Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Upravo sam prošao kroz Orion tv aplikaciju,pojavilo se dosta novih kanala,pojavili su se neki koji su zaključani ali za sada nema ukinutih.Bar od onih koji su mi bitni.

Ja od jutros nemam signal za optiku, trepće crveno Los. Novi bg blok 64. Sad ce biti veselo, dal da zovem Orion ili mts? Jel zvao neko u poslednje vreme od kad je ovaj haos počeo?
Takodje je promenjeno logovanje na ruteru, nemam vise pristup sa podacima koje mi je Orion što pre par godina kad sam podspisao ugovor sa njima.

Zovi mts meni su rešili prekid.

Sada vidis koliko je dobro sto smo u prepaid, mozes jednostavno bez raskida da predjes u drugu mrezu.
Mogu u teoriji a u praksi nema gde 😂 Ali da, kad sam uzimao taj prepaid 2020. to je bio jedan od dva povoda: "mooožda se pojavi nešto bolje" (pa se pojavila nesrećna Supernova 2021. 🤣🤣).
Drugi razlog je bio taj što nisam želeo da potpišem postpaid ugovor koji je tad sadržao stavku da su troškovi uvođenja usluge beše 65.000 dinara 🤬
Da se nije pojavio prepaid šansu su 90% da nikad ne bih ni postao Orion korisnik.

Sestra je pre neki dan bila do mts-a, odnela Orion opremu da raskine ugovor pošto joj je istekla UO. Mole za strpljenje 🙂 Kaže momak, mogu ja da primim opremu, ali nemam još uvek način da raskinem Orionov ugovor, pa kao ne zna šta da radi samo sa opremom, bla bla. Kaže, dođite sledeće nedelje 😀

Ja takođe svratio da pitam šta se dešava (imam metro optiku, 4,5 / 1 Gb/s, UO do avgusta 2027), kažu, samo budite strpljivi, obavestićemo vas kada se migracija završi. Pitam kako da plaćam naredne računa dok se oni ne smisle sa migracijom i da li će biti isključivanja u slučaju da se ne plati, kaže, ništa ne brinite, neće biti isključivanja i najverovatnije će za sada ostati isti uslovi i cene onima koji su pod UO. Za sada nisam nikakvih prekida imao, radi sve kao i obično.
Ja raskinuo 16.3.2026 Nakon toga vratio opremu, imao sam srece da je radnica primila opremu, izdala mi papir da je vracena oprema na onom zahtevu za raskid i to je to.
Niko mi se nije javio od tad. JSad sam u A1 preko MTS optickog kabla.
Cekam sam da stigne racun pa kad ulozim prigovor na visinu racuna tad ce verovatno da se jave, nisam dobio SMS vezan za prelazak na MOVE, svakako na mom tv nema MOVE ima samo ORION app. (I EON).

Ne znam sad kako radi najnovija verzija MOVE aplikacije, ali se secam od prosle godine da je dosta sporije prebacivala kanale i vracanje unazad se cekalo i zakucavalo, dok kod Orion aplikacije mi je sve brze radilo i prebacivanje kanala i vracanje sadrzaja unazad mislim da bi bilo bolje da su nastavili razvoj u orion aplikaciju ako mogu...

Kod mene prekid traje od 12h danas još uvek nije rešeno, na čekanju već 45 min niko od operatera se ne javlja… blok 65

Ne znam sad kako radi najnovija verzija MOVE aplikacije, ali se secam od prosle godine da je dosta sporije prebacivala kanale i vracanje unazad se cekalo i zakucavalo, dok kod Orion aplikacije mi je sve brze radilo i prebacivanje kanala i vracanje sadrzaja unazad mislim da bi bilo bolje da su nastavili razvoj u orion aplikaciju ako mogu...
Jel Move u stvari Morescreens platforma?

To mu onda dodje kao iris na mts box-u ako se ne varam.

Ne baš, koliko znam Iris je Huawei IPTV (multicast) platforma, Iris Go / Iris Smart je OTT koji koristi isti headend.

Move je domaće (in-house) rešenje i OTT i (OTT + DVB) je platforma.

Isti paket, isto i kod mene stoji Super plan 3
znaci bez obavestenja su sve postojece orion pakete vec zamenili sa manjim mts-ovim, nije samo ime pakete vec i brzine prate mtsove pakete 🙁, ili je to samo kod mene sada 600/600, tako da su elegantno to preuzimanje odradili 🙂

znaci bez obavestenja su sve postojece orion pakete vec zamenili sa manjim mts-ovim, nije samo ime pakete vec i brzine prate mtsove pakete 🙁, ili je to samo kod mene sada 600/600, tako da su elegantno to preuzimanje odradili 🙂
Meni su u mts aplikaciji zamenili Orion WiFi 20/2 (Triple Start bez UO) sa Box 3 paketom koji je navodno 400Mbps/400Mbps. Nisam ni primetio sve dok nisam kreirao nalog. Do sada sam inace moj mts aplikaciju koristio samo za prepaid dopunu kredita za mobilni. Prethodno sam godinama placao Triple classic 30Mbps, pa pretpostavljam da su mi zato "uvalili" Box 3. E sad, posto navodno ni 50/5 nije bilo tehnicki izvodljivo, ne znam samo kako ce da garantuju 400Mbps download preko postojece opreme. Trenutna brzina je 16Mbps/1.9Mbps, sto znaci da su promene i dalje samo na papiru. AP se nalazi na desnoj obali Dunava, 10-ak km jugoistocno od Terazija.

na sajtu imaju samo neke nebulozne tarife, niti mi treba toliki upload. A mobilni net u prepaid samo na 7 i 10 dana. Treba da im placam da se izivljavaju, to ne moze.

na sajtu imaju samo neke nebulozne tarife, niti mi treba toliki upload. A mobilni net u prepaid samo na 7 i 10 dana. Treba da im placam da se izivljavaju, to ne moze.
Meni je posebno zanimljiva cena Box 3 S paketa - bez ugovorne obaveze. Samo 6.099 RSD!!! Od 2500 RSD koliko sam placao pre par godina odosmo na cifre vece nego Starlink pretplata. Posto sam planirao da koristim samo internet, bez IPTV i fiksnog, pitanje je koliko ce to da kosta po njihovom cenovniku. Ako budu bezobrazni i ponude mi samo ono sto pise na sajtu, tj 1 mesec po 50% nizoj ceni, a onda 6,099 RSD, onda je stvarno doslo vreme da se skida antena sa krova.

Nasi su provajderu - uzas !
Bas sam sada gledao sta nude rumunski provajderi u prepeid za 4-5€
To jednostavno mozemo samo da sanjamo. Nije da ne mogu da platim, ali to su cene 100X naduvane i ucenjuju sa ugovornom obavezom na dve godine. Veoma sam ljut sto nas tretiraju kao debile. Ovo sa slike je tu preko Dunava.
Sta nasi provajderi nude za 5 € ???

Prilozi

• Screenshot_20260401_002242.jpg
    Screenshot_20260401_002242.jpg
    62.5 KB · Pregleda: 72
Nasi su provajderu - uzas !
Bas sam sada gledao sta nude rumunski provajderi u prepeid za 4-5€
To jednostavno mozemo samo da sanjamo. Nije da ne mogu da platim, ali to su cene 100X naduvane i ucenjuju sa ugovornom obavezom na dve godine. Veoma sam ljut sto nas tretiraju kao debile. Ovo sa slike je tu preko Dunava.
Sta nasi provajderi nude za 5 € ???
To je verovatno zajednicko za sve nas Orion korisnike. Nadali smo buducnosti sa nizim cenama i kvalitetu usluge kao u Rumuniji, a dobili smo vece cene nego u Belgiji, Svajcarskoj ili Svedskoj dok su plate i dalje 4 puta manje. Jos ako Starlink odlozi Srbiju npr do 2030. godine, mozemo da ocekujemo da ce cene nastaviti da rastu iz godine u godinu, bas kao i cene elektricne energije. Posto mnogi vec placaju 35-45,000 mesecno za struju tokom grejne sezone (ista potrosnja kostala 10-15,000 do samo pre 2-3 godine), onda je sasvim ok i da se plati bar 10,000 za internet, tv i mobilni. Nema veze sto je to vec skoro kao ceo minimalac.

Poslednja izmena:
Prvi put je stigla poruka od mts-a da je prošla uplata računa...

Nisu ni meni prihvatili opremu. Rekli da sacekam da odluce. Dan
sam ostavio opremu naplayili bi mi penale, tako rekli u mts poslovnici

Znaci ja sam jedini koji je uspeo da vrati opremu. 😀

Nisu ni meni prihvatili opremu. Rekli da sacekam da odluce. Dan
sam ostavio opremu naplayili bi mi penale, tako rekli u mts poslovnici
Svasta se moze cuti od neukih radnica MTS'a, jedno je vracanje opreme a druga stvar je raskid ugovora, mozes ti vratiti opremu ali je besmisleno ako ne raskines ugovor prvo.
Ona ti je to rekla misleci kao prevremeno raskidanje ugovora. Svakako sve ove promene paketa koje su sve losije od orionovih su dovoljne za prevremeni raskid, prvo trazite svakako
preko maila raskid ugovora pozovite se na zastutu prava potrosaca iz razloga da su uslovi iz ugovora jednostrano promenjeni. Sacekajte odgovor pa kad se odluci i potpistete raskid vratite opremu, to kazem posto vam moze
neko i primiti opremu ali ako nije deklarativno po s/n broju uneo sta ste vratili mogu naknadno da kazu da niste sve vratili a vi jeste ali ne mozete dokazati.

Evo ja sam uspeo nekako nakon desetak mejla u dva dana da izvučem neki,kakav takav odgovor.
Pitanja su bila
Šta se menja u odnosu na ugovor,da li se menja lista kanala,da li se menja cena paketa,na koliko uređaja može da se koristi aplikacija,da li može da se koristi samo sa njihovim internetom?
Evo kakav sam odgovor dobio:
"Poštovani,

Na MOVE aplikaciji su pored osnovih TV kanala otključana i 4 kombo paketa na besplatno korišćenje do 30.06.2026. godine.

Od 01.07.2026. godine biće deaktivirani paketi koji dodati besplatno, a ostaće aktivni paketi koji su Vam dodeljeni prilikom prelaska u našu mrežu (Filmski, Muzičko-zabavni, HBO+ i Extra paket).

Na raspolaganju su dve licence:

• 1 licenca za mobilni uređaj (za korišćenje na mobilnom telefonu, tabletu i računaru),
  • 1 licenca za Smart TV uređaj (za korišćenje na Smart televizoru i Android TV uređaju).
TV sadržaj možete istovremeno da pratite na dva uređaja.

Prilikom korišćenja aplikacije internet saobraćaj se ne naplaćuje.

Obaveštavamo Vas da će odgovor na preostala pitanja uslediti od nadležne službe, s tim u vezi Vas molimo za strpljenje do obaveštenja.

Srdačan pozdrav,"
To je to.Mislim da se stvari kreću u pravcu raskida ugovora.

Braćo, da li je neko od prepaid korisnika uspeo da reši problem sa mts?
Ja iskreno nisam bio u toku u vezi prodaje Oriona mts-u. Uredno mi je stiglo obaveštenje o isteku pretplate SMS-om. Ja se kao i uvek ulogovao, generisao uplatnicu, uplatio. Prošlog petka su mi ugasili net. Svaki dan sam zvao, prijavljivao kvar, nije mi ni palo na pamet da nije prošla uplata.
Mts podrška je uvek bila: Evidentrali smo prijavu, kontakitraće Vas neko uskoro.

Danas mi pukne film, krenem da urlam posle petog identično generičkog odgovora mts podrške. I oni magično nađu da je meni suspendovana usluga jer eto, nije plaćena.
Prebace me kod drugog operatera, koji zna još manje. Dobio sam samo sms posle toga da je evidentirana nova prijava i da će me neko kontaktirati.

Svasta se moze cuti od neukih radnica MTS'a, jedno je vracanje opreme a druga stvar je raskid ugovora, mozes ti vratiti opremu ali je besmisleno ako ne raskines ugovor prvo.
Ona ti je to rekla misleci kao prevremeno raskidanje ugovora. Svakako sve ove promene paketa koje su sve losije od orionovih su dovoljne za prevremeni raskid, prvo trazite svakako
preko maila raskid ugovora pozovite se na zastutu prava potrosaca iz razloga da su uslovi iz ugovora jednostrano promenjeni. Sacekajte odgovor pa kad se odluci i potpistete raskid vratite opremu, to kazem posto vam moze
neko i primiti opremu ali ako nije deklarativno po s/n broju uneo sta ste vratili mogu naknadno da kazu da niste sve vratili a vi jeste ali ne mozete dokazati.
Zato sam prvo poslao mejl da raskidam ugovor zbog ukidanja CInestar kanala pozivajuci na jednostano menjanje ugovora na moju stetu uz citianje zakona, Odgovorili mi, ukinuli smo ih pa sta? i to je to sto se njih tice.

I ja lepo spakovao sve posle toga, odneo da raskinem ugovor, dobio onaj njihov papir zahtev za raskid ugovora, razlog ukidanje cinestar kanala i upisani S/N od rutera i laki boxa, jedan primerak zahteva imam kod sebe.

I to je to sto se mene tice.

Zavrsio sam sa njima, platicu racun do dana kad sam vratio opremu i to je to.

Od sinoć od pola 12 nema neta. Optika.
Na ruteru resetovan password. Bio je admin i serijski broj ili šta je već, sad je admin admin. U WAN statusu stoji samo VID, nema više onog INTERNET... Čini mi se da su ranije bila dva ta "profila". Kome sad da prijavim kvar?

Nazad
Vrh Dno