Šta je novo?

Poco F8 Pro/Ultra

Novatech

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2016
Poena
225
Ima vec klipova na YT o novoj F8 seriji. Meni se izuzetno dopada F8 Ultra sa ovim malim subwooferom, konacno telefon koji ce imati kvalitetan zvuk.
2b49072333e6331ae3d5b217b5d6d720.png

Poco serija ponovo zvanično kod nas. Šta činiti? Da li čekati da cena padne za F8 Ultra?

Ja ne nalazim da ih ima zvanicno. Gde si nasao?

Ide oglas na mi store da ce uskoro biti u ponudi. Vidim traže za f8 ultra 100k. Sta znam...jeste napucan do zuba, al mi to nesto puno za poco. Pogotovu kad čujem da ga u Nemačkoj prodaju za ispod 600e

Ja koliko vidim, Poco F8 Ultra u Nemačkoj košta od 829 eur pa na gore.
Jeste 100.000 mnogo za Poco ali imaju i neku akciju kod nas na zvaničnom mi.com shopu od 20% na Poco telefone, pa mu sa popustom cena izađe oko 672 eur.
Sa tim istim popustom, F7 će biti 36.000 din (jeftinije nego na KP) a F8 Pro 60.800 din.
Cene mi deluju prilično OK za sam start zvaničnog mi shop-a.

Ja ne nalazim da ih ima zvanicno. Gde si nasao?
Pokreće se novi kao zvaničan mi store na mi com ali za naše tržište, i piše da će biti poco serija, i u promo periodu 20% popusta na f8 seriju. Dok na drugom mi storu nema, mada sada njima piše da su authorized reseller.

Popust od 20% se odnosi na sve Poco telefone, ne samo na F8.

Super je sto se konacno ponovo moze kupiti Poco, sa garancijom od ovlascenog uviznika🥳
F3 je bio zakon, verujem da su i F8 Pro i Ultra odlicni.

Super je sto se konacno ponovo moze kupiti Poco, sa garancijom od ovlascenog uviznika🥳
F3 je bio zakon, verujem da su i F8 Pro i Ultra odlicni.
Evo mi ga f3 po kuci, još uvek radi, mada su mu uništeni tasteri za zvuk, pole toga xiaomi 14, i evo sad naručih poco 8 ultra.

Ultra je dosta je povoljnija od npr. Realme GT 8 Pro modela i za te pare nema nista bolje trenutno.

Ja se dvoumim između Poco F8 Pro i Xiaomi 15T...slični su dosta sa performansama a opet ne mogu da se odlučim :-(
Moj izbor bi isto bio Poco jer kad imaš snapdragon procesor možeš da staviš miui.eu rom koji je po meni dosta bolji , da dodam i baterija je dosta veća.
15T ima malo bolju selfi kameru i sličnu zadnju kameru.
PS: još čekam dostavu Poco 8 Ultra.

Poslednja izmena:
Ja sam istrazivao malo ove nedelje i bilo mi je zanimljivo sto se recimo u Indiji Realme telefoni prodaju po vecoj ceni od Poco-a. Cak i u nekim uporednim analizama oni daju prednost Realme-u, iako su to po specifikacijama vrlo slicni modeli. Kao razlog navodi se bolja softverska podrska/pouzdanije nadogradnje kod Realme-a. Na primer, Poco F8 Pro je kod njih 480-500e a Realme GT 7 Pro 650 -700e. Kod nas su razlike u ceni vrlo male.

Ne znam da li je to prosto snaga brenda na lokalnom trzistu. Mada kod nas ni jedan ni drugi nisu nesto poznati u narodu.

Poslednja izmena:
Poco F8 Ultra je u samom vrhu, bas velika baterija, brzo punjenje, nadprosecno dobar zvuk, najbrzi procesor, najbrza memorija, ... Jedino mi cena od 100k bode oci. Na testu koji sam gledao na YT Xiaomi 15T je pravio malo bolje slike, ali nijanse su u pitanju. Jos ako se uzme u obzir i telefoto 5x opticki zum. Samo cena kvari kompletan utisak.

Odlican telefon, cena je bila oko 80k do kraja decembra. Ako se pojavi kod operatera, brzo ce cena da padne dole😉

Ok, ajd da napišem par prvih utisaka, baterija je super igrao sam neki raid rush 1:40 i pojeo je 19 posto baterije. Telefon je brz, kamere su mi malo bolje od Xiaomi 14, kome je bitna teleskopska i zoom tu je dva koplja ispred x14. Imao sam problem sa signalom odnosno sa sim karticom gde je ljudima izbacivalo kad pokušavaju da me zovu u starom telefonu je sve radilo ok, ali ipak se ispostavilo da je pobrljavila SIM kartica, zamenih je i sad je sve ok. Malo je teže naviknuti se na dosta veći telefon posle x14 ali šta da se radi. Šta me još nervira. . .otključavanje bootloadera je skoro nemoguće pokušavao sam 4-5 dana bezuspešno da probam u tačno 17:00:00h i ništa već ispucano probaj sutra. nije mi jasno koliko to dozvola dele 2-3 za ceo svet? 🙄 Elem telefon je super ali želim da na njega stavim Xiaomi.eu rom jer mi bolje paše sa Xiaomi telefonima. Ps ako je neko voljan da objasni kako se koriste skripte za otključavanje Bootloadera (skripta koja zaobilazi problem istrošenih tokena za otključavanje) ili ima neko uputstvo neka pošalje.

Ponovo ima akcija za Ultra i Pro model🙂

Prilozi

• Screenshot_2026-01-06-13-55-13-037_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2026-01-06-13-55-13-037_com.android.chrome.jpg
    76.1 KB · Pregleda: 81
Realno dobre cene.
Šteta što je to Poco, kupiš ga jednom i onda ga ne prodas više nikada za cenu koja je relativno ok 🙂

F3 je jedini telefon koji je bio kod mene 2g, kupio sam ga oko 350e a prodao ga za oko 200e. F8 sada kosta oko 700e (16/512GB) a za 2g ce sigurno moci da se proda za oko 400e, tako da je to po meni odlicna kupovina.

Teško da će ti neko dati 400 eura za dve godine, kada će za te pare u to vreme moći da se kupi S24/25 ultra.
Ja sam poco f3 prodao za 140 eura, a plaćen 400e. Brzo gube na ceni.

Cene svima padaju, cinjenica je da iPhone najbolje drzi cenu ali opet i njemu pada cena. Ja sam moj 17PM kupio nov kupio za 1500e a sada je nov 1300e (polovni je jos jeftiniji). Kao neko ko je imao S24U (vrhunski telefon) ne mogu da se slozim sa tobom. Koliko god da je Samsung bolji brend od Xiaomi/Poco, ja nikako ne bih kupovao polovni S25U sa baterijom koja ce sigurno izgubiti najmanje 1/3 do tada od njenog stvarnog kapaciteta (5000mAh) od F8 Ultre koja ima bateriju 6500mAh i koja do tada sigurno nece izgubiti vise 20% baterije.

Nazad
Vrh Dno