Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
То има још неки целмапер? На овоме који ја гледам скоро нигде нема 5г.

CellMapper ne može dobro da detektuje 5G NSA bazne stanice, jer su one samo još jedan carrirer u agregaciji. Pokaže on 5G pokrivenost (tačke gde je korisnik hvatao 5G signal) ali ne i lokacije baznih stanica.

Tek 5G SA će moći lepo da mapira.

Verovatno je ovog meseca samo yettel dostavio azuriranja ratel-u. Ako neko stigne nek proveri ratel-ov sajt i uporedi. Ne bi trebalo da je bilo problema u sinhornizaciji.

Da li postoji neki sajt sa lokacijama BS preko eNb broja? Cellmaper je zastareo i ne ažurira se, bar u mom kraju.

Da li postoji neki sajt sa lokacijama BS preko eNb broja? Cellmaper je zastareo i ne ažurira se, bar u mom kraju.
Cellmapper ne moze sam od sebe da se azurira vec mora da se snime podaci od strane korisnika. Ako imas android telefon instaliraj cellmapper pa snimi podatke po tvom kraju i bice postavljene nove bazne stanice koje snimis 😉

P.s. bazne stanice mogu da se vide samo na 4G dok samo “zelene tackice” za 5G NSA.

P.s. br.2 ukoliko imas android, u podesavanjima cellmappera postavi parametar Minimum Recording Interval na 0 kao i u podesavanjima telefona omoguci da potrosnja baterije ne bude limitarana od strane sistema kako bi podaci koji se snime bili najpotpuniji.

Da, već sam video da je milanpavke je mapirao sve bazne stanice u ovom delu, ali očigledno da to više ne radi.
E sad nisam znao da to mogu i ja, pogledaću kako se to radi.

… A1 eNB14568, mada na istoj lokaciji je i MTS…

Prilozi

• IMG_1368.jpeg
    IMG_1368.jpeg
    260.1 KB · Pregleda: 39
Sve će da urade mts-ovci da bi izvukli sve što mogu iz 4G-a jer 5G ne smeju da puste.

Nisam hteo da previse prilazim da ne aktiviram neke alarme. Recimo rodbina u njihovom selu ima neku baznu stanicu koja sluzi za analiziranje ili pracenje radio frekvencija, cim se priblizis na zvucnicima krecu upozorenja u fazonu udaljiti se odmah od objekta. Jednom prilikom je nesto aktiviralo te alarme i urlalo je sa zvucnika danima, ljudi su bukvalno izludili.
20260224_142154.jpg

43562.jpgNova 5G mreža MTS u Marinovcu kod Aranđelovca! 700 mhz.Brzine od 100 do 250 mbs u idealnim uslovima.Mogli su staviti i panel N78 bez problema ali nisu!!! Ne znam razlog?

Nisam hteo da previse prilazim da ne aktiviram neke alarme. Recimo rodbina u njihovom selu ima neku baznu stanicu koja sluzi za analiziranje ili pracenje radio frekvencija, cim se priblizis na zvucnicima krecu upozorenja u fazonu udaljiti se odmah od objekta. Jednom prilikom je nesto aktiviralo te alarme i urlalo je sa zvucnika danima, ljudi su bukvalno izludili.
Pogledajte prilog 537619
Nema nikakav alarm kod bazne stanice. U moj grad na vrhu starog mlina ima A1 i MTS bazne stanice, i zbog neki razloga otvoren je objekat, može bilo ko da ide gore gde su bazne stanice, i video sam iz ulice da nafarban nešto sa sprajom na bazne stanice

Nema nikakav alarm kod bazne stanice. U moj grad na vrhu starog mlina ima A1 i MTS bazne stanice, i zbog neki razloga otvoren je objekat, može bilo ko da ide gore gde su bazne stanice, i video sam iz ulice da nafarban nešto sa sprajom na bazne stanice
Znači, ako kod tebe nema, nema nigde? Zanimljivo izvođenje zaključka.

Počeo sam polako sa mapiranjem, nick komplikator. Još uvek nemam dovoljno poena da bih mogao da premeštam, ali sakupljam polako

Nazad
Vrh Dno