Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Mislim da neko reče da nema, možda sam pomešao nešto

Jel jos uvek nije skroz ispeglan sistem za 10ke, često mi stucne, animacija kao da bude na 10 fps, scroll nije bas smooth..

Desi se da izgubi frejme po nekada. Po nekada kada se tek otključa i brzo uđe u chrome zna da izgubi frejme.

Znaci jeste nešto do P10? Nisam nikad imao ovo na P6, mozda u početku doduše..
Msm da ne bude da mutim bistru vodu, evo @vulex8 napisa da njemu npr. KP trokira na više uređaja... Stoji da loše iskodirana ili neoptimizovana aplikacija može da proizvede trzaje čak i na najjačem hardveru na svetu, ali eto, kod mene stvarno sve leti. Moguće da je do Gugla tj. ukupne optimizacije sistema, a moguće je i da je moj Tensor neki zlatni primerak. Doduše ja sam zamrzao AI Core, Google, Gboard, i još neke Gugl aplikacije, zamenio Pixel Launcher, možda i to ima nekog efekta (mada po meni ne bi smelo). U principu mi trzaji smetaju, upadaju mi u oči i nerviraju me ali stvarno sa njima nisam imao problema, da kucnem u drvo Piksel 9 je u tom pogledu savršen uređaj.

Pre koju nedelju sam čačkao test build mobilne aplikacije baš zbog trzaja (na kraju je ispalo da iz nekog razloga debug biblioteke u sprezi sa nekim promenama prave problem a prethodni release i test apk nisu, tako da je sve bilo za džaba). Dok nismo provalili šta je, zaseo sam i provrteo sve redom aplikacije gde se duže skroluje kompleksan sadržaj, tipa mejl, Telegram, Viber, KP, Mastodon, feed readeri, brauzer, itd. da bih isključio mogućnost da je posredi samo problem mog uređaja. Prošao sam više varijanti po nekoliko puta, od onog brzog flick-a kad se lansira skrol do onih sporijih gde sadržaj polako usporava i klizi, sve to na 120 frejmova i stvarno nigde nije štucnulo. Ne štuca čak ni kad je u battery saver režimu sem što je sve na 60 frejmova.

Ili ne koristiš često KP da bi primetio, na iOS radio očajno tj. često ispada iz ram na više modela, tako da ne verujem da je do Pixel već do app.

Ili ne koristiš često KP da bi primetio, na iOS radio očajno tj. često ispada iz ram na više modela, tako da ne verujem da je do Pixel već do app.
Šta znam, imam dosta KP pretraga zabeleženih pa mi stižu notifikacije, a povremeno i prodam nešto, tako da ulazim svakodnevno a po potrebi i češće. Ne verujem da je do učestalosti korišćenja. Plus, stvari koje nerviraju se vrlo lako primete. 🤣

Svakako je KP samo primer, jedna od nezgodnih aplikacija. Mogu da vidim da iOS bude manje optimizovan od Androida, ali sa tim nemam neposrednog iskustva. Šta god da sam lično probao ide glatko, ni Bench webapp nikad ne štuca, ni gomila drugih. Na ranijim telefonima je svašta štucalo, i još tada me je nerviralo.

Sad do čega je to tačno ni meni nije najjasnije. Godinama sam koristio custom romove na Androidu, i glavna stvar po kojoj su se razlikovali je često bila optimizacija, što se najbolje videlo prema tome koliko ima štucanja, od Settings pa do korisničkih aplikacija. Zato razmišljam u tom pravcu.

Možda sam napravio zabunu. Na Pixelima nemam instaliran KP već koristim web. Na iP15 Pro brat ima instaliran app a koristi i preko browsera. Svakako je krš, u svakoj kombinaciji

Jel jos uvek nije skroz ispeglan sistem za 10ke, često mi stucne, animacija kao da bude na 10 fps, scroll nije bas smooth..
Od kako sam napisao ovo sve je postalo smooth AF, doduše jesam updateovao gomilu system aplikacija.

Ja sam IT Administrator, nepisano pravilo je da u dosta slučajeva kad me neko zove i objasni problem, onog trenutka kada dođem do te osobe ili se nakačim remote, to isto magično radi perfektno haha

Ja sam IT Administrator, nepisano pravilo je da u dosta slučajeva kad me neko zove i objasni problem, onog trenutka kada dođem do te osobe ili se nakačim remote, to isto magično radi perfektno haha
Vidiš npr, ja sam po zanimanju policajac (sa 4 godine Kamenice), ali me pola stanice i komšiluka koristi kao neku vrstu pro bono IT savetnika/"majstora" 😃

Vidiš npr, ja sam po zanimanju policajac (sa 4 godine Kamenice), ali me pola stanice i komšiluka koristi kao neku vrstu pro bono IT savetnika/"majstora" 😃
Ah ne brini, i mene svi koje znam koriste u te svrhe i uvek i kad mi ponude pare za popravku ili slično, meni glupo da uzimam pa odbijam haha
Znači nisi klasičan kursadžija kad imaš 4 godine Kamenice hahha

Evo uzeo sam da uporedim video snimanje mog Pixel 10 Pro i iPhone 15 Pro. Pixel ima ogroman problem pri prikazivanju nekih boja. Zavisi šta se snima, u nekim situacijama je super, u nekim situacijama krš snimci. Neke boje su toliko isprane i neprirodne da se uopšte ne zna o kojim bojama se radi na snimku, plus ponekada šum i frame drop. Na Pixelu 7 definitivno nije bilo tako

Nazad
Vrh Dno