Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Koju kablovsku koristiš ili kako gledaš kanale, pa si primetio razliku?
Mozda je do kvaliteta slike, ja sam na Yettel-u i kada palim i gasim Sr ništa ne vidim.
Mada oni nisu poznati po kvalitetu...
Razliku ćeš teško primetiti na kablovskoj, probaj neki BR rip, Netflix, Prime, tu može da se vidi mala razlika.

Možeš li postaviti sliku gde se vidi ta Roze linija.
Evo:

Ja tu crtu imam vec vise od godinu dana ali nisam smatrao da je problem. Znaci moci cu i ja da reklamiram C715, garancija važi do Avgusta 2026. Javi samo koju su ti opciju ponudili, I da li si prilozi račun ili samo produženu garanciju i da li si tv nosio u Tehnomediju, a najpre si kontaktirao Partum?

Racun obavezan i produzena garancija.
Pozoves Partum, oni otvore nalog i posalju te da odneses Tv u Beotronic (ja sam iz Nisa licno odneo, nisam hteo da se igram sa postom). Posle tacno 3 nedelje je Beotronic odgovorio Partumu da nije moguce nabaviti deo.
Sad cekam da Partum iskomunicira sa Tehnomedijom oko novog modela slicnih karakteristika

Evo kod mene kako izgleda.

Znaci ja cu morati do BG pa da ga odnesem.

Prilozi

• IMG_20260428_173605.jpg
    IMG_20260428_173605.jpg
    163.2 KB · Pregleda: 58
  • IMG_20260428_173615.jpg
    IMG_20260428_173615.jpg
    172.1 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Dobio su konacno odgovor od Beotronica da nije mouce popraviti ekran. Cekaju sada ponudu tehnomedije. Rekao sam im da zelim TCL 55C6K
Jel su rekli da ćeš dobiti sličan TV ili kredit u iznosu koji si dao za C715? Ovo drugo je naravno mnogo bolja opcija, ali ako dobijaš drugi TV čisto sumnjam da će ti dati veću dijagonalu. 50C6KS je realnija opcija i mislim da bi bila korektna zamena. Bilo šta od "P" modela ne.

Ja sam jedan tv reklamirao I odobrili mi reklamaciju, imao sam izbor da biram drugi tv u toj ceni ili uz doplatu ili novac, tako da može da bira šta želi.
Onda držim fige da mi C805 prdne za dve godine. 😎

U Tehnomaniji je nekad nakon uvažene reklamacije za uređaj mogao da se uzme taj ili bilo koji drugi uređaj ali je morao da bude najmanje iste cene. Ja sam tako 2011. godine umesto ugradne rerne uzeo veš mašinu iz par hiljada doplate a istu takvu ugradnu rernu uzeo odmah u roku od pola sata, par stotina metara dalje u Bošu u Sarajevskoj na popustu za 20k manje... Ne znam kako danas stoje stvari u vezi Tehnomanije pošto znam da tamo više ne bih ništa kupovao.

Evo kod mene kako izgleda.

Znaci ja cu morati do BG pa da ga odnesem.
To je to, isto kao kod mene. Moze i postom da se salje ali ja sam isao vec ka Bgd pa mi je bilo sigurnije
Jel su rekli da ćeš dobiti sličan TV ili kredit u iznosu koji si dao za C715? Ovo drugo je naravno mnogo bolja opcija, ali ako dobijaš drugi TV čisto sumnjam da će ti dati veću dijagonalu. 50C6KS je realnija opcija i mislim da bi bila korektna zamena. Bilo šta od "P" modela ne.
Ja platio 50C715 svojevremeno 56.999din, sada je po bukvalno istoj ceni 55C6K i njega cu iskljucivo da prihvatim, nista drugo 🙂

Ja sam se odlučio za 75C8K, sad samo da se cene odluče da malo padnu 🙂 Uzdam se da će biti popusta pred Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Kome se ne žuri, kao meni, bolje da čeka sledeću godinu za kupovinu televizora.
Biće popusta pred SP sigurno da očiste zalihe 🙂
Daj bože. Poslednji televizor sam kupio 2013. godine, trenutno koristim Samsung iz 2012. godine, pa mi se ipak ne čeka još godinu dana, iako mu ništa ne fali još uvek 😀. Neverovatno mi je koliko su tanki televizori i monitori neuništivi, meni su CRT televizori i monitori redovno umirali posle 2-3 godine.

To je to, isto kao kod mene. Moze i postom da se salje ali ja sam isao vec ka Bgd pa mi je bilo sigurnije

Ja platio 50C715 svojevremeno 56.999din, sada je po bukvalno istoj ceni 55C6K i njega cu iskljucivo da prihvatim, nista drugo 🙂
Danas prijavio kvar, sutra nosim u servis i čekamo. Ja ga platio 56.499 tako da ako bude moglo da uzmem u zameni 55C6K ako ne uzimam novac pa cu naručiti ponovo.

Tek od "sledeće" godine tcl televizori dolaziće sa boljim/novijim MediaTek Pentonic 800 čipsetom koji je dosta bolji od 700 i donosi Dolby Vision 2 npr...

Čak i C9K npr. i dalje koristi Pentonic 700 kao C8K, C7K, C6K...

Pentonic 700 je predstavljen 2022 godine...

Biće akcija sigurno za svetsko, uvek je bilo pred neki veliki događaj (olimpijske, svetsko...) mada pitanje je i koliko će ti popusti u praksi biti realni 🙂

Poslednja izmena:
Stigao C9K, utisci su ok (sve poznato i očekivano) jedino što sam se iznenadio je daljinac, samo u UK daju i veći daljinac (brojevi), dok u EU (Mađarska) skraćeni.

I onda kad hoćeš u servisni meni, malo teže sa njim da se ukuca 6425 kako bi se proverilo da li je TV nov. 🙂

Takođe negde je konfiguracija sa 4/64GB, dok je kod Mađara 3/64GB 🙁
MediaTek Pentonic 700 (MT9653) je chipset...

Došao sa v626 verzijom softvera, pa kad bude bilo vremena da se to ažurira i malo testira.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno