Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Send Help maksimalno 6/10 koliko sam mu i dao a ono što mi je najviše zasmetalo je
kako je videla sa ko znaaaa koliko metara udaljenosti šifru za ulaz

Send Help maksimalno 6/10 koliko sam mu i dao a ono što mi je najviše zasmetalo je
kako je videla sa ko znaaaa koliko metara udaljenosti šifru za ulaz
Ne vidim na blize od 20 cm ali na daljinu čitam etiketu sa potkošulje. Ne mora da vidi broj samo poziciju svi znamo napamet numericku tastaturu. Mada realno ko da je bitno ionako ima mnogo više nerealnih stvari kao npr divlja svinja koja bi je pocepala kao Roko Sifredi.

Ne vidim na blize od 20 cm ali na daljinu čitam etiketu sa potkošulje. Ne mora da vidi broj samo poziciju svi znamo napamet numericku tastaturu. Mada realno ko da je bitno ionako ima mnogo više nerealnih stvari kao npr divlja svinja koja bi je pocepala kao Roko Sifredi.
A ja sam se pitao
kako je dođavola papagaj ostao živ? 🙂

Sama cinjenica da su svi odgledali Send Help i niko nije naveo da je dosadan i svi su pohvalili glumu Rejčel i svi ngalasili da je komedija i i i i i i onda mi je hit kad se dodeli ocena 6 u fazonu "sad ću ja da vam objasnim zasto je film prosek max"!
Pa sou.

Dhurandhar
Iznad očekivanja. Istina ima malo Indijskih fora iz serija, muvanja pogledima, svadbarske muzike itd, ali je ipak dobra akcija, zamisao i odlično isprepletana fikcija sa stvarnim događajima.
Snimljeno je preko 7 sati materijala i na kraju napravljena dva filma od 3,5 sata. Ovo je prvi a za nedavno je premijerno prikazan i drugi.
Kako je film Indijski, Pakistan je prikazan u izrazito negativnom “svetlu”.
Preporuka zbog akcije i filma iz drugacije kulture.
PS ima mekoliko bas surovih i krvavih scena. Ko ne tolerise, neka ne gleda

Odgledah Project Hail Mary. Decja scifi sapunica, moze se odgleda i kuci ne mora u bioskopu. Ocena 6-6,5...

Possum (2018)
Odličan psihološki drama film sa elementima horora, horora koji nije očigledan... Već najgori horor- koji nosimo u nama. Gluma vrhunska.
8/10

Ko zna po koji put od kad je foruma insistiram na filmu "Eyes Wide Shut" kao fundamentu medjuljudskih odnosa.
Moze se reci i medjupolnih.

Sistem je dizajniran da nagrađuje konformizam i nisku kognitivnu barijeru jer je takvim ljudima lakše upravljati.
To je Bil (Tom Cruise) u filmu, a NIcole je poslednja linija odbrane iskrenosti, i neko ko vodi ceo film i poslednju Kjubrikovu pricu (film) kroz mracne homo sapiens sokake.
Prvi put videh u filmu naslov jedne knjige, u stanu prostitutke (70GB remux prijatelji!)...
i konacno skaparih sta je pokojni reziser (nabolji svih vremena) hteo da kaze.
Ali za sve sto vredi..treba vremena i mnogo repriziranja i gorkog zivotnog iskustva...

11/10

Poslednja izmena:
mrzi me da pisem kilo texta,
izguglate sami npr. sledeci termin:
principles of sociology eyes wide shut

Torima Stenli nije bio zvan da orgija s ekipom, Niklson, Polanski, Woken... pa napravio film o tome da ih sprda.
Pricao je Rade da ih je zvao na prasetinu kad su zavrsili snimanje, samo Tomislav banuo. Posle ga je Tomislav preporucio za ulogu u MI2.

Jeste da je tema za filmove, ali bih preporučio svakome knjigu po kojoj je radjen film, kod nas prevedenu kao "Novela o snu".
Tako je, knjiga je iz 1926.

Kjubrik je, kao i The Shining od Kinga,, po svom nekom receptu i nahodjenju, prepravio kako i treba...
(vec je pisano na forumu)
i samo (po meni licno) nadogradio obe radnje.

Ontopic:
Send Help (2026)
Vrlo dobar. Sve sto skripi je vec pomenuto u temi, pokupljene ideje, jesu... ali oridzidzi Sam Raimi,
puno slasha i puno humora.
Osvezenje u ove tmurne Marvel/Disney decenije nepronalazenja nove publike,
u vapaju za novcem, i provaljenim, nostalgija loncu novih gledaoca.

Poslednja izmena:
За овај жанр, који је иначе слабо котиран и непопуларан, сасвим солидан филм. Можда му је највећа мана скај фај део, и гомила клишеа који су опет обавеза за овакве филмове. Ричсон за овакве улоге рођен, плус ефекти у већини сцена одлични.
6/10

"The Devils Bath" odnosno "Des Teufels Bad" (2024)
Težak, mračan, depresivan folk horor. Brutalan.
Toliko da ne može brutalnije. Po istinitim događajima.
8/10

The Super Mario galaxy movie slabiji nastavak ali drži pažnju koga zanima Mario svet. 6/10

Nazad
Vrh Dno