Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Стигла коцка треће генерације. У наредном периоду примарни бокс.
Инсталирај projectivy launcher, али и после 3,5 сата пробавања свега и свачега са ВИ (укључујући и ADB команде), нисам успео да се притиском на хоум тастер даљинца позива PL. Зезнуо сам се што сам у једном тренутку желевши да проверим да ли сам на рутеру онемогућио приступ ажурирању коцке, покренуо и успешно одрадио исту.
Али добро... Коцка ради супер, велика ствар јесте та што има USB улаз па је могуће одрадити инсталацију са флеша свега што вам је потребно. А може се користити ES File Explorer или сличан програм који омогућава FTP приступ боксу, па се жељени .apk могу пребацити и на тај начин.
kupio ili dobio na review?
Ako si uzeo gde i za koliko?
Kada je bio prime day, bila je na odlicnom popustu, ali preko posrednika bi me i tako ispala bas puno, tipa 14.000 i to je bilo prosle godine, bas je puno u odnosu na mi box koji pusta sve sto sam mu dao iako mi je kocka 2 neprezaljena ljubav.

Добио на поклон од другара. Половна. Он има и шилд и гуглетов бокс (како се већ зове & презива) па му се појавио један уређај као вишак.

Што се тиче рецензије - нисам сигуран колико би интересантна данас била рецензија бокса који се појавио пре 3,5 године. Можда нешто око лаунчера. А бокс је ипак још увек одлична куповина, можда и боља од шилда јер има и AV1 кодек. Додуше... Убија га амазон (као и све остале своје уређаје) са блокирањима свега и свачега.

na papiru, kocka 2 je snaznija i od trenutnog mi box s3. barem po bench rezultatu. trojka jos dodatno izuva plus ima i neke sitnice poput hdmi IN za PIP.

Био би то (скоро па) савршен уређај да нема вратоломије око лаунчера и апликација. Нисам успео никако да дођем до HBO MAX и Sky Showtime.
Оне кодове за даунлоудер сваки час нешто мењају. Дефинитивно амазонови уређају нису за свакога.
А и ови се попеше на вр` оне ствари са xapk... Инсталирао Aptoide TV и инсталирам из ње HBO MAX, оно нека бајата верзија - тражи да се ажурира.

xapk je samo arhiva. ako imas 7zip (sto bi svako trebao da ima), otovoris kao arhivu i unutra ima nekoliko normalnih apk za razlicite cpu.
opet vratolomija nazalost, ali nije potreban apk mirror ili koji god store.

Па неће да може. Инсталациони фајл (.apk) је 16 MB и то не може да се покрене. Тј,, покрене се инсталација али се ништа не дешава. Користим ES file explorer.

Па неће да може. Инсталациони фајл (.apk) је 16 MB и то не може да се покрене. Тј,, покрене се инсталација али се ништа не дешава. Користим ES file explorer.
Koristi x-plore. Ne treba ti ništa više. Preko njega uđeš u fajl i instaliraš aplikaciju.
HBO imaš u njihovom app store-u.

Ево управо пробао и на тај начин - неће. Некакав проблем са parsing-om.

Извини, ја сам пробао са HBO MAX.

Moram da pitam šta je prednost ovih Amazon uređaja po postevima ovde vidim da baš treba dosta gimnastike za instalaciju dosta aplikacija pa se čak i tada utvrdi da opet dosta ne radi. Ali opet ima i dosta postova ko je kupio jedan i pored svih problema kupili i novije generacije ili po nekoliko komada u rezervi. Pa šta je prednost koliko vidim cena nije ta prednost šta radi bolje pa se odluči za njih nego za neki Smart TV box pa da se isplati mučiti kada čak bez muke ne mogu da se instaliraju ni aplikacije naših TV provajdera.
Kad je akcija naravno da je cena prednost, nadje se za 45€ MAX2 Gen, mnogo bolji uredjaj od Xiaomi Sticka, za one kojima nije problem da se zanimaju aplikacijama.

Стигла коцка треће генерације. У наредном периоду примарни бокс.
Инсталирај projectivy launcher, али и после 3,5 сата пробавања свега и свачега са ВИ (укључујући и ADB команде), нисам успео да се притиском на хоум тастер даљинца позива PL. Зезнуо сам се што сам у једном тренутку желевши да проверим да ли сам на рутеру онемогућио приступ ажурирању коцке, покренуо и успешно одрадио исту.
Али добро... Коцка ради супер, велика ствар јесте та што има USB улаз па је могуће одрадити инсталацију са флеша свега што вам је потребно. А може се користити ES File Explorer или сличан програм који омогућава FTP приступ боксу, па се жељени .apk могу пребацити и на тај начин.
Ne znas sa kojom verzijom OS je stigao?

Нисам проверавао. Једноставно - циљ ми је био да odmah онемогућим ажурирање како бих поставио projctivy launcher да се покреће и притиском на хоум тастер на даљинцу. На жалост нисам успео. Садашња верзија је 7713/5443.
Пратећи на брзину xda форум биће да амазон све више закључава своје уређаје, тако да можемо само да кукамо.
Мени остаје да:
  • коцку користим искључиво за F1 TV (јер је подржан за 4К), Тивимејт и наравно Коди
  • за све стриминг сервисе које имам користим или ONN 4K pro или да их инсталирам на ТВ
  • ОТТ сервисе (ЕОН, ИРИС, xplore) сам поставио на ТВ (TCL C725) на којег сам повезао ЕОН даљинац
А надао сам се да ће коцка бити главни уређај за све... Остаје жал за тим и чекање да се за који месец узме тренутни бест бај RockTek G2. А онда сви боксови иду у фиоку да праве друштво ONN 4K plus.

imam i ja fioku kuci. samo kazem 🤣

Pa pitam jer se odmah moze blokirati pre prijavljivanja na nalog, al to zavisi sa kojom verzijom stize uredjaj. Cim krene da proverava azuriranje iskljuci se net i kombinacijom tastera na daljincu se preslace taj korak. U medjuvremenu instaliras Launcher Manager i sve odradis. Bitno da ne resetujes stick pre toga. Tako sam uspeo vec 4-5 komada da blokiram, doduse, ni jednu kocku ali par MaX 2gen

Da, da, ja sam narucio tokom Black Friday i svi su stigli sa verzijom fw na kome moze da se odradi system user mod, 4K i 4K Max modeli.
Posluzio mi rootovani Android box sa Amazon update serverima u hosts fajlu koji je bacao wifi hotspot na koji se kacili stickovi 😀

Pa pitam jer se odmah moze blokirati pre prijavljivanja na nalog, al to zavisi sa kojom verzijom stize uredjaj. Cim krene da proverava azuriranje iskljuci se net i kombinacijom tastera na daljincu se preslace taj korak. U medjuvremenu instaliras Launcher Manager i sve odradis. Bitno da ne resetujes stick pre toga. Tako sam uspeo vec 4-5 komada da blokiram, doduse, ni jednu kocku ali par MaX 2gen
Interesno je kako pravite to odma nakom upaljenja sticka. Meni ce da mi stigne nov 4k max 2gen no ne znam kako proveravati koja verzija je ili cu da pitam tu za to dali je moguce onemoguciti update.

Dali na drugi firestick koji rade moze da se instalira project ivy?

Interesno je kako pravite to odma nakom upaljenja sticka. Meni ce da mi stigne nov 4k max 2gen no ne znam kako proveravati koja verzija je ili cu da pitam tu za to dali je moguce onemoguciti update.

Nisam dugo u temi pa ne znam sa kojim ciljem se blokiraju ažuriranja. Kod mene radi bukvalno sve uključujući i projectivy launcher (jedino home button zeza ali totalno zanemarljiv detalj u mom slučaju).

Kad kupujes sa Amazona, odcekiraj da se automatski poveze sa tvojim Amazon nalogom.
U suprotnom, ako imas vec neki Amazon uredjaj, tvoja wifi sifra je verovatno na Amazon nalogu i onda kad povezujes novi uredjaj on se automatski poveze sa tvojim wifi i ne stignes da blokiras update.

Nisam dugo u temi pa ne znam sa kojim ciljem se blokiraju ažuriranja. Kod mene radi bukvalno sve uključujući i projectivy launcher (jedino home button zeza ali totalno zanemarljiv detalj u mom slučaju).
Meni licno smetaju reklame na skoro celom ekranu, jos Amazon ima block listu aplikacija i ko zna sta im jos moze pasti na pamet tako da je najbolje blokirati ko hoce da se cima dok jos moze.

Kad kupujes sa Amazona, odcekiraj da se automatski poveze sa tvojim Amazon nalogom.
U suprotnom, ako imas vec neki Amazon uredjaj, tvoja wifi sifra je verovatno na Amazon nalogu i onda kad povezujes novi uredjaj on se automatski poveze sa tvojim wifi i ne stignes da blokiras update.
To sam i napravio, odcekirao sam da ne se poveze sa mojom postojeckom nalogom.

Kada cu ga dobiti, verujem deka nije problem kontaktirati @kalehrl, ili napisati ovde!

Meni licno smetaju reklame na skoro celom ekranu, jos Amazon ima block listu aplikacija i ko zna sta im jos moze pasti na pamet tako da je najbolje blokirati ko hoce da se cima dok jos moze.
Meni je prijala promena interfejsa 😃 ali sam zbog izgleda pojedinih ikonica promenio launcher. A budu li mi onemogućili korišćenje EON-a (ili MOVE-a), leteće iz stana istog momenta veruj mi. Za skyshowtime pretpostavljam da će uvesti kao što su i HBO.

Cim krene provera azuriranja iskljuci se internet i kombinacijom tastera, mislim Menu i Back, preskace se taj deo, zatim se slobodno povezes na internet, ukucas nalog, i instaliras sve aplikacije tipa Launcher Manager i blokiras u njemu update. Nema veze sto se u pozadini skida azuriranje, najbitnije je da ne resetujes uredjaj pre instaliranja Launcher Managera.

Ne znam za vas ali radi meni i Home launcher taster.

Imate ovde uputstvo kako.preskocoti to.prvo azuriranje. Sto se tice toga koja ti je verzija, to ne mozes znati pre tog blokiranja i to se radi za svaki slucaj, ako je vec dosao sa zakrpom, gde je ispravljen taj bug gde se moze blokirati update onda nema pomoci. Ali cenim da nisu sve rasprodali, prvo prodaju starije serije uredjaja.

Ono što je zanimljivo, može se koristiti Amazon store kao neka vrsta launchera odakle se pokreću aplikacije. Time se štedi dosta rama jer se ne koristi dodatni launcher a znamo da stickovi nisu baš izdašni sa RAMom.

Nazad
Vrh Dno