Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Da li si prethodno koristio taj paket od 1200 bez UO? Ja sam od sredine 2025. placao 3850 RSD za Triple Classic WiFi bez UO i ne bih imao nista protiv da ubuduce cena te usluge bude 2199 RSD. Pitam posto ja nisam uspeo da dobijem te informacije od agenta koji me je pozvao dan nakon slanja primedbe putem emaila. Sve sto je znao da kaze je da jos uvek nemaju mogucnost da prodaju stare pakete klijentima koji su migrirani iz Orion-a. Takodje, i da nece biti moguce ukinuti fiksni telefon, iako fiskni nikada nije bio potreban za pristup internetu putem WiFi mreze. Usput je spomenuo i da je neka druga njihova usluga vec dostupna na adresi, ali posto me nije zanimala ni pre 7-8 godina, odbio sam ponudu.
Ja smo koristio samo Orion tv aplikaciju.Bez interneta njihovog,bez kablovske.Znači samo aplikacija na tri uređaja.
Posalji email nazad da nisi saglastan za to povecanje cena ako odgovore da se menja i dalje pises Ratelu [email protected] oni ce odobriti raskid ugovora.
Ma sledeće ide zahtev za raskid ugovora.Samo da vidim kakva je procedura i da prođe vikend da odgledam fudbal😀
Ako neko zna proceduru i članove zakona na koje možemo da se pozovemo neka napiše.
Možda bi trebalo da ih zatrpamo zahtevima za raskid.

Imam Orion 4,5/1 + tv, plaćao 2599,33, pisao mail i pitao o poskupljenju i raskidu u slučaju istog, odgovorili mi
"Obaveštenje o promeni koja je usledila je dostupno putem linka https://mts.rs/Privatni/Korisnicka-...EKOM-WIFI-NOVI-CLAN-TELEKOM-SRBIJA-GRUPE.html

Vaš paket je migriran na aktuelnu ponudu naših paketa (Super PLAN 2 XXL (Net 4500 + TV), a mesečna naknada će iznositi 8099,00 dinara (sa e-računom 100,00 dinara umanjenje).

Popust na naknadu od 50% se primenjuje prvih mesec dana (4050,00 dinara)"
Jesi li bio pod UO kod Oriona?

Sad sam im opet pisao da me što pre obaveste šta se dešava i da u slučaju bilo kakve promene uslova sa njihove strane, odmah želim da raskinem ugovor.

Imam Orion 4,5/1 + tv, plaćao 2599,33, pisao mail i pitao o poskupljenju i raskidu u slučaju istog, odgovorili mi
"Obaveštenje o promeni koja je usledila je dostupno putem linka https://mts.rs/Privatni/Korisnicka-...EKOM-WIFI-NOVI-CLAN-TELEKOM-SRBIJA-GRUPE.html

Vaš paket je migriran na aktuelnu ponudu naših paketa (Super PLAN 2 XXL (Net 4500 + TV), a mesečna naknada će iznositi 8099,00 dinara (sa e-računom 100,00 dinara umanjenje).

Kolega, malo si zakasnio juče je bio 1. April 🙂

Kao prvo nigde ne postoji taj paket supernova 2 xxl (4500mbps/1000mbps) ili kako već, niti postoji javni cenovnik sa tim paketom. Kao drugo, Supernova/Mts u ponudi nema brže brzine od 1000/500 javno dostupne za fizička lica. A migracija se vrši na aktuelnu komercijalnu ponudu MTS tj. u ovom slučaju Superspore. A kao poslednje, lično obaveštenje o promeni cene i usklađivanje sa aktuelno ponudom nismo dobili, bar ja, čime krše postojeće ugovore.

Jel to znači da im je i dalje aktivna ta promocija (pošto je bilo do 31.3. čini mi se)? Ako me stvarno prebace na CG-NAT i promene mi uslove, da znam da podnosim zahtev.

Jesi li kod Oriona bio pod UO i koju si njihovu uslugu koristio?
Istekla mi je UO krajem februara ove godine, bio sam na 1500/500.

Ja sam samo postovao mail koji mi je stigao pre pola sata a na moj upit da li će biti promena cena za orion korisnike

To što superplan 2 xxl ne postoji u zvaničnom cenovniku ne znači da ne postoji u njihovom sistemu.

Takođe, mts ima paket od 10000/1000 mbps u zvaničnom cenovniku.

Poslednja izmena:

Kolega, malo si zakasnio juče je bio 1. April 🙂
@TechSamuraj Obaveštenje o kupovini Oriona na koje se pozivaju u mail odgovoru ne sadrži kompletne a ni konkretne informacije : nema tabele migracije, nema novog cenovnika. I teško da će da im prođe pokušaj da TO obaveštenje od 05. marta bude kad "teče rok za raskid" niti da rok može da bude 01. april za obaveštenje objavljeno 05. marta 😡

@dejajankovic Traži ti genijalcima da ti dostave na mail kompletan cenovnik i dokument po kojem rade te migracije Orion korisnika (mapiranje starih Orion paketa u nove Supernova pakete) . Pošto u PDF cenovnicima dostupni na sajtu Supernove i ja sajtu MTS-a koji su važeći od kraja decembra 2025. apsolutno ne postoji paket "Super PLAN 2 XXL" (a kamo li (pod)verzija sa 4.5 Gbps download-)

@TechSamuraj Obaveštenje o kupovini Oriona na koje se pozivaju u mail odgovoru ne sadrži kompletne a ni konkretne informacije : nema tabele migracije, nema novog cenovnika. I teško da će da im prođe pokušaj da TO obaveštenje od 05. marta bude kad "teče rok za raskid" niti da rok može da bude 01. april za obaveštenje objavljeno 05. marta 😡

@dejajankovic Traži ti genijalcima da ti dostave na mail kompletan cenovnik i dokument po kojem rade te migracije Orion korisnika (mapiranje starih Orion paketa u nove Supernova pakete) . Pošto u PDF cenovnicima dostupni na sajtu Supernove i ja sajtu MTS-a koji su važeći od kraja decembra 2025. apsolutno ne postoji paket "Super PLAN 2 XXL" (a kamo li (pod)verzija sa 4.5 Gbps download-)
Nisi me razumeo, mislio sam na 1. April kao svetski dan šale 🙂. Zato ga i pominjem, verovatno lik troluje ovde. Svakako si u pravu što se tiče ništavnosti ugovora.

Zašto bi trolovao? Ipak nije neko ko se pre 12 dana registrovao pa došao da "truje temu" unosi konfuziju.

Ja sam već tako neku cifru oko 9-10K čuo kao "najverovatnije ovako ti sledi" za Orion Triple sa 10 Gbps netom.

Meni je na STB-u sinoć forsirano instalirana nova verzija sistema koja više ne sadrži Orionovu TV aplikaciju, već Move. Nisam proveravao da li su čačkali podešavanja rutera. Imam Tripple paket.
I meni je zamenjena Orionova TV aplikacija za Move, pojavilo se i da treba da ažuriram ceo sistem, kad sam prihvatio i instalirao ponovo se pojavljuje poruka o ažuriranju, kao da nisam uradio ništa. Lošija je aplikacija od Orion TV-a, nema listanja kanala strelicama gore/dole na daljinskom, nema pretrage kanala po nazivu.

Iščekujem i ja obaveštenje koliko će ovo nadalje da košta, ugovor sa Orionom sam potpisao u junu prošle godine. Koliko sam pročitao ovu temu, ne mogu da pređem na Yunet, pošto će se ovo voditi kao Supernova optika.

Nisi me razumeo, mislio sam na 1. April kao svetski dan šale 🙂. Zato ga i pominjem, verovatno lik troluje ovde. Svakako si u pravu što se tiče ništavnosti ugovora.
Lik ne troluje, nego trenutno pakuje modem i nosi u mts, po treći i poslednji put kažem, u 17.13 mi je stigao mail kao odgovor, postovao sam ga ovde zbog drugih, ko hoće da veruje, nek veruje, ko neće...bože moj, ne tučem nikoga po ušima

Ista stvar i kod mene, malopre ih zvao, isto mi rekli, trazio odmah raskid ugovora, rekose nema problema, kontaktirace vas kolege.
Nemam pojma sta dalje, nazalost u okruzenju imam samo MTS(Supernova).

Verujem da cemo im svi otkazati.
Računaju na lenjost, inertnost korisnika + ima nas i solidan broj koji nemamo gde da odemo.
Na dosta mesta ovde po Vojvodini jedne alternative MTS DSL internetu su bile Orion optika i/ili Supernova optika.

Za takve slučajeve jedina vajda od raskida nakon migracije paketa je ta ako su te prebacili na paket C, D, E ti posle raskida možeš da potpišeš novi Supernova ugovor za najjefiniji paket A koji Supernova nudi. Eventualno i da uz "dobrog agenta" se smulja nešto pa da dobije tih 6 meseci 50% popusta kao da si nov korisnik.

Dugoročno gledano gde su jedini ima da te deru ili da nemaš usluge.

Dugoročno gledano gde su jedini ima da te deru ili da nemaš usluge.
Ma mogu ... da ne kazem sta. Napravili su monopol i to je za krivicnu odgovornost. Treba svi da insistiramo da ispostuju potpisane ugovore do kraja. A i mi u pripejdu imamo ugovore, morace da ostave i pripejd.

A i mi u pripejdu imamo ugovore, morace da ostave i pripejd.
Moraju i promene da najave 30 dana u napred pa ne ispoštuju ni toliko (promenu cena prepaid paketa u maju 2022. su objavili tipa 12 dana pre početka primene novih cena). I zakon definiše načine na koji treba / mora da se obaveste korisnici pa i to krše godinama bez posledica.

@Bojan1344 Ne mogu. Ne možeš ni MTS Box ponudu da dobiješ a kamo li YuNet, A1 i Yettel pakete, samo Supernova ponuda je nama ex-Orion dostupna.
I Orion Biznis paketi ko ima status pravog lica će moći i ubuduće da se ugovornu preko ove optičke infrastrukture. I to ti je to.

Supernova je bivsi Vektor koga je kupio mts.

Supernova je MTS osim kad im ne odgovara da imaju isti tretman kao 'pravi' MTS korisnici.
Svakako nije samo bivši Radijus Vektor nego i Kopernikus, Gronet, ExeNet...

I svakako smo mi bivši Orion sad novo 13. prase u "Supernova CG-NAT 😡😡😡😡 familiji". I crno nam se piše.

Poslednja izmena:
Lik ne troluje, nego trenutno pakuje modem i nosi u mts, po treći i poslednji put kažem, u 17.13 mi je stigao mail kao odgovor, postovao sam ga ovde zbog drugih, ko hoće da veruje, nek veruje, ko neće...bože moj, ne tučem nikoga po ušima
Samo da dam info da sam bio do mts-a u Immo-centru, razdužio opremu, dobio papir o tome, cura i tip koji rade se iščuđavaju zbog poskupljenja, navodno ne znaju ništa o tome. Nisu pravili nikakvo pitanje, tako da je saga sa Orionom gotova. Svratio do A1, pitao za kućni net, nisam u reonu koji pokrivaju, može samo 4g za 50/10 (1600 rsd) i 100/10 (2400 rsd) po rečima žene, i taman krenem, kad se setim i pitam da li ima ograničenja, kaže ima , 500 Gb. Videću dal još nešto mogu da iskopam, al tako stoje stvari trenutno.

Samo da dam info da sam bio do mts-a u Immo-centru, razdužio opremu, dobio papir o tome, cura i tip koji rade se iščuđavaju zbog poskupljenja, navodno ne znaju ništa o tome. Nisu pravili nikakvo pitanje, tako da je saga sa Orionom gotova. Svratio do A1, pitao za kućni net, nisam u reonu koji pokrivaju, može samo 4g za 50/10 (1600 rsd) i 100/10 (2400 rsd) po rečima žene, i taman krenem, kad se setim i pitam da li ima ograničenja, kaže ima , 500 Gb. Videću dal još nešto mogu da iskopam, al tako stoje stvari trenutno.
Ja sam to uradio 24.3. 🙂
Meni je agent A1 ovde na forumu dao ponudu koja se ne odbija i ja prihvatio - 15 po 1, drugi je nudio 12 po 1..
Inace, brat mi malopre rece na NBG idu agenti SBB/Yettel nude sad neke bolje uslove otkako su sad zajedno..ako nekome znaci.

Neozbiljno od strane oriona skroz.... imao paket 2500/750 Mbs, sad nagadjam po speedtestu da sam na mts-u mozda 1000/500 Mbs, aplikacije na stb-ovim se azurirale na move, same app nisu jos, (imam 6 tv: 3stb-a i 3 app) sta ce biti koji paket sad to i kako da li neko zna, mozda smanje i cenu kad su spustili brzinu 🙂?

Poslednja izmena:
kako do racuna sada kad ne moze da se uloguje vise na eracun.rs ???

Neozbiljno od strane oriona skroz.... imao paket 2500/750 Mbs, sad nagadjam po speedtestu da sam na mts-u mozda 1000/500 Mbs, aplikacije na stb-ovim se azurirale na move, same app nisu jos, (imam 6 tv: 3stb-a i 3 app) sta ce biti koji paket sad to i kako da li neko zna, mozda smanje i cenu kad su spustili brzinu 🙂?
Da smanjili su cenu 8099 rsd izgleda je sada.Pise u postu 2 strane nazad.

Ja sam to uradio 24.3. 🙂
Meni je agent A1 ovde na forumu dao ponudu koja se ne odbija i ja prihvatio - 15 po 1, drugi je nudio 12 po 1..
Inace, brat mi malopre rece na NBG idu agenti SBB/Yettel nude sad neke bolje uslove otkako su sad zajedno..ako nekome znaci.
Jel ti nudio mts neku bolju ponudu pre nego sto si otkazao?

Nazad
Vrh Dno