Uf,bas si otisao u najnizi segment ,sad sam gledao cene bar srednje klase guma ali bar 2k po gumi bi morao dodati195/60/15
Šteta za Hankook, ove zimske su baš fine gume. Šteta što nemam veći budžet, uzeo bih i letnje Hankook.
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2026-ADAC-Summer-Tyre-Test.htmDa se vratimo na gume?
Ja sam bio na ivici da uzmem Laufenn S FIT EQ+ LK01 ili Lasa Greenways (koje imam već na jednom paru točkova, mada bi ih menjao sledeće godine). Posle već 5 godina, nije se tako loše pokazala, obzirom na puteve.
U petak odem do Kema, reče mi onaj lik na šalteru, uzmi Lasa Revola, bolja guma od svih, Greenways se uplastiči, stari model, nema ih maltene na satnju, trtmrt. Kod njih na sajtu reklama Lasa greenways "Novo, preporučujemo, kemova garancija.
Prepipao sam malo laufen, deluje kruće i jače, laički govoreći, dok lasa revola baš deluje gnjecavo, čak sam u drugoj radnji malo pogledao Riken summer 3, iskreno, dosta liči na revolu, mekana guma.
Primarno mi je da guma može da trpi ove naše divne ulice i rupčage.
The Turkish-made Lassa Revola is rated “not recommendable.” The summary states that it barely reaches a satisfactory score in safety: dry-road performance is poor, with the tyre losing grip as temperature rises, offering only minimal steering feedback and making it hard to control the vehicle; it tends to oversteer in emergency manoeuvres. Wet performance is somewhat better, with average braking and above-average handling, though aquaplaning resistance is only average. The environmental rating is only “befriedigend” due to average mileage and abrasion; efficiency is good thanks to low weight and fuel consumption. Strengths include very short dry braking, good wet performance, low weight and low fuel consumption, but the tyre is very weak on dry roads, has aquaplaning weaknesses and only satisfactory mileage and abrasion.
Imas na rate ,kartica ili cekoviVeruj mi, i sa ovim se natežem. Bar još nisam spao na Ling Long. 😀
Danas kod vulkanizera zadnja desna skinuo da mi pogleda,a ono kao da malo jaje tj jest neravna sreca sa novim lezajem nisam ni presao ni 200kmNemoj zaboraviti, lose gume tj neravnomerno potrosene vrlo lako vibracijama koje proizvode mogu razbiti lezajeve.
Neko je spomenuo gore, prevuci prstima preko sare tj lamelica i ako osetis kao stepenice, te gume su za bacanje... a pogotovo tolika razlika u Dot-u!? Tolike godine uticu na smesu gume i to po meni nije bas pametno i bezbedno za voznju no ljudi svasta danas voze... :/
Mozda poneo zeni za cvece.Pa vi kupujte stare polovne gume. Pre koju godinu izbacim ispred kontejnera 4 letnje Bridgestonke 3mm šara 205/55 R16 koje su bile na autu kad sam ga kupio, dot star 8 godina. Nije prošlo 5 minuta, zaustavi se namunjeni Audi A3, stade i tovari u gepek, kao da su suvo zlato...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari