Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Na kraju sam uspeo nekako da namestim termometar app za merenje temp 🙂 i to baš zato što mi je danas trebao 😉

Išao sam sledećim putem..

Prvo uninnstal termometar app.

Nakon toga skinem Shizuku i pixel ims sa GitHub. ( Može najnovija verzija i jednog i drugog. )

Skinem verziju termometar app sa SS.

Odem u pixel ims expert settings ( naravno posle povezivanja sa Shizuku )pa se tamo na sim_country_iso_override_string ukucao us I više puta udario Save dok nije sačuvao. Onda ušao u termometar app I pojavio se body merenje temperature.

Nakon toga sam uradio updejt termometar app na poslednju sa Google Stora i opet ušao u app ali tada više nije bilo merenja temperature.. :/

Posle toga sam izbrisao i pixel ims I Shizuku i udario restart moba i kako sam posle restarta ušao ponovo u app tako se pojavila i opcija 🙂

P.s. za sada su varijacije u merenju temp oko 0.3/0.4 stepeni što mi je prihvatljivo.

Prilozi

• Screenshot_20260406-210655.png
    Screenshot_20260406-210655.png
    45.2 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_20260406-210455.png
    Screenshot_20260406-210455.png
    313.7 KB · Pregleda: 32
I meni je gađao jako blizu pravog termometra, dovoljno ako posumnjaš da imaš temp da na brzinu iskontrolišeš za 5 sekundi.

Ne bih 50e bas da dam 😀, jer ova od 200 din je sjajna samo debela/previse strci van ekrana, nema veze iskopacu neku tanju ili cu se navici na ovu.

Samo jedan info vezano za skidanje sa beta softvera, više da odgovorim sam sebi; kada se odjavi online i krene u proces vraćanja na poslednji stable, podaci se gube, vraća se na fabrička podešavanja, ali (stari) vlasnik mora da unese svoj password prilikom prvog logovanja. Znači ako prodajete telefon, prvo odradite ovo da ne bi imalo neprijatnosti.

Edit: i još jedna bitna stvar vezana za punjenje...nedavno sam u nekoj od tema hvalio lenovo 140w punjač sa aliexpressa koji je pd3.1 u puni sve bez problema; e pa pixel neće da puni kako treba. Google koristi neke specifične amperaže u svojim "punjačkim" protokolima.

Ja sam ženi uzeo ringke onyx, sebi Mous super thin (ili kako se već zove). Prvo sam bio poručio sebi spiegen liquid air, ali je ispario u USA. Meni je mous super, tanak, elegantan, ringke nešto robusniji, malo bolji grip jer je hrapav, ali je i telefon kabastiji. Sa mojom mous funkcioniše mag safe punjenje, nisam još probao da ringke (uzeo sam verziju bez magneta).

Edit: i još jedna bitna stvar vezana za punjenje...nedavno sam u nekoj od tema hvalio lenovo 140w punjač sa aliexpressa koji je pd3.1 u puni sve bez problema; e pa pixel neće da puni kako treba. Google koristi neke specifične amperaže u svojim "punjačkim" protokolima.
Za punu brzinu isključivo 21V PPS punjač. Posao vrše i sa manjom voltažom ali ne idu do maksimuma.
@Boris Lozac ja godinama koristim slične, malo tanje i ne pokrivaju dugmiće (koristio ih i na 4a i na 9), nema boljih za mene. Međutim sad čačkao malo AE i ne pronalazim ih za P10.

Poslednja izmena:
Stigao je aprilski apdejt. Kome je dostupan 5G može da proveri da li se pojavio, pa možda konačno rešimo i taj problem 🙂

Stigao je aprilski apdejt. Kome je dostupan 5G može da proveri da li se pojavio, pa možda konačno rešimo i taj problem 🙂
Nema, ali se nije ni promenio operator settings version, tako da dok se to ne promeni na ovaj koji imaju u beti neće ni biti.

Da li ima nekog ko je u MTS na Beti? Koji vam je carrier settings version?

Nama na stable je 75, dok ne dodje na 77 nista od 5G haha
To smo prvi dan ustanovili kad se pojavio

Ne znam da li samo meni ali u NS mts 5G uopste nije na zavidnom nivou, testirao sam na par lokacija i u najboljem slucaju dobijem 200Mbit razlike u korist 5G a uglavnom su 4G i 5G skoro pa isti po brzinama. Mozda je i do paketa nesto ali za sada sam vratio na 4G dok ne odem do neke poslovnice da proverim taj deo

To zavisi od mnogih faktora, ali nije do telefona, to je do baznih stanica i njihovih podesavanja, a pre svega do trenutne faze Srbije u razvijanju 5g usluge.

Skraceno, apslutno ti ne treba 5g jos uvek u Srbiji, 4g radi i vise nego odlicno.

To zavisi od mnogih faktora, ali nije do telefona, to je do baznih stanica i njihovih podesavanja, a pre svega do trenutne faze Srbije u razvijanju 5g usluge.

Skraceno, apslutno ti ne treba 5g jos uvek u Srbiji, 4g radi i vise nego odlicno.
Da, 4G je skroz dobar, 5G mi trenutno nije potreban ali reko kad sam vec na beti da vidimo kakav je 😄

i meni je isto bilo za yettel pre i posle updatea na betu. to samo znaci ovi noviji pixeli dobili

ja sam 6 pro instalirao update juce i i dalje imam volte bez shizukua. shizuku sam doduse instalirao i aktivirao volte preko imsa na prethodnom updateu, a na ovom izgleda nije morala akrobacija

ja sam 6 pro instalirao update juce i i dalje imam volte bez shizukua. shizuku sam doduse instalirao i aktivirao volte preko imsa na prethodnom updateu, a na ovom izgleda nije morala akrobacija
To je super novost, imam i 6pro i morao sam do sada svaki put shizuku, videcu bas kad instaliram update.

Nazad
Vrh Dno