Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

@Alltrack vidi se da ne čitaš 😁 pošto je isti SMS već kačen pre nekoliko komentara.
(i SMS sadržaj ne daje konkretan odgovor)
@registry1 To je pitanje za podršku, samo što ni oni 600% sigurno ne znaju tačan odgovor na to pitanje.
Poznato je kako Move funkcioniše za normalne Supernova korisnike a mi Orion smo sad to (nesrećna Supernova), samo u različitim stadijumima migracije.

Regularni Supernova paketi imaju 1/1 za Smart i 3/3 za ne-Smart Move aplikaciju, to kao dodatno uz boxeve koje dobijaju po paketu / planu. (na kojima se Move app aktivira automatski po MAC adresi i NE "troši" app slotove).

Dok npr YuNet koji takođe koristi Move app za TV uslugu ima veći broj smart slotova (vaaaljda? 3 komada) jer ne dele boxeve sa Move app aktiviranom po MAC adresi nego koriste Move app sa Play Store kao bilo koji Android TV uređaj (pošto korisnicima i deli Mi Box S).

Šta će da urade sa ex-Orion TV korisnicima po pitaju broja Move app slotova vs broj boxeva po paketu / po ugovoru ostaje da se vidi. I da li će praviti razliku po tom pitanju između Duo / Triple korisnika vs samostalni OrionTV ugovori vs prepaid OrionTV korisnici (ako oni i nastave da postoje uopšte).

Obzirom da su najavili da će ponuda biti uskladjena sa aktuelnom mts ponudom, biće na štetu korisnika, kako ponudom tako i cenom.
Da li je neko uspeo da raskine ugovor ili još uvek mole za strpljenje?

Obzirom da su najavili da će ponuda biti uskladjena sa aktuelnom mts ponudom, biće na štetu korisnika, kako ponudom tako i cenom.
Moj drug moli za strpljenje mada ga ja savetujem da ode lično do mts-a i završi agoniju. On zvao telefonom i kao zvaće ga.

Meni poslali mejl.
Screenshot_20260330_191927_Gmail.jpg
Na moju konstataciju da nije navedena cena move usluge, a ni ponuda kanala, dobijam zahvalnost što sam im se obratio i najavu dostave odgovora u najkraćem mogućem roku.

@kalehrl Meni ne(meni samo broj slotova i broj istovremenih streamova bitna cifra)
, drugima znači pa napominjem na vreme da se planira i misli šta mogu / ne mogu obični smrtnici sa 1 Move nalogom / ugovorom 😁

Sestra je pre neki dan bila do mts-a, odnela Orion opremu da raskine ugovor pošto joj je istekla UO. Mole za strpljenje 🙂 Kaže momak, mogu ja da primim opremu, ali nemam još uvek način da raskinem Orionov ugovor, pa kao ne zna šta da radi samo sa opremom, bla bla. Kaže, dođite sledeće nedelje 😀

Ja takođe svratio da pitam šta se dešava (imam metro optiku, 4,5 / 1 Gb/s, UO do avgusta 2027), kažu, samo budite strpljivi, obavestićemo vas kada se migracija završi. Pitam kako da plaćam naredne računa dok se oni ne smisle sa migracijom i da li će biti isključivanja u slučaju da se ne plati, kaže, ništa ne brinite, neće biti isključivanja i najverovatnije će za sada ostati isti uslovi i cene onima koji su pod UO. Za sada nisam nikakvih prekida imao, radi sve kao i obično.

Poslednja izmena:
A sta li ce biti sa nama koji na istom mejlu/nalogu imamo i supernovu, kako li cemo da biramo sta gledamo ako je isto korisnicko ime

Evo čitam temu i zovem drugara da pitam i poslao mi skrin šta je dobio od telekoma.
Ovaj sms su dobili i korisnici Supernove. Tako da šalju svima. Da sačekamo malo. I oni nemaju pojma šta će sa nama. Orion korisnicima.
Ono što sigurno ne smeju da pošalju mejl sa novom cenom (5-6000)
Mora prvo da nas obavestite, pa da imamo rok od 30 dana da odlučimo. Ostajemo ili paljba od Oriona-MTSa.

Rok ističe dok oni "ne mogu" da raskinu ugovore u poslovnici. Kad oni budu mogli onda ti nećeš moći.

Rok ističe dok oni "ne mogu" da raskinu ugovore u poslovnici. Kad oni budu mogli onda ti nećeš moći.
Izvini, ali kada je krenuo rok? Dobijanjem novih kanala ili kupovinom Oriona od strane MTSa? Svi smo 4.3. dobili sms o instrukcijama plaćanja od Oriona. Svi operateri u MTS i u e-mail prepiskama ne znaju ništa!?

Na mts portalu mi u porudzbinama sada piše “eracun_solo_job” - verovatno jer dam imao samo net kod oriona

Ono što sigurno ne smeju da pošalju mejl sa novom cenom (5-6000)
verujem da nece, jer nisu to uradili ni kada su kupili Globaltel. Mene interesuje da li ce ostatii prepaid ili ce biti bezobrazni da ga ukinu. A i tv box sam kupio, da li ce moci da se koristi (imam i eon i on je bolji, ali ne gledam ni jedan ni drugi, t.j. retko). Ostaje nam da cekamo, a ne verujem ni da ce iskljucivati jer su firmu kupili zbog korisnika. Mene su prosle godine 10 puta zvali i nudili besplatno na 2 godine paket od 6.500 bez ikakvih obaveza i nisam hteo iz inata od njih nista (jer su me jednom dobro opljackali). Kad, eto njih opet. Ali imam u zgrad 8 optika i videcu za dalje, a i u stanu imam jos jednu kablovsku ...

Izvini, ali kada je krenuo rok? Dobijanjem novih kanala ili kupovinom Oriona od strane MTSa? Svi smo 4.3. dobili sms o instrukcijama plaćanja od Oriona. Svi operateri u MTS i u e-mail prepiskama ne znaju ništa!?
Kakav rok kad još ni račune sa poskupljenjem nismo dobili... 😁 Imaš ovde prilika i prilika za raskid. Rokova koliko hoćeš. 😁

Kakva su banda ne bi me iznenadilo da pokušavaju ovo obaveštenje od 05.03. gde primarno informišu da ih je kupio Telekom a usputno spominju 'U narednom periodu, ponuda usluga će biti usklađena sa mts ponudom.' proguraju foru kao eto tad ste obavešteni o promena 😂 pa što niste raskinuli tad 😅

Kakva su banda ne bi me iznenadilo da pokušavaju ovo obaveštenje od 05.03. gde primarno informišu da ih je kupio Telekom a usputno spominju 'U narednom periodu, ponuda usluga će biti usklađena sa mts ponudom.' proguraju foru kao eto tad ste obavešteni o promena 😂 pa što niste raskinuli tad 😅
Tako je njima zakon ne moze inace nista sem loseg marketinga, tako da koliko svatam njih zabole dal cete raksinuti ili necete ali za vas je bitno ako vam ne odgovara da na vreme zatrazite rakid meni kao nekom kome istice ugovor apsolutno ne nude nista staro samo ponudu iz njivog asortimana ocigledno je da ce ici ako vam odgovara izaberite neki od nasih paketa ako ne ko vas sisa ionako je ovo neko od standardinih pranja para gde smo kupili nekog za cije korisnike nas cisto zabole ionako je ovo sve drzavni novac za koji svi gradjani placaju propale investicije
🙂

tako da koliko svatam njih zabole dal cete raksinuti ili necete
Za mene i moje celo selo ih extra zabole jer ja sad od opcija imam MTS 1 (VDSL Box pakete), MTS 2 ( Supernova optika) i MTS 3 ( ex-Orion optiku, sad Supernova klase treće). Druge alternative su ako sam prso sa mozgom da uzimam A1 4G "kućni" net ili Yettel 4G "kućni" net (nema 5G mreže, a i da imam to "drastično" menja stvari kad razmatram periodu od 2 godine koliko će da se preopterete bazne stanice).
Znači ovom prodajom Orion smo se vratili na stanje do 2019. kako je izgledalo.

Sad opcije koje biraš su da nemaš internet (nije moguće u današnje vreme), da imaš loš mobilni internet ili da te oderu za optički.

I teoriji makar postoji opcija Orion Biznis paketa ko već ima ili ko otvori firmu.

Za mene i moje celo selo ih extra zabole jer ja sad od opcija imam MTS 1 (VDSL Box pakete), MTS 2 ( Supernova optika) i MTS 3 ( ex-Orion optiku, sad Supernova klase treće). Druge alternative su ako sam prso sa mozgom da uzimam A1 4G "kućni" net ili Yettel 4G "kućni" net (nema 5G mreže, a i da imam to "drastično" menja stvari kad razmatram periodu od 2 godine koliko će da se preopterete bazne stanice).
Znači ovom prodajom Orion smo se vratili na stanje do 2019. kako je izgledalo.

Sad opcije koje biraš su da nemaš internet (nije moguće u današnje vreme), da imaš loš mobilni internet ili da te oderu za optički.

I teoriji makar postoji opcija Orion Biznis paketa ko već ima ili ko otvori firmu.
tako je ako nema boljeg sta je tu je

Imam Triple Hypersonic u Orionu i na MTS aplikaciji mi se pojavilo da koristim MOVE Super plan 3 (ne piše koji S ili M), mada tu ne vidim da i dalje imam HBO max. Kakva je situacija kod vas?

Kakva su banda ne bi me iznenadilo
Mene ne bi iznenadilo i da bankrotiraju i ostave 80% Srbije bez usluga, jer i drugi provajderi koriste njihovu mrezu. Oni su navodno u nebuloznim dugovima i imaju 12.000 zaposlenih, a sa druge strane kupuju svu konkurenciju redom.
Sada vidis koliko je dobro sto smo u prepaid, mozes jednostavno bez raskida da predjes u drugu mrezu.

Upravo stigao SMS:
Dobio i ja juče isto.
Kontaktirao sam ih i tražio informacije šta se menja u odnosu na ugovor koji imam.I rekao sam da želim raskid ugovora ako dobijam manje nego što imam po važećem ugovoru.Na kraju je uz konsultacije ispalo da se ništa na menja.Ali ne verujem im baš.Koristim Orion tv aplikaciju sa svim kanalima.
Kontaktirao sam ih i mejlom i tražio konkretno šta se menja.Ništa precizno nisam dobio.
Ovo je odgovor:
" Poštovani,

Molimo da dostavite broj telefona za kontakt.

Obaveštavamo vas da je došlo do izmene programske šeme za Orion korisnike, sada Vam je dostupna kompletna ponuda kanala iz naše standardne programske šeme.

Orion TV aplikacija se uskoro povlači iz ponude i vise nece biti dostupna. Umesto nje, svoje omiljene sadržaje moćićete da gledate na novoj MOVE aplikaciji, koja donosi moderan interfejs, vrhunske sportske, filmske i serijske kanale, Video klub i brojne napredne funkcionalnosti, a tu su i posebne pogodnosti za korisnike mts tarifa.

MOVE aplikaciju možete da preuzmete sa Google Play ili App Store-a, a uslugu aktivirate na Moj mts portalu/aplikaciji.

Srdačan pozdrav,"
Sada čekam da mi odgovore.Ukoliko podignu cenu ili mi izbace neke kanale tražiću raskid ugovora.

I je l neko zna šta im ovaj SMS o prelasku na Move tačno znači, u smislu da ako sada koristim Orion TV preko aplikacija na 3 TV-a za 1000 din? Na koliko uređaja može Move i za koliko novca? I kad gase Orion app?

Pretpostavljam da niko ne zna, al' aj da pitam. 😁
Sva ta pitanja sam im postavio u mejlu koji sam poslao.Nisam dobio konkretan odgovor.Ponovio sam im pitanja uz napomenu da želim raskid ukoliko se nešto menja.Čekam odgovor.
Možda bi trebali svi koji su pogođeni da im šalju mejlove sa napomenom o raskidu ugovora.Sa njima jedino pritiskom može nešto da se ostvari.
Bio sam davno njihov korisnik(internet) i onda rekao više nikada.Ali eto,ne mojom voljom.

Dobio i ja juče isto.
Kontaktirao sam ih i tražio informacije šta se menja u odnosu na ugovor koji imam.I rekao sam da želim raskid ugovora ako dobijam manje nego što imam po važećem ugovoru.Na kraju je uz konsultacije ispalo da se ništa na menja.Ali ne verujem im baš.Koristim Orion tv aplikaciju sa svim kanalima.
Kontaktirao sam ih i mejlom i tražio konkretno šta se menja.Ništa precizno nisam dobio.
Ovo je odgovor:
" Poštovani,

Molimo da dostavite broj telefona za kontakt.

Obaveštavamo vas da je došlo do izmene programske šeme za Orion korisnike, sada Vam je dostupna kompletna ponuda kanala iz naše standardne programske šeme.

Orion TV aplikacija se uskoro povlači iz ponude i vise nece biti dostupna. Umesto nje, svoje omiljene sadržaje moćićete da gledate na novoj MOVE aplikaciji, koja donosi moderan interfejs, vrhunske sportske, filmske i serijske kanale, Video klub i brojne napredne funkcionalnosti, a tu su i posebne pogodnosti za korisnike mts tarifa.

MOVE aplikaciju možete da preuzmete sa Google Play ili App Store-a, a uslugu aktivirate na Moj mts portalu/aplikaciji.

Srdačan pozdrav,"
Sada čekam da mi odgovore.Ukoliko podignu cenu ili mi izbace neke kanale tražiću raskid ugovora.
Jednom rečju sve se promenilo, slušajući drugara i njegove žalopojke, ukinuli su 8 kanala koje je pratio, ubacili mu neke koje u životu neće gledati, sad vam ukidaju i aplikaciju. Poznavajući supernovu od ranije neće niko dobro proći na žalost.

Jel medju vama sto vam salju neka obavestenja ima korinika takozvane hibridne orionove optike?Meni bukvalno nista ne salju, nikakva obavestenja, ni sms, ni mail...

Morace sve korisnike da obaveste. Imaju i adrese i mejlove i brojeve telefona. Duzni su po zakonu bar mesec dana unapred. Dok se srede i povezu mreze i datoteke korisnika, treba im vremena.

Pa ne unose na kucaćoj mašini, postoje za to razni alati, par klikova i importuje se baza. Vidiš da već menjaju rutere, dakle veoma dobro znaju šta rade, samo što od 13 000 zaposlenih ima jako malo onih koji znaju da posao obave dobro.

Ukidaju ORION aplikaciju koja je jedna od najstarijih i najboljih, posle EONa i vrše zamenu MOVE aplikacijom. Jebote ima li iko mozga u tom MTS-u?

Nazad
Vrh Dno