Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Ne znam stvarno kako misle da menjaju ljudima cene dok su pod ugovornom obavezom, ok za listu kanala i to ali cena je svima deal breaker..

Sto se mene tice TV ne gledam tako da mi ne treba, fiksni ne koristim takodje, internet mi apsolutno ne treba 4.5/1 ali ako mi dignu cenu to je onda druga prica....

Jedino je problem sto i da raskinem ugovor nemam gde no u MTS/Supernova tabor..

To im je i bio cilj sve vreme. Da imaju monopol i da je većina prinuđena da ide kod njih. Ostale operatere će da ucene Arenama kako ne bi išli ispod cene, a mi kao korisnici ćemo da plaćamo najskuplje tv i internet usluge u regionu.

Lista kanala užas!
Nema SkyShowtime kanala na spisku? Ili nisam dobro video. Pre neki dan su u Orion aplikaciji bili dostupni i SkyShowtime 1 i 2, sto je bilo pozitivno iznenadjenje (pored hrpe beskorisnih novih kanala). Generalno, sto se tice ponude kanala, meni deluju otprilike isto kao Orion posebno po pitanju npr Decijh paketa. Godinama sam placao tih 150 RSD da bih imao npr Disney kanale, a ovde su oni u paketu, dok npr uz BOX 3 nude i 2 kombo paketa po izboru, pa moze da se uzme i deciji i filmski. Ako izuzmemo to sto su ukinuli N1, jedino sto mi je smetalo kod Orion-a su svi ti sportski kanali, koje su stalno isticali u racunu, a nije bilo mogunosti da se otkazu.

Primer: TRIPLE CLASSIC:do 20Mb+IPTV:FBOX+SPORT+FOX+VOD:ORION+AXN+STB+TEL

Da li se prelazi na BOX 2 M koji po cenovniku kosta 3499 ili bi cena za takve pakete mogla biti niza?

u sklopu tog migriranog BOX 3 paketa.
Nemaš ti ( tj mi ex*Orion korisnici generalno) i nećeš imati stvarno Box bilo koji od postojećih paketa već ćeš biti smatran Supernova korisnikom i imati mogućnost uzimanja isključivo njihovih "Super Plan" paketa.

Tako da proučavaj ti ovu ponudu a ne glavni MTS sajt:

E sad, ti si koliko sam razumeo korisnik "WiFi interneta" ( = najgora Orion ponuda internet usluge) pa moguće da će samo za vas na toj tehnologijai "migracija" da traje malo duže i izgleda nešto drugačije nego za ex-Orion korisnike na optici? Tvoja situacija je verovatno onda sličnija ex-Beotel korisnicima.

Uostalom šta piše za naziv na MojMTS je nebitno, pogotovo sad u prelaznom periodu dok 'budže" i "migriraju" korisnike.

Ko zna kako će to da izgleda kad se te migracije konačno skroz završe. U prošlosti kad je Telekom postupao kad je kupio tipa ExeNet u Supernova cenovnik su dodavali nove specijalne "Supernova ExeNet" pakete verovatno da bi mogli da rade billing / naplatu za korisnije koje ne uspeju da ubede / nateraju odmah da potpišu nove ugovore za standardne Supernova pakete.

Za očekivati je da neće sigurno biti dobro za korisnike ni jeftino koliko je bilo do sada.
Već je postalo izvesno da je / da će TV usluga biti ozbiljno degradirana.

Nemaš ti ( tj mi ex*Orion korisnici generalno) i nećeš imati stvarno Box bilo koji od postojećih paketa već ćeš biti smatran Supernova korisnikom i imati mogućnost uzimanja isključivo njihovih "Super Plan" paketa.

Tako da proučavaj ti ovu ponudu a ne glavni MTS sajt:

E sad, ti si koliko sam razumeo korisnik "WiFi interneta" ( = najgora Orion ponuda internet usluge) pa moguće da će samo za vas na toj tehnologijai "migracija" da traje malo duže i izgleda nešto drugačije nego za ex-Orion korisnike na optici? Tvoja situacija je verovatno onda sličnija ex-Beotel korisnicima.

Uostalom šta piše za naziv na MojMTS je nebitno, pogotovo sad u prelaznom periodu dok 'budže" i "migriraju" korisnike.

Ko zna kako će to da izgleda kad se te migracije konačno skroz završe. U prošlosti kad je Telekom postupao kad je kupio tipa ExeNet u Supernova cenovnik su dodavali nove specijalne "Supernova ExeNet" pakete verovatno da bi mogli da rade billing / naplatu za korisnije koje ne uspeju da ubede / nateraju odmah da potpišu nove ugovore za standardne Supernova pakete.

Za očekivati je da neće sigurno biti dobro za korisnike ni jeftino koliko je bilo do sada.
Već je postalo izvesno da je / da će TV usluga biti ozbiljno degradirana.
Nasmejao si me sa ovim "najgora Orion ponuda internet usluge". Ne bih da pricam u ime drugih korisnika, ali iskreno, da mogu da biram da narednih 10 godina koristim WiFi, ali po normalnoj ceni, ne bih prihvatio ni 1000Mbps na kablu. Jednostavno nemam potrebu da placam 980Mbps, a da stream-ujem Skyshowtime, Netflix, pa cak i Prime u 4K rezoluciji sa 16Mbps bez ikakvih problema. Stabilna konekcija, ping odlican, RDP mi radi bez stucanja. Probao sam "alternative" kao npr 4G, ali za sada nisam jos uvek siguran da li je (prosecno 10-20Mbps vise) vredno prelaska sa WiFi. Sad, nazalost, slazem se, pokusace da nas "prepakuju", ali necemo tako lako da dopustimo da nam se popnu na krov, skinu antenu i krenu da buse i provlace kablove.

Ljudi koji su user/pass za pristup HG8245Q2? Njega su mi dali ovi iz Oriona pre 2 godine i bio u bridge modu. Sad vidim da su me prebacili na mts daljinski bez menjanja uredjaja i iza cg-nat + na sve nemam pristup ruteru....

@iriedreadlock2
Kako sam razumeo SkyshowTime kanali su nam dostupni besplatno u promo periodu do kraja juna 2026.
Što se tiče nove ponude, izbačeni su Cinestar kanali, Pickbox i Pro7.
Takodje, izgleda da ostajemo i bez HBO/Cinemax kanala i HBO max app, ko želi može dodatno da ih aktivira za 849 din. U mom slučaju, obzirom da sam koristio samo Orion tv plus paket sa svim dostupnim kanalima i da ću biti migriran na osnovni Move paket, cela ova migracija ide na štetu, jer pored povećanja cene, smanjivanja broja uredjaja, gore navedenih izbačenih kanala gubim i skoro ceo filmski, dečiji i dokumentarni paket (da ne nabrajam kanale). Sportski kanali me ne zanimaju, tako da ne mogu da me kupe Arenama.

Poslednja izmena:
Na ZTE F6600R ni sa "superadmin" nalogom nema opcije za config backup i restore. Videćemo kakva će biti situacija sa Huawei Q2...

@iriedreadlock2
Kako sam razumeo SkyshowTime kanali su nam dostupni besplatno u promo periodu do kraja juna 2026.
Što se tiče nove ponude, izbačeni su Cinestar kanali, Pickbox i Pro7.
Takodje, izgleda da ostajemo i bez HBO/Cinemax kanala i HBO max app, ko želi može dodatno da ih aktivira za 849 din. U mom slučaju, obzirom da sam koristio samo Orion tv plus paket sa svim dostupnim kanalima i da ću biti migriran na osnovni Move paket, cela ova migracija ide na štetu, jer pored povećanja cene, smanjivanja broja uredjaja, gore navedenih izbačenih kanala gubim i skoro ceo filmski, dečiji i dokumentarni paket (da ne nabrajam kanale). Sportski kanali me ne zanimaju, tako da ne mogu da me kupe Arenama.
Jos jedan razlog za raskid ugovora. HBO kanali.

Da se prijavim i ja na listu migriranih sa Orion na SuperNova, blok 70 je u pitanju na NBG.
Juče je nestao signal oko 12:15, prijavio sam kvar mts-u i oko 15:45 je proradilo. Bridge koji sam imao je nestao, dobio sa CG-NAT i Telekom IP.
Danas su me zvali da provere da li je sve ok, tražio sam da mi uključe bridge nazad. Rekao je da je bolje da to urade kada sam kod kuće, tako da će mi se javiti neko iz druge smene, oko 18h.

Prešao na YuNet danas, ne mogu da čekam mts da se smiluje, od 16.03. nemam net u stanu, a treba mi internet za posao ***.

Sasvim ok:
19031828591.png

za 1.990/m, 190din skuplje od Oriona (bio mi je tamo paket "Oslobodi se" 500/50).

@dragstor "Mrzim" te / extremno ti zavidim 😅

Ja tu mogućnost nemam 😭😭 (nema "prave" MTS optike, samo Supernova optika i ex-Orion /Supernova-takođe optika) da imam još početkom marta bih uzeo YuNet a ne da mi Orion i MTS kidaju živce 25+ dana ne bih li moooožda (a 98% sigurno da NE BIH i NEĆU) uštedeo 200 din mesečno.

Poslednja izmena:
Evo više ne mogu da se ulogujem u eRačun.

Pa nemam, ja i dalje imam brzine Orion optike 2.5/0.75 i nemam ugovor, ne postoji ništa što mogu da unesem u MojMTS a da prihvati.

Prešao na YuNet danas, ne mogu da čekam mts da se smiluje, od 16.03. nemam net u stanu, a treba mi internet za posao ***.

Sasvim ok:
19031828591.png

za 1.990/m, 190din skuplje od Oriona (bio mi je tamo paket "Oslobodi se" 500/50).
Jel oni nemaju akvizitere? Možda je mogao da se izvuče još neki dodatni popust. I ja razmišljam da sa Oriona predjem na njih, Orion je bežični, a u međuvremenu je prošla MTS optika, predpostavljam da je to moguće tehnički?

YuNet je, valjda, Lelekomov (možda i mts-ov), ali dalje posluju zasebno, a idu preko mts/lelekom infra.

Daju neki Nokia ruter "Beacon 3.1" (da mi je neko rekao da Nokia pravi rutere, ne bih mu verovao) i GPON. To je što je 😀

Akcija bila do 31.3., videh na LinkedIn, pa sam im pisao pre nedelju dana otprilike. Iscimajte ih, možda se smiluju još koji dan?

UO je na dve godine, inače. Imaju pakete i sa televizijom.

Imam Orion 4,5/1 + tv, plaćao 2599,33, pisao mail i pitao o poskupljenju i raskidu u slučaju istog, odgovorili mi
"Obaveštenje o promeni koja je usledila je dostupno putem linka https://mts.rs/Privatni/Korisnicka-...EKOM-WIFI-NOVI-CLAN-TELEKOM-SRBIJA-GRUPE.html

Vaš paket je migriran na aktuelnu ponudu naših paketa (Super PLAN 2 XXL (Net 4500 + TV), a mesečna naknada će iznositi 8099,00 dinara (sa e-računom 100,00 dinara umanjenje).

Popust na naknadu od 50% se primenjuje prvih mesec dana (4050,00 dinara)"

Meni je na STB-u sinoć forsirano instalirana nova verzija sistema koja više ne sadrži Orionovu TV aplikaciju, već Move. Nisam proveravao da li su čačkali podešavanja rutera. Imam Tripple paket.

Nazad
Vrh Dno