Nije ovo nikakva moja teorija. Ja sam samo napisao da ti kotlovi na starom sistemu radijatorskog grejanja troše isto kao i konvencionalni, a koštaju 3x više. Ko radi novo sve za njega je ok. Da li modulacijom ili menjanjem krive (opet modujacija) sve jedno je. Troši istu količinu energenta. Zar ti nemaš podno grejanje? Nije gasni kotao TP, pa da mu smeta velik broj startova. I nema to veze sa koliko parametara je kontrolisan, on mora da digne i održava temperaturu koja je zadata na sobnom termostatu. Da je tako kao što pišeš,onda nek svi sa kondenzacionim izbace sobne i nek radi samo na polaz (radi non-stop, pa da vidiš šta je konfor). Samo onda lele za potrošnu na radijatorskom. Za podno je skroz druga priča. Ne postoje modulacije na 35-40C koje mogu da postignu zadatu temp. Postoji samo dizanje polaza na 50C (koji diže kriva grejanja, spoljni,...), kako si i sam napisao. Tada i uvek taj kotao troši kao i stari na takvom sistemu, jer na 35C ne može da ugreje u odnosu na uslove merenja.