Šta je novo?

Veš mašine

Vise se trude kad tamo sklapaju nego kod kuce, pa su manje sanse da klepece nova masina.

Ja sam dobio preporuku od drugara za ovaj model haier ves masine to je haier x9 masina

HAIER HW100-B14387U1-S​

Kupio sam je pre nekih 20-tak dana i mogu reci da je masina top klasa u svemu.
Pocevsi od zavrsne obrade,mnostvo programa za pranje,kapaciteta od 10kg i centrifuge od 1400 obrtaja.Veliki i pregledan touch displey,ima wifi i koristi svoju hon aplikaciju.
I ono sto je meni veoma bitno to je da je tiha u radu pa cak i kad radi centrifugu.
Ja sam je navatao za neku cenu od 64400 i registovao se na sajtu i dobio 7 god produzene garancije i 15 god na motor.
Koliko vidim sada je opet poskupela i otisla je na tu oko 80 soma.
Od mene preporuka za ovaj model masine.

Prilozi

• 20260310_225221.jpg
    20260310_225221.jpg
    270.6 KB · Pregleda: 116
  • 20260310_225150.jpg
    20260310_225150.jpg
    229.4 KB · Pregleda: 80
  • WhatsApp Image 2026-03-09 at 17.53.32 haier 1.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-09 at 17.53.32 haier 1.jpeg
    192.3 KB · Pregleda: 77
  • WhatsApp Image 2026-03-10 at 20.21.53 haier 2.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-10 at 20.21.53 haier 2.jpeg
    179.9 KB · Pregleda: 78
  • WhatsApp Image 2026-03-10 at 20.21.53 haier 3.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-10 at 20.21.53 haier 3.jpeg
    157 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
je l' može neka preporuka za full size model od LG od preko 9kg (može i 10, 11) koji ima i TurboWash360 i Steam, max centrifugu od bar 1400, i da je većinom bela?
ne treba mi sa wifi, ali ako nema sa svim ovim bez toga, može i to (ako samo sa dodatnim programima preko ThinQ ima onu opciju "osvežavanja" nakon pranja, recimo)
ako ima više modela sa svim tim, kao i šta je još bitna stavka kod LG modela, pišite

oči pogubih od gledanja modela, što više gledam to mi više nije jasno koja šta ima
mislim da je ova najbliža tome što tražim, ali sad više nisam siguran

i ako neko ima iskustva sa isporukom neka mi piše preporuku na PM u kojoj radnji da gledam: da se ne cimam sa njima da li će da je nose dva sprata u privatnoj kući bez lifta, i da li će da vade staru iz kupatila ili ne, itd....

da napišem i ako nije bilo odgovora, možda nekom bude značilo...

prelomio sam i otišao da pogledam ovaj iznad LG model i slične u T*******ija radnju u TC Beo, kad mi tamo kažu da imaju neku akciju besplatne isporuke, i još na naše pitanje da li je ista cena i ako se uzima na rate (čekovi, MasterRata kartica..), što kod njih na site-u stoji da je skoro 80k RSD za gotovinsko plaćanje, kažu: čekajte da pogledamo, i posle nekog domunđavanja sa njenim poslovođom dolaze njih dve i kažu da je cena za taj model sad 64500 RSD
žena izvuče njenu MasterRatu i rešimo sve odmah na licu mesta, na 6 rata bez kamate

ja i dalje imam osećaj da nešto tu nije u redu, ali ne znam, valjda neće da mi uvale popravljanu mašinu ili da isporuče neki drugi model (imam fiskalni, mada kažu da je to neki predračunski a kad je isporuče doneće regularni, ili kako se već zove)
sa tim računom onda može da se registruje na LG site-u za garanciju 2+3 godine za uređaje kupljene do 31. marta

treba da dođu u toku nedelje, raspakuju je i ugrade, pa javljam utiske kad je isprobamo

Evo ti danas moja situacija sa njima (ako mislis na zute a ne na roze, nisam siguran od zvezdica 😅) .

Pre par dana posle silnog gledanja i citanja odlucim se za LG F4X1008NWK i nadjem na sajtu d*******a.shop (to je isto t*********a) na akciji kao 11% sa cenom od 40.939 (45.999).

Ispod lepo pise akcija traje od 03.03. do 31.03. sa sve satom ispod koji odbrojava koliko je ostalo do kraja akcije. Ja rek'o super, porucicu u ponedeljak taman da mi ne stigne prebrzo jer su moleri jos u stanu.

Danas na poslu odem na sajt, kad sada cena 46.991 (52.799) isto popust 11%. Pomislio bih da sam lud ali sam srecom ostavio otvoren prozor kuci pa sam mogao da uzmem screenshot.

masina1.jpgmasina2.jpg

ako mislis na zute a ne na roze, nisam siguran od zvezdica 😅) .
rekao bih da su žuti po ovim screenshot-ovima ispod 😉
inače, znam to za njih od prethodnih godina,, da nema pravila i da "popust" nije stvarno i popust ako nisi u toku prethodnih nedelja/meseci da znaš kako se cena kretala za neki određeni model, i kod njih i kod drugih
ovaj put sam došao pripremljen, išao direktno na određeni model, imao sreće da ga je bilo u toj radnji, i - dadoše pravi popust 😊

ove roze nisam ni gledao jer isporučuju samo preko kurirskih službi a to mi je više mačka u džaku u smislu da se ne zna posle koga da juriš za nastale probleme
vidim da je cena na site-ukod ovih roze niža za 10-ak hiljada za isti model, ali to nije ovoliko niže koliko su mi ponudili u prodavnici kod žutih u Beo TC

sad sam im video ovo na site-u, možda se radi o tome u vezi ovog popusta koji sam dobio, ne znam..😛 :

Screen Shot 03-30-26 at 03.36 AM.PNG

inače, izabrao sam ih zbog ove ispod usluge i već se spremio i da bude ta cena kao što stoji na site-u, ali eto, dobih i popust na cenu, i beskamatno odloženo, i besplatnu isporuku 😎
videćemo kako će to sve da izgleda u stvarnosti... 🤔

Screen Shot 03-30-26 at 03.27 AM.PNG

Ozbiljno si im platio 5.000din da ti zavrnu crevo na slavinu i ukljuce steker u struju?

ne, ne samo za to
prvenstveno da bez oštećenja bilo uređaja bilo imobilijara u kupatilu ubace odozgo u prostor između kade, WC šolje i ispod bojlera sa donjom stranom na metar i po od poda jednu kabastu metalnu kutiju od 70 kila a prvo izvuku odatle istu takvu, uz raspakivanje, skidanje blokada,odvrtanje/zavrtanje creva na slavinu (pogotovo onaj prvi deo može da bude komplikovan - iskustvo od prošlog puta kad je pukla slavina, pa ostao navoj u zidu, itd., itd.), i na kraju ubodu i tu utičnicu u šteker za struju, puste program za čišćenje bubnja i odgovore na par pitanja ako ih budemo imali

osim toga što više baš i nemam nameru da podmećem leđa za takve akcije, izbijam im svaki argument o "nepravilnom puštanju u rad" iz ruku
naravno, svaka čast vama koji imate vremena i volje da se drndate sa takvim stvarima, moje vreme vredi a i naplaćeno je više od toga što ću njima da dam,
što je ukupno čak i manje nego što sam nameravao pre besplatne isporuke i popusta od skoro 20% na prvobitnu cenu

znate, velika je razlika između "ne znam, ne mogu..", i "neću jer mi se može" 😎 ili "izračunao sam da mi je ovako jeftinije na duže staze" 🤓

Meni su dva balvana koja su mi donela masinu pre 10ak dana, uneli bukvalno samo preko vrata, polovicno otpakovali i kao masina ne sme da se pali, mora majstor da je pusti u rad 😀 Pecaju na bucku pa kod koga prodje.

Iako sam pobornik toga da svako treba da radi svoj posao i da se ono sto ne znas plati, ovo je toliko trivijalna stvar da bi neko lagano uzeo i 2000 din za 3 minuta.

Bas zbog tog nivoa profesionalizma i posvecenosti, ostali su i bez 1000 dinara baksisa koje sam spremio, naravno, pod pretpostavkom da masina zapravo zavrsi u vesernici, a ne u hodniku.

Za onoga ko ima osnovni alat i malo da je namajstoričav vezivanje el. šporeta ili montaža veš mašine se odradi za 5 do 10 minuta. Uradiš sam i znaš da si dobro uradio.

rekao bih da su žuti po ovim screenshot-ovima ispod 😉
inače, znam to za njih od prethodnih godina,, da nema pravila i da "popust" nije stvarno i popust ako nisi u toku prethodnih nedelja/meseci da znaš kako se cena kretala za neki određeni model, i kod njih i kod drugih
ovaj put sam došao pripremljen, išao direktno na određeni model, imao sreće da ga je bilo u toj radnji, i - dadoše pravi popust 😊

ove roze nisam ni gledao jer isporučuju samo preko kurirskih službi a to mi je više mačka u džaku u smislu da se ne zna posle koga da juriš za nastale probleme
vidim da je cena na site-ukod ovih roze niža za 10-ak hiljada za isti model, ali to nije ovoliko niže koliko su mi ponudili u prodavnici kod žutih u Beo TC

sad sam im video ovo na site-u, možda se radi o tome u vezi ovog popusta koji sam dobio, ne znam..😛 :

Pogledajte prilog 533822

inače, izabrao sam ih zbog ove ispod usluge i već se spremio i da bude ta cena kao što stoji na site-u, ali eto, dobih i popust na cenu, i beskamatno odloženo, i besplatnu isporuku 😎
videćemo kako će to sve da izgleda u stvarnosti... 🤔

Pogledajte prilog 533823
Gomila ljudi se zale na tu firmu zutu vezano za dugo cekanje da dostave masinu.I ceka se bas dugo.Nadam se da ce tebi stici brzo.Sad da li ce ti doci iz te radnje gde si je video ili iz njihovog centralnog magacina ne znam?
Ja sam ovu moju haier hw100 uzeo u dot market radnji i hteo sam da je oni dostave ali oni ne rade dostavu bele tehnike i ne salju kuririma tako da sam na kraju otisao po nju.
Kupio kod njih jer su tada pre mesec dana imali bas ekstra dobru cenu za nju od nesto malo preko 500 eura.
Sad je cena i kod njih dosta veca a koliko vidim i po drugim radnjama.
Tako da sam tada u tom trenutku bas dobro prosao sa cenom.I za sada posle mesec dana koriscenja sve preporuke od mene za ovaj model haier masine.

Danas na sajtu opet stara cena bez ikakvog datuma isteka, mora da su se nesto bili ze*ebali. Poruceno sa besplatnom dostavom u stan, pise 3-5 radnih dana pa cemo videti.

Mene Di..spora šop ispalili bili, pisao sam skoro i tome. Tako da ta grupacija Te...manija, Win-..n, Dija..ora, oprez sa njima.

Zato sa njima uvek placanje pouzecem, pa i ako me ispale da se ne jurim sa njima da mi vracaju pare...

Dobro, malo smo se igrali...😀. Da sam uspeo dobio bi mašinu od 58k za 46k. I sve je išlo super. Naručio, stigla mi potvrda na mejl. Pa sam pozvao posle 2 dana gde su mi potvrdili da je mašina rezervisana. Pa sam opet zvao posle 5 dana, rezervisano čeka se kurirska služba. I onda muk od 7 dana. I kad sam ih pozvao navode da proizvod nemaju na stanju i da su mu poslali mejl. I nađem mejl u Spam-u....ali dobro. Jedino što sam propustio druge akcije...ali našao sam je posle za relnijih 52K. Sreća što je stara Samsung prala i dalje sve vreme. Lupala, tresla, šetala po kupatilu ali prala😀. Samo što smo morali da spustimo centrifugu na 400 obrtaja. A pere i dalje. Poklonili smo je pa koliko ima traje...

Mene Di..spora šop ispalili bili, pisao sam skoro i tome. Tako da ta grupacija Te...manija, Win-..n, Dija..ora, oprez sa njima.
vrlo sam upoznat sa dotičnima i oprezan
za sad ide dobro, najavljena je isporuka u sredu, montaža u četvrtak
sutra ću da potvrdim dokle nosi isporuka i koliko ih dolazi za montažu (jedan ne može sam da ubaci mašinu tamo gde treba - a i da izbaci staru, to i bakšiš ih sigurno čeka ako odrade sve kako treba)
javljam sve kako bude, nemam problem i ako me zaj**u da napišem šta i kako je bilo

@BozicBata koja firma? ova žuta? 🤔

@bojke1 i od mene plus za DotMarket, ali kao što kažeš - nemaju isporuku
za PC HW i manje stvari me ne mrzi da odem do njih i pokupim, čak i da odnesem na reklamaciju, ali rekoh, 70kg kabastog tereta je meni ovde veliki problem

nije poenta skidanja blokada, povezivanja creva i napajanja, sve je to spremno i u redu .... ok, možda bude malo zapeklo crevo za dovod vode, i odvod da se obezbedi da ne curi, ali sve je izvedeno i sređeno kad je pravljena kuća
glavna poenta je cimanje 70kg x 2 u taj mali prostor i uz/niz stepenice dva sprata gore i dole
ja sam i na univerzalne gume na kolima (jednim delom) prešao da ne bih dvaput godišnje cimao točkove odozdo iz podruma u gepek i nazad
mislim, realno za život u Beogradu i za put do mora leti i do nekog većeg brda do 1000m nadmorske visine zimi mi i ne trebaju posebne za leto i zimu, ali jedan dobar deo u odluci je bio to fizičko cimanje

džaba ušteda kad posle treba da trošim na lekove i trpim bolove, meni se to ne isplati
ko posle 50-e još ima snage da potroši i na to cimanje, svaka čast
ja ću da čuvam to i vreme koje bih potrošio na to za klinca predškolca i zabavu sa njim 😀

mašina je isporučena, sve na vreme, javili se sat i po ranije da dolaze, uneli gde sam rekao u stan bez pogovora
po nalepnici je model koji sam uzeo, sutra neka je raspakuje montaža
rekli mi da ne dolazi samo jedan kad sam ih zvao i naglasio juče da je zbog mesta za ugradnju nemoguće da je postavi jedan čovek, videćemo sutra oko 3

Ja sam dobio preporuku od drugara za ovaj model haier ves masine to je haier x9 masina

HAIER HW100-B14387U1-S​

Kupio sam je pre nekih 20-tak dana i mogu reci da je masina top klasa u svemu.
Pocevsi od zavrsne obrade,mnostvo programa za pranje,kapaciteta od 10kg i centrifuge od 1400 obrtaja.Veliki i pregledan touch displey,ima wifi i koristi svoju hon aplikaciju.
I ono sto je meni veoma bitno to je da je tiha u radu pa cak i kad radi centrifugu.
Ja sam je navatao za neku cenu od 64400 i registovao se na sajtu i dobio 7 god produzene garancije i 15 god na motor.
Koliko vidim sada je opet poskupela i otisla je na tu oko 80 soma.
Od mene preporuka za ovaj model masine.
kazu da nema na displeju da se podesi predpranje jel si ti to provalio

bila mi montaža, ugradili je juče, sve kako treba
bili su predusretljivi iako je proces predviđao vađenje stare i unošenje nove odozgo u uzak prostor, čak su uradili i nešto više nego što su obavezni (da ne idem u detalje zbog njih, momci su za primer)
oni su pustili neki kratki program od 15 minuta, ja posle onaj za čišćenje bubnja (mislim da je trajao oko sat i po), odradila kako treba, ništa ne curi, škripi, udara.. koliko sam tada uspeo da vidim/čujem (pošto baš nisam sedeo pored nje), dosta je tiša nego stara, pogotovo u trenucima kada rade pumpe za vodu

otvor vrata mi deluje malkice manji nego kod stare Indesit, mislim da je do deblje gume, ali nije problem
unutra je bubanj vidno "plići" odn. rastojanje od vrata do zadnjeg zida je manje kod ove od 11 kg nego kod Indesit-a od 9kg, ali mi deluje da je obim bubnja veći
uostalom, i spoljne dimenzije kod ove su manje po dubini nego kod stare, 56.5 cm u odnosu prema 58 cm

ima zanimljive zvučne efekte koji se nekom mogu svideti a nekom ne, nije klasično pištanje nego "odsvira" neku melodiju kad završi program
srećom, zvučni efekti mogu lako da se isključe (duži pritisak na dva susedna označena senzor-tastera)

pustio sam danas ovaj Cotton program na 95°C i 1400 RPM centrifuge sa malo deterdženta na praznu mašinu, otprilike kako je preporučeno u uputstvu (tamo piše 60°C), i lepo je odradila to za oko 2h
baš se osetilo kako je zagrejala, a definitivno se čuje manje nego stara (mislim, i kad je bila ispravna, na kraju je centrifuga zbog ležaja bila kao da poleće mlaznjak), pogotovo pumpa za vodu i centrifuga

noćas puštamo neke krpe za pod na iskuvavanje sa predpranjem, pa će da odradi svoj prvi realni ciklus

i da, registrovao sam je na ovom njihovom site-u, tako da je i to završeno

Prilozi

• viber_image_2026-04-04_20-56-27-967 predpranje.jpg
    viber_image_2026-04-04_20-56-27-967 predpranje.jpg
    274.1 KB · Pregleda: 51
Zaboravio sam da registrujem proizvod (Beko frižider) za produženu garanciju u predviđenom roku. Probao sam naknadno, i odbili su.
Da li je neko imao sličnu situaciju?

preporuka za Whirpool servis za masinu za ves, kad se zatvori gornji poklopac, lampice za start i vrata trepere, kad pritisnem vrata ugase se ali na kratko, kad zovem whirpool Beograd, javi mi se Beko servis, imam rezervni deo nego do sad radilo na pritisak moze i PP poruka

pozovi whirlpool i dace ti servise iz tvog grada/dela grada.

meni su pre 2 nedelje za bg dali ovo:
sts
0642130754

wats
0112520090
063300153

Zaboravio sam da registrujem proizvod (Beko frižider) za produženu garanciju u predviđenom roku. Probao sam naknadno, i odbili su.
Da li je neko imao sličnu situaciju?
mnogi, sa mnogim proizvođačima, uključujući i moju malenkost
i jednostavno su se pomirili sa tim da im je "prošao voz"
to ti je kao akcija u nekoj radnji, ako si tamo u to vreme dobiješ, ako nisi - više sreće u narednom izvlačenju

Nazad
Vrh Dno