Šta je novo?

Vivo X300 Series

To za cenu i kamera aplikaciju je tačno, a što se foto kvaliteta tiče, jeste X300 Pro bio malo bolji na početku prodaje kineske 17 Ultra verzije (iz tog perioda i potiče najveći broj poređenja). Niko nije bio oduševljen sa tim kamerama u to vreme, previše su brljale, posebno u low light uslovima.
Ali sada su sredili softver i deluje da će (za razliku od prošle godine) Xiaomi Ultra biti egal sa Vivo Ultra modelom. Ostaje samo da se vidi koji uređaj će imati prirodniji post-processing, u smislu prirodnog izgleda detalja i što manje crtanja.

To za cenu i kamera aplikaciju je tačno, a što se foto kvaliteta tiče, jeste X300 Pro bio malo bolji na početku prodaje kineske 17 Ultra verzije (iz tog perioda i potiče najveći broj poređenja). Niko nije bio oduševljen sa tim kamerama u to vreme, previše su brljale, posebno u low light uslovima.
Ali sada su sredili softver i deluje da će (za razliku od prošle godine) Xiaomi Ultra biti egal sa Vivo Ultra modelom. Ostaje samo da se vidi koji uređaj će imati prirodniji post-processing, u smislu prirodnog izgleda detalja i što manje crtanja.
Znas kako ja sam probao i 15u i 14u i laica vibe je super ali svaku sliku slika u vinjeti, a vibrant to niie nizasta ne znam ni ko to koristi na bilo kojem uredjaju. Vivo to nema, pa mi i tu vivo vise lezi.

Pa Vivo čak ima i više modova, ne samo 2 kao Xiaomi. Vinjetiranje je ublaženo u odnosu na pre, prvi Xiaomi sa Leica Authentic modom su bili neupotrebljivi zbog toga, sada je suptilno, ali i dalje postoji boost kontrasta. Ali su zato detalji i oštrina prirodni, vrhunski za jednu smartfon kameru.
Pre 2 meseca sam otpisao 17 Ultra, ali posle sređivanja kamera softvera, mislim da bih ga kupio kada malo padnu cene.

Ove godine treba seći između X300 Ultra i 17 Ultra, mada svakako treba sačekati i Find X9 Ultra. Ko hoće da izvlači maksimum iz kamera onda samo Ultra serija Oppo/Vivo/Xiaomi.

Eo ga i Ben - Safe and Sound.

"So, anyway, this is the Vivo 300 Ultra. I think as of right now, still definitely the best camera phone on the market.

Although, I have to say there is a challenger coming. I have the phone already, but I can't talk about it yet. But you guys know what that phone is. And that phone has camera hardware that is arguably on par, if not better than this guy. But I will say that what makes a good photo video, it's not just all hardware. Software is a big part, too. So, I have a versus video coming.

So, wait and see. But I will say that Vivo, the X100 Ultra and X200 Ultra, I think at the time of release, they were way better than everything else. heads and shoulders the best. I don't think that's the case this year. I think the competition has improved a lot and the gap is closer. "

Čeka se da se vidi šta će Oppo da donese..

I used the Vivo X300 Ultra for a week, and I can't believe a phone camera is this good
6QsmrVwbSgshYpUsxLVAUm-1920-80.jpg

The X300 Ultra has the best cameras of any phone I tested until now. The phone takes magnificent photos in just about any lighting scenario, and this year, Vivo lavished a lot of attention towards video recording, and the result is that the X300 Ultra takes the best videos of any phone around.

Poslednja izmena:
Baterija izgleda isto drzi kao kod 200u,ni tu pomaka nema. Opet je SD gladan mnogo izgleda. Za sada po meni definitivno 300 pro ostaje najkompletnijia kupovina osim ako update-om nesto drasticno ne poboljsaju.
Ima jos jedno poredjenje sa 200u gde se vidi koliko 300u razvaljuje pozadinu,mislim da ce to vrlo brzo sredi nekim update-om. Ovo sto sam video stvarno nema opravdanje prelaska na noviji ni malo.

Ma srediće oni X300 ultra u narednim nedeljama i mesecima sigurno još šta dodatno, ali definitivno najveći skok Vivo - Oppo mislim da je doživljen prošle godine, tako da ove godine verovatno peglanje svega i svačega, pa će možda neki opet skok na X400 pro i ultra, a do tad, izabrati šta je najbolje. Opet, videćemo kad bude Oppo izašao i njegova poređenja sa Vivom, to će biti najmerodavnije..

Jedino za šta bih menjao x300 pro je neki x400 ultra compact <150mm. 1" glavna, 24 ili 35mm svejedno, tele kao na x300 pro, uw ne mora ni da ubacuju.
Ne znam što se kod androida uvek forsira veća dijagonala za top modele...

Zanimljivo ovo sa debljim bezelima po cosku, i stvarno se primeti kad se covek zagleda. Verovatno bi i mene nerviralo. Kako kaze covek, jednom kad vidis posle ne mozes da se odviknes 🙂

Odakle si poručio i kad stiže ? Neka u zdravlju služi!
Hvala! Poručio sam sa KP, kod ovde svima poznatog prodavca. Trebalo bi oko 20-og da stigne.

Čekao sam da vidim šta će biti sa S26U, ali smo dobili isto sr... samo drugo pakovanje. Opet... Neću da dajem tolike pare za mediokritetsku kameru. Zato Samsung moje pare neće videti.

Kod Viva me malo brine ovo AI procesuiranje, ali nadam se da će moći kroz podešavanja da se svede na minimum. Prvo sam mislio X9 Pro da uzmem, njegov master mode deluje veoma dobro, ali mi se ipak Vivo više dopao.

Hvala! Poručio sam sa KP, kod ovde svima poznatog prodavca. Trebalo bi oko 20-og da stigne.

Čekao sam da vidim šta će biti sa S26U, ali smo dobili isto sr... samo drugo pakovanje. Opet... Neću da dajem tolike pare za mediokritetsku kameru. Zato Samsung moje pare neće videti.

Kod Viva me malo brine ovo AI procesuiranje, ali nadam se da će moći kroz podešavanja da se svede na minimum. Prvo sam mislio X9 Pro da uzmem, njegov master mode deluje veoma dobro, ali mi se ipak Vivo više dopao.
A šta nosiš trenutno ? Baš me zanima poređenje kad bude došao

Jel mozes da mi navedes prodavca u dm , vidim da svi spominju nekog iz ns

Znaci gcam još uvek postoji kao opcije 🙂 Kakvo je stanje po tom pitanju, radi li na zoom/ultrawidekamerama?

Nazad
Vrh Dno