Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

sto su iritatni sa ovim kao poklonima, uvek dobijem na onom tocku 6 free stvari, uvek zafali 0.1% da se sve 6 dobiju za free, jutros opet mi iskocilo sada je min za narucivanje 1000 dinara da se uzmu ali fali tih 0.1%
Isto i kod mene, ili odaberem 6 poklona i onda moram kupiti nešto za nekih 800 din. da bih dobio prvi naj jeftiniji poklon od 150 dinara.
Samo džabe gubimo vreme.

Prilozi

• Screenshot_20260330_125348_Temu.jpg
    Screenshot_20260330_125348_Temu.jpg
    150.8 KB · Pregleda: 57
Danas stigao Magcubic L018 Led projector. Na kratko sam ga testirao. Fabricki zapakovan. Folija preko kutije. Iznenadjen sam kvalitetom izrade. Daljinski onako moze da prodje. Zvuk me oduvao. Nije toliko glasan, da kazemo dovoljan ali tako cist bez ikakvih distorzija na maksimumu. To nisam ocekivao. Sam projector je dovoljno svetao za mracne prostorije. Za preko dana ne. Na standard nije bucan, ali promenom moda za veci brightness postaje bucniji. Nepotrebna opcija jer se ne dobija mnogo na svetlini a projector postaje bucniji. Ocekivano zbog 1GB rama sistem nije tako fluidan.
Probao samo youtube, ocekivano 4k nikako ne pusta, 2k uz seckanje dok 1080p radi odlicno. Nisam bas zadovoljan ostrinom mislim da moze to jos bolje i samim podesavanjima ima tu jos neke sitnice da sredim. Moguce je takodje uci u skrivena fabricka podesavanja preko Everything Launchera i uraditi jos neka podesavanja (korekcija gamme, brightnessa...). Ostaje mi da ga testiram uz Xiaomi Mi Box S. Nadam se da hdmi input lag nece biti toliko izrazen... Jer mi je namera da projector koristim uz Mi Box S. Kako je L018 kupljen uglavnom od zaostalog credita (claim credit) i kupona (2000din iz qqqq promocije) ja sam zadovoljan kupovinom.
Pogledajte prilog 527602
Pogledajte prilog 527603
Pogledajte prilog 527604
Pogledajte prilog 527605
Pogledajte prilog 527606
Pogledajte prilog 527607
Pogledajte prilog 527608
Pogledajte prilog 527609
citao sam tvoju recenziju, ja sam se odlucio na Magcubic HY310x da porucim, on je malo ispod ovoga, taj je izlazio dosta skuplje pa sam uzeo ovaj HY310x za 50e, videcemo kakav je kad stigne

Da li je neko u poslednje vreme uopste osvojio nesto. Jedno vreme je bilo svaki dan da neko prijavi da je nesto dobio, cini mi se da ne dele vise sakom i kapom
Meni sad stalno iskače DJI Osmo Action 4, a tu i tamo bude opet A56. Doduše A56 sam već dobio tako da ne očekujem i drugi put. Inače su pomerili, pre je bilo svaki dan u 20:00h, sada je u 21:00h

Da li je neko na Temu kupovao ove baterije za lavabo i tuš baterije. Cena im je pa i duplo niža nego kod nas. Vredi li to tamo kupiti ili ne?

Prilozi

• Screenshot_20260330_181500_Temu.jpg
    Screenshot_20260330_181500_Temu.jpg
    49 KB · Pregleda: 48
Dakle - kvalitet!

@dejca, kupi dobru bateriju a la (Hans)Grohe, Unitas/Herz. Slavine se kupuju na godine, decenije, te nije neki trošak na dati period eksploatacije.

Ma jeste nego lažu te ove niske cene, vidim po komentarima većina ih hvali. Stavi ih u korpu pa ako ponude još neko sniženje možda ću reskiram.

Ako vec hoces jeftinije - kineske baterije, kupi kod nas u kineskoj radnji, imas fiskalni racun, znaci garancija ti je dve godine. I miran si.

@mwsavko
na kojoj visini projektor mora da stoji da bi isao skroz gore do plafona ?
i jel ga je moguce nakaciti na neku externu bateriju

@mwsavko
na kojoj visini projektor mora da stoji da bi isao skroz gore do plafona ?
i jel ga je moguce nakaciti na neku externu bateriju
Najbolji kvalitet slike ces imati ako se projector nalazi na visini tacno u centru slike koje projektujes na zidu ili na nekom platnu projectora. Najbolje je na visini od nekih 1m da ne bi ivice slike koju projektujes bile mutne. Najbolje je da centar slike koju projektujes bude u visini tvojih ociju odakle posmatras. Neka ti to bude polazna tacka za postavku slike. U mom slucaju na L018 projektujem sliku velicine 100" na Havitovom (100") platnu. Projector je iza mene na visini od 90 cm-1m a sedim oko 3m od platna.

@mwsavko
a koliko je udaljen projektor od platna ?
meni deluje tih 90cm-1m prilicno visoko
U mom slucaju 3-3.5 m od platna. Moras imati u vidu da Magcubic L018 i XY320x imaju razlicit throw ratio. L018 1.2:1 dok XY320x 1.1:1. Na istoj daljini XY320x ce dati vecu sliku. Tako da ce tvoj biti blize zidu. To ces lako odrediti. Bitnije je da se projector nalazi na visini tako da centar objecitva bude sto bize sredini slike koje projektujes. Moze i malo nize. Minimum da visina sociva objectiva gadja bar donju ivicu slike ako je npr. projector na nekom stolu. Uostalom videces koliko smes da smanjis visinu jer ces primetiti mutniju sliku po ivicama slike dok ce centar slike biti ostriji.
Takodje je bitno da je projector ravan bez naginjanja. Kod mene je evo bas merim na visini od 90cm, kod tebe ce mozda biti oko 60-80cm.

Poslednja izmena:
Da li su samo meni neke stavke poskupele?
Poručivao sam ranije Li-Ion punjive baterije, pa sam hteo novu količinu. Ranije sam plaćao oko 170 din po komadu, a sada iste ne mogu da nađem za ispod 300 dinara/kom.

U dilemi sam da li na Temu da kupim 12 komada ovih
1774950195333.png
ili iz IKEA da poručim 24 komada
1774950232445.png
oko 3500 dinara (sa isporukom) je u oba slučaja.

Da li su samo meni neke stavke poskupele?
Poručivao sam ranije Li-Ion punjive baterije, pa sam hteo novu količinu. Ranije sam plaćao oko 170 din po komadu, a sada iste ne mogu da nađem za ispod 300 dinara/kom.

U dilemi sam da li na Temu da kupim 12 komada ovih
Pogledajte prilog 533912
Pogledajte prilog 533913
ladda baterije su odlicnog kvaliteta, tesko da od toga moze preterano bolje. Rebrendiran panasonic eneloop pro

Imam i pujimax i nekako su lagane i mekane

Ove li-ion Pujimax su bolje po performansama od Ladda koje su NiMH. Ne znam da li su dugovečnije pošto ih nemam dovoljno dugo. Da im je približna cena, ne bih razmišljao, ali meni sada traže baš puno para.

Danas mi stigla ultimat nagrada iz QQQQ pistolj za masazu Lenovo i mogu da kazem deluje ok, onako nije lak, isprobao sam ga malo na plecke i lepo drma 🙂

danas mi poceo novi krug za QQQQ glavna nagrada neka aku busilica

Pogledajte prilog 533913
Da bele ladda su bile enelop baterije, ali su sada dodali razne neke druge linije koje su jeftinije i nisu enelop- poreklom iz kine. 2450mah bi mogao i dalje da bude enelop. Mislim da 750mah aaa i 1900 nisu...

Inace neproverena vest od postara - pocinju da naplacuju PDV i carinu i na Temu. Posle sam nesto googlao - i izgleda da ima istine u tome. A i nesto porucio sada sa temu-a i po prvi put mi ponudio dve vrste shippinga land i air. Ajd bas da vidimo

Da bele ladda su bile enelop baterije, ali su sada dodali razne neke druge linije koje su jeftinije i nisu enelop- poreklom iz kine. 2450mah bi mogao i dalje da bude enelop. Mislim da 750mah aaa i 1900 nisu...

Inace neproverena vest od postara - pocinju da naplacuju PDV i carinu i na Temu. Posle sam nesto googlao - i izgleda da ima istine u tome. A i nesto porucio sada sa temu-a i po prvi put mi ponudio dve vrste shippinga land i air. Ajd bas da vidimo
ladda baterije koje se prodaju kod nas su poreklom iz japana

to za air i land shipping se pominjalo davno... povremeno se pojavi za neke proizvode kao land besplatno, air se placa.

Ne mogu ni za jedan proizvod da nađem da se plaća isporuka. Svuda je isto
1000000065.png
Nije baš da svuda piše 3 dana, ali jeste svuda besplatna dostava.

ladda baterije koje se prodaju kod nas su poreklom iz japana
Ne znam za ove trenutno, ali sam ja kupio (a da nisam znao) Made inChina ladda baterije kod nas u ikea-i u jednom trenutku. Treba paziti. Kao sto rekoh - jedino je sigurno za ove od 2450:

Moguce ovo za land - veci je item. Ja sam isti item vise puta narucivao i uvek je stizao brzo, ali sam mozda ubo jeftiniju varijantu... Ali sto se pdv-a i carine tice - sam obratio paznju - na checkout-u vise ne pise da su takse ukljucene u cenu. A mislim da je pisalo ranije... Barem sam negde video (searchovao sam "tax i duties i customs" na stranici i nista nije izaslo)

Ja to kad sam napisao prosli put ovde obrisase mi kao sirenje dezinformacija. Za sad su sve cene sa dazbinama, ne znam u kojoj varijanti bi to moglo da se promeni. Mozda ako oni imaju neki vid ugovora za izvoz robe ka nama bez dazbina ili sa olaksicama , pa ako to istice mozda onda drzava planira da promeni uslove npr.
Uglavnom to ce umnogome smanjiti isplativost, evo na aliju se vise ove jeftine dzidzabidze prakticno ne isplati uzimati.

Ja to kad sam napisao prosli put ovde obrisase mi kao sirenje dezinformacija. Za sad su sve cene sa dazbinama, ne znam u kojoj varijanti bi to moglo da se promeni. Mozda ako oni imaju neki vid ugovora za izvoz robe ka nama bez dazbina ili sa olaksicama , pa ako to istice mozda onda drzava planira da promeni uslove npr.
Uglavnom to ce umnogome smanjiti isplativost, evo na aliju se vise ove jeftine dzidzabidze prakticno ne isplati uzimati.
Mislim da mnogi nisu znali da je pdv i carina "ukljucena" u cenu bila, tako da su verovatno bili osetljivi na to. I fakat, i ja sam sam porucio puno toga sto je itekako bilo i za carinjenje - barem po onome sto temu stavi kao cenu na paket (kada se uracuna CC i sl - to je druga prica koliko sam ja to zapravo placao).. Ali izgleda da se od sada to menja. Evo jednog clanka (uveliko se ogradjujem od izvora, ali evo sta su oni objavili):

Ovo je za EU i nije za nas jer mi nismo ni blizu EU.
Drugo, lepo su ovo smislili samo tu ima jedan problem, 95% svega se proizvodi u Kini i zatvaranjem ostajemo bez te robe jer mnoge artikle niko ne uvozi legalno pa da možeš da kupiš ovde i ponuda je neuporedivo manja onoga što ima u uvozu. Druge zemlje van EU će uvoziti kao i do sad i u mnogim sferama napredovati a mi da se vratimo na polje i da čuvamo ovce.

Pojaviće se "secondhand" radnje sa raznim uslugama 🙂
Videćemo da li će naši prepisivači da pređu preko ovog nameta, jer mi idemo tamo...

Poslednja izmena:
Zelim da vratim ultimativnu nagradu koja je stigla ostecena.
Kad sam pokrenuo proces, izdase mi nalepnicu, ali ne vidim nigde koji iznos ce vratiti.
Da li to znaci da mogu da vratim, ali nece vratiti novac? U prevodu ostajem i bez novca i bez predmeta?

Prijatelj je vratio, ali mu je pisao iznos koji ce dobiti kad stigne predmet. Kod mene ne pise nista.

Ove li-ion Pujimax su bolje po performansama od Ladda koje su NiMH. Ne znam da li su dugovečnije pošto ih nemam dovoljno dugo. Da im je približna cena, ne bih razmišljao, ali meni sada traže baš puno para.
Da li su te litijumske stvarno 1 5V, kao što je u opisu?

Nazad
Vrh Dno