Ja kada sam napisao da možda nikada više neće pasti ispod 75k, većina se smejala, čak je jedan lik čitav video posvetio mojoj pogrešnoj analizi, u fazonu vidite kako ljudi lupaju gluposti i BTC će padati mnogo dublje.Ko god je prodao na preko 100k i nije kupio na 60k nego ceka ispod neka mu je sa srecom.
I bili su upravu. Upravo to se i desilo tako da mi definitivno nije jasno zasto to uopste spominjes opet, u fazonu kao pogresili su sto su se smejali.Ja kada sam napisao da možda nikada više neće pasti ispod 75k, većina se smejala, čak je jedan lik čitav video posvetio mojoj pogrešnoj analizi, u fazonu vidite kako ljudi lupaju gluposti i BTC će padati mnogo dublje.
Ali i ja se sada opet pitam, šta ako BTC ne bude više padao ispod 60k.
Kasnije sam uporedjivao konsolidacije koje traju dva i nešto meseca i ako se poklopi sa prošlom, nešto bi trebalo da se desi u drugoj polovini aprila, odnosno sledeći pad... mada to deluje previše brzo, ali makar da se vrati na tih 60k.
Postao si dobar indikator 😅Ja kada sam napisao da možda nikada više neće pasti ispod 75k, većina se smejala, čak je jedan lik čitav video posvetio mojoj pogrešnoj analizi, u fazonu vidite kako ljudi lupaju gluposti i BTC će padati mnogo dublje.
Ali i ja se sada opet pitam, šta ako BTC ne bude više padao ispod 60k.
Kasnije sam uporedjivao konsolidacije koje traju dva i nešto meseca i ako se poklopi sa prošlom, nešto bi trebalo da se desi u drugoj polovini aprila, odnosno sledeći pad... mada to deluje previše brzo, ali makar da se vrati na tih 60k.

U pokusaju da ne izadjem iz teme(kripto), a opet da se nadovezem na tvoj i morbijusov dijametralno suprotan stav, samo kratak osvrt. Mislim da novac ne treba idealizovati, bez obzira na to sta je novac. Kroz istoriju to je bilo i zlato i srebro ali i krzna,skoljke,cak i stap(vidi tally stick). Danas ali i u buducnosti , novac ce biti ono sto odredi politika(citaj krupni kapital), a ne ono za sta mislimo da ima upotrebnu vrednost ili ono sto nama izgleda logicno.(u zatvoru je najtvrdja valuta cigareta)U velikoj meri se slazem sa tobom oko obezvredjivanja novca. Zato mislim da nije izvan pameti kada na ovom forumu diskutujemo o ceni kripta, zapravo gledamo cenu izrazenu u zlatu.Mislim da je to najpragmaticnije.Ja sam za sada i dalje u BTC. Imam samo mali portefolio u fizickom zlatu i srebru. Daleko od toga da ga se gadim. Ali moramo da sagledamo cinjenicu.Zlato je u odnosu na btc vec godinama u silaznom trendu.Pri cemu se zadnjih meseci vidi ogroman volumen koji je karakteristican za selling climax(dno)uz formirano duplo dno. Da li je to zaista dno-pojma nemam. Onog trenutka kada vidim na nekom visem TF break of structure, nece mi biti problem da jedan deo BTC prebacim u zlato.Očigledno je da ne razumiješ baš najbolje šta je novac. Iskreno, nisam ni ja to razumio do prije nekoliko godina. U međuvremenu sam pročitao nekoliko odličnih knjiga na tu temu. Bitcoin Standard od profesora Saifedeana Ammousa je sjajna knjiga koja objašnjava šta je novac i kako se razvijao kroz istoriju. Broken Money od Lyn Alden, koja je po mom mišljenju možda čak i bolja. Zanimljiva je i austrijska škola ekonomije autori Menger, Mises i Hayek Ovo je neizbježna literatura za svakoga ko se bavi novcem, kriptovalutama, zlatom i sličnim temama, ako žels da ih razumijes mnogo dublje.
Na ovaj način samo pokazuješ klasičan Dunning-Krugerov efekat.Trebaš biti otvorenog uma. Nikad ne znaš sve, uvijek postoji nešto novo što možeš naučiti i što ti može promijeniti mišljenje.

Zato mislim da nije izvan pameti kada na ovom forumu diskutujemo o ceni kripta, zapravo gledamo cenu izrazenu u zlatu.Mislim da je to najpragmaticnije.
Ja sam za sada i dalje u BTC. Imam samo mali portefolio u fizickom zlatu i srebru. Daleko od toga da ga se gadim. Ali moramo da sagledamo cinjenicu.Zlato je u odnosu na btc vec godinama u silaznom trendu.Pri cemu se zadnjih meseci vidi ogroman volumen koji je karakteristican za selling climax(dno)uz formirano duplo dno. Da li je to zaista dno-pojma nemam. Onog trenutka kada vidim na nekom visem TF break of structure, nece mi biti problem da jedan deo BTC prebacim u zlato.

Sto se tice grafika, nema tu nikakve formule. To je cena 1 kg zlata izrazena u BTC. Pre 15 godina 1kg zlata je vredeo oko 4 miliona BTC, danas je 1kg zlata 2 BTC(otprilike). Tu su cifre neumoljive bez obzira na pricu o sigurnosti,upotrebi, pethiljadugodisnjoj istoriji...Tu je celokupna istorija ova 2 asseta a ne vremenski period (sto je babi milo).Sto se tice poente-kad zagusti i slicno, imas primer Ukrajine. BTC je puno jednostavniji zaDa znaš da se slažem u potpunosti. Problem su međutim članovi koji smatraju da im pominjanje zlata smeta u šilovanju kriptosa.
Zavisi kako gledaš na čart. Mogao bi recimo i da rezonuješ da je BTC prema zlatu sad i gde je bio 2017 i da kažeš da je BTC imao izgubljenu deceniju u kojoj nije napravio ništa.
Pogledajte prilog 536257
Moje očekivanje u ovom BTC bear marketu je da probije dno iz prethodnog. Super-tvrdo dno iz pred-prethodnog ciklusa od 2,5 unci za Bitcoin je po meni u ovoj godini neosvojivo čak i uz novu SEKu, možda tamo u sledećem ciklusu. A SEKa u nekom momentu mora doći, to je upravo i poenta monetarnog zlata, jer kad zaista počne da gori pod nogama, šta će kome kobajagi zlato? Možemo mi da u srećnim vremenima unosno trejdujemo kojekakve tokene i generisane NFT sličice majmuna, al kad zagusti, zlato spašava. Tako da ja više ne vidim poentu holdanja Bitcoina, em ne donosi bolji profit od držanja zlata, em nemaš nikakvu sigurnost, kamoli apsolutnu sigurnost zlata.
I ako nože malo bolje objašnjenje grafika u tvom prethodnom postu, interesuje me kakvu si tačno formulu primenio.
hitne slucajeve drugacijeg konteksta. Ali ne zelim da ulazim u poredjenje, jer se to obicno zavrsava na ideologiji. Poenta je da oba tabora(Crypto & BTC) nemaju poverenja u Fiat (sa razlogom), zato je po meni cena i TA najbolji nacin za postavljanje prema toj temi. Upravo zato i mislim da je smislenije posmatrati odnos BTC i zlata a ne odnos BTC i DolaraSto se tice grafika, nema tu nikakve formule. To je cena 1 kg zlata izrazena u BTC.
Pre 15 godina
@morbius
Ok, ako vec poredis cijenu zlata i Btc-a 2017-te i 2026-te, zar nije logicno da se uzme prosjek cijene? Ako gledamo samo max vrijednosti u toku iskljucivo tih godina, onda jesu tu negdje, na x4-x5. Pored toga sto nema smisla porediti sa 2026-om godinom, jer smo tek na pocetku Q2, ali je jasno da si je uzeo da bi performans zlata izgledao sto bolje, kao sto si uzeo i 2017-tu da mozes racunati max iz tog bull run-a za Btc.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari