Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Imam CN posiljku koja je presla u PJ (viber poruka na dan isporuke). Zna li neko da li se te posiljke cuvaju u posti standardnih 20 dana ili se cuvaju krace ako primalac nije na adresi u trenutku isporuke?

Poslednja izmena:
Verovatno krace ,jer je PJ domaca posiljka.
5 dana pretpostavljam.

Poslednja izmena:
Meni je danas stigla poruka od pošte, da mi je prispela pošiljka od pošiljaoca FEILIKS LOGISTICS DOO BEOGRAD-NOVI BEOGRAD i da mogu da je preusmerim na paketomat, što sam i uradio....to znači da mi nisu naplatili ništa...
Vise puta sam dobijao istu poruku, uredno preusmeravao posiljke na paketomat, medjutim, svaki put bi mi posiljka stigla na kucnu adresu...
I ne, to ne mora da znaci da ti nisu naplatili nista

@marantz

zaglavljeno na carini , a nisu uneli poslednji status 🙁

----

prestao sam da redovno pratim temu i posiljke sa AE 🙁

ne mogu da se setim , kada AP***** i da li prelazi u drugi kod ?

U pravu si za ovo... Stigao mi papir sa Carine da idem tamo u Zemun, pre praznika...

Ništa, ajde planiram do METRO-a već mesecima, pa svratim do njih tamo. Problem je što je pošiljka kroz taj novi sistem nekako markirana da je za pravno lice zato što sam kao adresu stavio lokal u zgradi.

Ne može trenutno da se prebaci na fizičko lice, dok ne dorade taj novi sistem. Nije bilo nikoga osim mene u carinarnici, a ljubazni i korektni su carinici tamo. Proveravali da li mogu da je nekako "oslobode", ali ništa. Mora da se čeka da im sistem omogući da je carine kao za fizičko lice ili da angažujem špeditera kao pravno lice (5-6k RSD, ne isplati se).

Produžili su mi čuvanje na još 30 dana.

@marantz

Da li bese Ali i AP kod ?
Kolika je vrednost posiljke ?

Na koji fazon su prebacili na pravno lice ? Da li si vlasnik "firme" na toj adresi ?

@marantz

Da li bese Ali i AP kod ?
Kolika je vrednost posiljke ?

Na koji fazon su prebacili na pravno lice ? Da li si vlasnik "firme" na toj adresi ?

Ne, bila je LA...HU. Nisam na APR-u povezan sa tom firmom zvanično... Stavio sam prvo svoje ime i prezime, "naziv firme d.o.o." u zagradi, pa poštansku adresu. Tako mi je stizalo sve poslednjih nekoliko godina... Verovatno je sada, zbog novog sistema, višak "d.o.o." iz naziva firme.

Vrednost pošiljke je relativno mala - u pitanju je punjač od 100w koji sam poručio za novi MacBook Pro koji dolazi bez punjača.

Ne stavljati ime firme ako je poručeno za fizičko lice, meni tako kod drugara na lokal u Austriji stalno carina pravi problem i traže dokumenta pa sam prestao da navodim ime lokala, samo njegovo ime.

Ne stavljati ime firme ako je poručeno za fizičko lice, meni tako kod drugara na lokal u Austriji stalno carina pravi problem i traže dokumenta pa sam prestao da navodim ime lokala, samo njegovo ime.

Ma radilo je tako godinama, dok nisu uveli ovu "automatizaciju".

Znam, i tamo, uzimali smo i na veliko sa Alibabe pre 2021 ali sad više ne može.

Nazad
Vrh Dno