Šta je novo?

Windows 10 ESU - kako se aktivira

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Pitali me iz jedne firme kako da aktiviraju W10 ESU, ja kažem kupite ključ, oni kažu - nema ključ?
Ima li neko iskustva sa implementacijom W10 ESU ključa(?) - kako se aktivira?

Tako je, i ne snalazimo se s tim. Edit - uspeli su da dobiju mak key, valjda će sad da se snadju sa implementacijom.

Poslednja izmena:
Pitali me iz jedne firme kako da aktiviraju W10 ESU, ja kažem kupite ključ, oni kažu - nema ključ?
Ima li neko iskustva sa implementacijom W10 ESU ključa(?) - kako se aktivira?
Ako su do sada koristili windows 10 onda je vec aktiviran.
Pitanje je sa kojim nalogom(lokalnim ili microsoft ) su koristili racunare, odn. da li je neka mala ili veca firma u pitanju.

Ako je neka mala firma i koristili su sa lokalnim nalogom, onda se prave microsoft nalozi i koristi se "kao" za "obicnog korisnika".

Preduslovi za program ESU za operativni sistem Windows 10​

Ako želite da se registrujete u potrošački program ESU za Windows 10, proverite da li vaš uređaj ispunjava sledeće uslove:
  • Potrebno je da uređaji koriste Windows 10, verziju 22H2, u Home, Professional, Pro Education ili Workstations izdanju.
  • Potrebno je da na uređajima bude instalirano najnovije Windows ažuriranje. Pogledajte uputstvo za instaliranje Windows ažuriranja.
  • Microsoft nalog kojim se prijavljujete na uređaj treba da bude administratorski nalog.
    • ESU licenca će se povezati sa Microsoft nalogom koji se koristi za registraciju. Ako se obično prijavljujete na Windows lokalnim nalogom, možda ćete morati da se prijavite Microsoft nalogom.

Ako je neka veca firma i koristili su se vec MS nalaozi navedeni u uslovima, onda nema pomoci i mora instalacija win 11.

Program ESU za potrošače nije namenjen komercijalnoj upotrebi i registracija neće biti omogućena za:​

Ako je uređaj registrovan u programu ESU za potrošače, a potom se koristi u nekom od navedenih komercijalnih ESU scenarija, registracija u program ESU za potrošače na tom uređaju biće pauzirana sve dok uređaj ne prestane da se koristi kao komercijalni.

Nazad
Vrh Dno