Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ne dogovaram se, narucis par stvari za redom i gotovo uvek spakuju zajedno.
Ako kupujem sa novčićima radi popusta, gotovo uvek dodavanje još jednog artikla više nego duplira cenu poštarine.
U tom slučaju "jeftinije" mi je bilo da kupujem po 1 komad, ma koliko to bilo dodatno cimanje.
Svaki od tih paketa mi uvek stiže u posebnoj kesici, bez obzira što je razmak u kupovini 30 sekundi. Poštar mi donese tipa 3 elektronike i 3 kablića u 6 paketa.
Sad sa ovom taksom za Kineski maligni uticaj, to bi bilo dodatnih 6x 300 Dinara = 1800 Dinara. A neke stvari nema na Temu, pogotovo elektronike.
Ako već mora 6 paketa odvojeno, onda kako da to budu CN pošiljke? Ova druga strana (Kinezi) me ili ništa ne razumeju ili ih jednostavno zabole...

Sve je to nasumicno da li je cn ili la. Narucim vise istih stvari pojedinacno, iz iste prodavnice i kazem da mi spakuje sve zajedno. Dva su dobila isti cn, druga dva isti la

Ako kupujem sa novčićima radi popusta, gotovo uvek dodavanje još jednog artikla više nego duplira cenu poštarine.
U tom slučaju "jeftinije" mi je bilo da kupujem po 1 komad, ma koliko to bilo dodatno cimanje.
Svaki od tih paketa mi uvek stiže u posebnoj kesici, bez obzira što je razmak u kupovini 30 sekundi. Poštar mi donese tipa 3 elektronike i 3 kablića u 6 paketa.
Sad sa ovom taksom za Kineski maligni uticaj, to bi bilo dodatnih 6x 300 Dinara = 1800 Dinara. A neke stvari nema na Temu, pogotovo elektronike.
Ako već mora 6 paketa odvojeno, onda kako da to budu CN pošiljke? Ova druga strana (Kinezi) me ili ništa ne razumeju ili ih jednostavno zabole...
Mislio sam na komad, jedan po jedan narucujes jer se retko kad isplati da uzmes vise (npr Liitokala baterije budu jeftinije kad uzmes vise odjednom a ne po komad za redom jer zakacis neki kupon, popust itd. a mali su gabariti).

Za ovo ostalo ne znam gde narucujes ali batali da uzimas od tog prodavca jer je on izuzetak a ne pravilo.

Za registrovane posiljke / sa pracenjem ako je Choice obicno isto sve strpaju zajedno ali to je vec druga prica.

Za CN dzabe pokusavas, ne pita se tu prodavac nista vec oni to spakuju pa naredna ekipa resava i nemaju oni pojma da ti hoces CN.

jednostavno pitanje. CN EXPRESS (FELIKS LOGISTICS) imaju li oni neki ugovor sa postom/caniao ili je ovo cisti divljak? rekao bih da nista ne prepakuju vec preko postojece nalepnice na paketu nalepe svoje. ja u trekingu posiljke caniao/posta nisam video da se igde pominje CN/FELIKS.

Ok, da sam znao koliki je RNG i koja lutrija da se dobije paket sa AliExpress-a, pitanje dal bi se majao da porucim bilo sta.
Porucena 1. aprila mem kartica za modovanje ps2, pre neki dan status kaze "failed to deliver.. bla bla", pracenje posiljke besmisleno, 6 dana stoji u 11003, a od sinoc 20020 Novi sad "otprema", ja sam iz ZA. Zalio se na Ali da nisam dobio paket, da su ga verovatno izgubili ili ko zna sta, dobio refund posle mog dodatnog obrazlozenja da je paket vrv izgubljen il ukraden. Apsolutno me ne interesuje dal ce da dodje nekad ili ne, neka organiziju isporuku kako treba il se nek je....! Ako do kraja nedelje ne stignu jos stvari koje su isti dan porucene, trazim isto tako refund. Tolko za sad.

Sa prodavcem mozes da se dogovoris jedino ako on licno salje paket, a vecini je roba u AE magacinu i po default se pakuju i salju tj. nemaju nikakav uticaj na rad AE. Jedino resenje ti je da ides od prodavca do prodavca i da im pises, dokle god ne napipas nekog ko moze da ti spakuje vise paketa u jedan paket

jednostavno pitanje. CN EXPRESS (FELIKS LOGISTICS) imaju li oni neki ugovor sa postom/caniao ili je ovo cisti divljak? rekao bih da nista ne prepakuju vec preko postojece nalepnice na paketu nalepe svoje. ja u trekingu posiljke caniao/posta nisam video da se igde pominje CN/FELIKS.
Divlji... zapad je bio mala maca za ovo danas.

Dragi nas CN. Ko bi rekao da cu ovo izreci pre 5-6 meseci. Posiljka audio kablovi 2 ordera ukupno 30eur, placeno sa coins 13eur, zamoljen trgovac da ih spoji u jedan paket i da napise 1$ vrednost. Paket nije uopste mali, recimo kao kesa testenina, i tesko je oko 0.5kg. Placeno 20din postaru.

Koji apsurd. Malo kasnije mi stigao drugi paket (7-8x manji po velicini i tezini) LA. Kostao 8eur, placen manje od 2eur sa coins. Zamljen trgovac da upise 1$ (nije Choice). Nije upisao, stoji vrednost 8$. Postaru placeno 370din.
Mozda bi mogli da napravimo spisak trgovaca koji citaju poruke i koji hoce upisuju manje cene narudzbina 🙂

Poslednja izmena:
Koji apsurd. Malo kasnije mi stigao drugi paket (7-8x manji po velicini i tezini) LA. Kostao 8eur, placen manje od 2eur sa coins. Zamljen trgovac da upise 1$ (nije Choice). Nije upisao, stoji vrednost 8$. Postaru placeno 370din.
Mozda bi mogli da napravimo spisak trgovaca koji citaju poruke i koji hoce upisuju manje cene narudzbina 🙂
A trgovaca mali milion... Jednostavno mu uzvratis losom ocenom...

Jedna stvar koja mene brine je da prodavci ne krenu da dižu cene poštarina zbog masovnog vraćanja paketa. Drugar je prošle godine kupio upaljač sa free šipingom, ja sad krenuo iste takve da gledam, kad ono svi do jednog prodavci lupili neke cifre od 600-800 dindži za dostavu. Možda je to neka ciklična stvar, neka slučajnost, šta znam, ali šta ako nije.

Pre par godina je AE ukinuo isporuku običnom poštom za Srbiju, bile su opcije samo DHL i neke tipa Ali Express Premium i sl. Moguće da to bude i sada, ako opet bude puno pošiljaka neisporučeno kao tada.

Nazad
Vrh Dno