Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Meni je ta fora "koji će mi 5g, ja to ne koristim..." tako smešno opravdanje za tako veliki nedostatak.
Sećam se drugara koji je imao nekog Xiaomija na kuvanom romu gde je radio samo 3g i bio u fazonu "šta će mi 4g kad mi 3g završava posao, bla bla..." a onda par meseci kasnije kad je kupio novi Samsung išao okolo da nas ubeđuje kako je LTE prava stvar. 😂
Činjenica je da sa 5G sve leti, oseća se brzina i u radu i u učitavanju stranica kao i YouTube-a u 2160p. Ko koristi telefon za poruke na viberu i wa bez video poziva i društvenih mreža, taj može lagano i na 2G 🙃
Screenshot_20260329_202927.jpg
Screenshot_20260329_223930.jpg

Činjenica je da sa 5G sve leti, oseća se brzina i u radu i u učitavanju stranica kao i YouTube-a u 2160p. Ko koristi telefon za poruke na viberu i wa bez video poziva i društvenih mreža, taj može lagano i na 2G 🙃
...osim naravno ko nema naše operatere koji poput Yettela ograničavaju 5G brzine na paketima pristojnih cena. 🤣

Hahaha baš sam pogledao sad, piše da je za 4k youtube dovoljno 25Mbps.
Lik se prosuo žestoko.
Ajde da pričamo da nam ne treba, a nemamo ga, pa kažeš teše se ljudi, ali kad ga imamo... Nema smisla post njegov ceo.

Kad dođe SA, pa kad u sred gužve možeš normalno da koristiš net, to je druga priča, ali trenutno, osim ako ti ne treba da skineš neki veliki fajl što je pre moguće (što je, na telefonu, priznaćete jako retko), stvarno nema potrebe.

Kad ne bi znao da je na 4g ili 5g, ne bi mogao da primeti u realnom radu razliku nema šanse.

Moje višegodišnje iskustvo korišćenja 5G mreža govori da su realni dobici mali u poređenju sa 4G, ali je zato baterija primetno slabija 🙂
Jedino ko skida neke velike fajlove ili nešto tako, što je u mom slučaju baš retkost - ipak je ovo telefon...

Uh, 4k yt na 6,x" 😀 koji šljaka na <50Mbps ... Šta si tačno hteo da kažeš?

Hahaha baš sam pogledao sad, piše da je za 4k youtube dovoljno 25Mbps.
Lik se prosuo žestoko.

Kad dođe SA, pa kad u sred gužve možeš normalno da koristiš net, to je druga priča, ali trenutno, osim ako ti ne treba da skineš neki veliki fajl što je pre moguće (što je, na telefonu, priznaćete jako retko), stvarno nema potrebe.

Kad ne bi znao da je na 4g ili 5g, ne bi mogao da primeti u realnom radu razliku nema šanse.
Ja lepo napisao učitavanje a ne da li može da radi. Znači momenat kad pustim video na 5g mreži automatski se pusti na 1440p kolika je rezolucija ekrana telefona, dok kad sam na 4g prvo bude 720p pa onda 1080p i tu ostane dok manuelno ne prebacim na 2160p bez obzira što mi je YouTube podešen da odmah pušta "advanced video quality 2016p" i da, razlika između 1080p i 2160p na 6.x ekranima postoji i vidljiva je na YouTube, ko je ne vidi trebalo bi da poseti oftalmologa.
Funkcije koje pixel ima u Srbiji su lupam ~30% manje u odnosu na ostale zemlje poput Nemačke, ako se ne varam pored 5g koji ćete tek sada dobiti, ne radi ni merenje temperature, call screen niti scam detection a o Ai funkcijama neću ni da trošim reči, malo je smešno da ja kao korisnik telefona za kinesko tržište, imam iste ili bolje funkcije nego vlasnik pixela u Srbiji.
Na kraju dana, vaš novac, vaš izbor, samo ne prosipajte priču kako je sve to ok.

Ajde da pričamo da nam ne treba, a nemamo ga, pa kažeš teše se ljudi, ali kad ga imamo... Nema smisla post njegov ceo.
Pa nemate ga.

Kod mene kući nema još uvek 5g mreže ali 4g radi skoro isto kao 5g na poslu.

Ja lepo napisao učitavanje a ne da li može da radi. Znači momenat kad pustim video na 5g mreži automatski se pusti na 1440p kolika je rezolucija ekrana telefona, dok kad sam na 4g prvo bude 720p pa onda 1080p i tu ostane dok manuelno ne prebacim na 2160p bez obzira što mi je YouTube podešen da odmah pušta "advanced video quality 2016p" i da, razlika između 1080p i 2160p na 6.x ekranima postoji i vidljiva je na YouTube, ko je ne vidi trebalo bi da poseti oftalmologa.
Funkcije koje pixel ima u Srbiji su lupam ~30% manje u odnosu na ostale zemlje poput Nemačke, ako se ne varam pored 5g koji ćete tek sada dobiti, ne radi ni merenje temperature, call screen niti scam detection a o Ai funkcijama neću ni da trošim reči, malo je smešno da ja kao korisnik telefona za kinesko tržište, imam iste ili bolje funkcije nego vlasnik pixela u Srbiji.
Na kraju dana, vaš novac, vaš izbor, samo ne prosipajte priču kako je sve to ok.

Pa nemate ga.

Vidiš, ti ni ne znaš šta radi kod nas na pixelu a šta ne, i dođeš ovde u temu o istom da bi to napisao, koja je tačno poenta toga? Misliš da bi iko od nas kupio Pixel a da nije zadovoljan sa opcijama koje ima? Msm ne vidim poentu stvarno?

Ja stvarno nisam od osoba koje brane ono što su kupile po svaku cenu, znam i da kritikujem i sve, ali bukvalno ne vidim poentu tvog posta ovde, koji pritom nije ni tačan.
Ja bih pre kupio pixel tačno da ima 5% funkcija koje poseduje u Srbiji pre nego bilo kojeg kineza ili Samsung.

A inače to sve što si napisao za 5g youtube i slično, prosto nije tako i to je to.

Apsolutno nije sve okej i niko to nije rekao. Ja sam se prvi žalio na mane Pixela generalno a i neke stvari koje ne rade samo kod nas.
Ali 5G nikako ne spada u to. 5G mi ne treba, termometar mi ne treba, čak mi ni magneti nisu potrebni a ima ih. Ali bih zato voleo da radi airdrop npr.

Čovek je x puta rekao da na drugom telefonu ima 5G ali ga ne pali. Ja sam takođe do skoro na drugom telefonu imao 5G i takođe ga držao ugašenog

Meni je ta fora "koji će mi 5g, ja to ne koristim..." tako smešno opravdanje za tako veliki nedostatak.
Sećam se drugara koji je imao nekog Xiaomija na kuvanom romu gde je radio samo 3g i bio u fazonu "šta će mi 4g kad mi 3g završava posao, bla bla..." a onda par meseci kasnije kad je kupio novi Samsung išao okolo da nas ubeđuje kako je LTE prava stvar. 😂
Pogledajte prilog 533816
Pogledajte prilog 533817

Ma kod Pixela i Iphone-a ti nista ne treba. Ti telefoni imaju "cult following" i ne moze nista da se desi sto ce da odvrati nekog ko im je privrzen. Uvek ce kognitivna disonanca nekako da se ispravi.

I ovo veličanje Kineza je skoro pa "kultno"...

Nije u tome problem, vec sto neko misli da zna sta drugome treba i odgovara...

Kupi šaomi brt, najbolji odnos cene i kvaliteta.

Nije u tome problem, vec sto neko misli da zna sta drugome treba i odgovara...
Upravo, najviše vole ljudi da sole drugima pamet i sve najbolje znaju za druge, za sebe slabo

Sve teme su postale odavno zatrovane. Ja kad pročitam Šljamsung, Žaomi, iSheep i slično izgubim želju da čitam dalje. Provuče se po neki koristan savet i nečije znanje, ali dominira pametovanje i pljuvanje. A pratim dosta tema jer me zanima i volim da menjam telefone.

Nemamo sposobnost da sagledamo širu sliku, zato su tu ćnjog-zoung botići da nam otvore oči.

Jer niko od nas nije čuo ni za šta drugo osim Pixel, tako da ni slučajno nismo razmatrali sve ostale opcije prilikom kupovine uređaja. Već se na slepo odlučujemo za uređaj koji nije zvanično podržan kod nas...

Ja iskreno mislim da će Pixel 11 biti solidan 'buy' za većinu forumaša, 10ka je rešila dosta problema a 11 navodno donosi veliki broj unapređenja.

Vidiš, ti ni ne znaš šta radi kod nas na pixelu a šta ne, i dođeš ovde u temu o istom da bi to napisao, koja je tačno poenta toga?
Kod vas na pixelu ne radi 5g u Srbiji a to što radi na beti ne znači da će raditi i na stable kad bude izašao.
Ti si sada uporan u tome kako u Srbiji 5g radi na pixelima, i sutra ga neko poruči preko KP čitajući ovu temu i kad mu stigne, neće mu raditi 5g sem ako ne bude instalirao betu ili da čeka jun pa da moli Boga da su ubacili 5g u stable.

Za ostale...nema potrebe da se pravimo ludi, ja nisam došao ovde da provociram ili da pišem kupite kineze, samsung ili iPhone, a pixel ne valja ništa, samo reagujem na to smešno pravdanje glupih nedostataka. Jako sam kritičan prema svim proizvođačima ako se nešto kosi sa logikom i razumom, alergičan sam na visoke cene, unapređenja na kašičicu i slično. Ako se telefon zvanično prodaje u Evropi onda mora da radi 5g gde god da postoji 5g mreža, bez obzira da li vama to treba ili ne, ako postoji kompatibilnost sa airdrop onda mora da radi bilo gde u svetu, ai funkcije ne mogu da budu umanjene ili ograničene...to je čist bezobrazluk proizvođača.

Kod vas na pixelu ne radi 5g u Srbiji a to što radi na beti ne znači da će raditi i na stable kad bude izašao.
Ti si sada uporan u tome kako u Srbiji 5g radi na pixelima, i sutra ga neko poruči preko KP čitajući ovu temu i kad mu stigne, neće mu raditi 5g sem ako ne bude instalirao betu ili da čeka jun pa da moli Boga da su ubacili 5g u stable.

Za ostale...nema potrebe da se pravimo ludi, ja nisam došao ovde da provociram ili da pišem kupite kineze, samsung ili iPhone, a pixel ne valja ništa, samo reagujem na to smešno pravdanje glupih nedostataka. Jako sam kritičan prema svim proizvođačima ako se nešto kosi sa logikom i razumom, alergičan sam na visoke cene, unapređenja na kašičicu i slično. Ako se telefon zvanično prodaje u Evropi onda mora da radi 5g gde god da postoji 5g mreža, bez obzira da li vama to treba ili ne, ako postoji kompatibilnost sa airdrop onda mora da radi bilo gde u svetu, ai funkcije ne mogu da budu umanjene ili ograničene...to je čist bezobrazluk proizvođača.
Nisam čitao ostatak teme niti imam nameru ali ovakva je situacija:

Google je poslao ekipu iz gugla prošle godine da izvrše testiranja 5G mreže kod naših operatera (odmah nakon što je puštena u komerc), priveli su ih pretpostavljam kraju i ubacili šta je potrebno u sistem i zbog toga u beti radi

Što znači da će najverovatnije raditi i u stable

Mnogo mi se više sviđa što šalju ljude da testiraju i da optimizuju mrežu kako treba nego da 5g cepa znatno više baterije kao na određenim telefonima tako da mislim da se apsolutno ne kosi niti sa logikom niti sa razumom

Podsetnik da ni na Samsungu 5G nije radio od prvog dana već tek nakon OTA ažuriranja, a Pixel nije zvanično ni podržan u Srbiji pa opet šalju ekipu.

Kao prvo Pixel se ne prodaje zvanično u Srbiji, znači ovde ne mora da radi uopšte, briga ih.
Na nama je da li hoćemo da ga kupimo i da nam fale opcije koje ne rade kod nas, ili da nam ne fale.
Ja da mislim da je skup za mene i da ne želim da platim toliko i toliko a da mi ne radi nešto, ja ga ne bih kupio. Niko nije blesav.
Poenta cela je da ti pričaš ovde neke stvari koje smo već odavno "pretresli", shvatili šta radi a šta ne i ljudi su dobro upoznati sa svim tim. Ne znam što ti smeta što neko ne koristi 5g iako može, što neko ne koristi ovo ili ono i po tome šta njemu treba kupi fon?
Šta ja sad treba da pričam da je neko ovo ili ono ako ne koristi volte, a ja bez njega ne bih koristio fon? Meni mnogo znači, da nije proradio kod nas i da ga je shizuku blokirao, budi siguran da ne bih uzeo Pixel i pljuvao bih na sva usta to, a neko drugi bi rekao, ma to mi ne treba ni ne koristim i kupio ga. Jel treba ja njemu ili on meni da soli pamet kako on ili ja grešimo ili ne znam ni ja šta?

Zaključan, svi dobro znamo šta radi šta ne i zagledali smo to i uzeli ili nismo uzeli uređaj, ne lažemo nikoga i sve ima transparentno u ovoj temi.

Nije radio volte, pa je proradio "preko noći", tako i 5g sada, ne znam što je to toliko teško da shvatiš?

Nemam ništa za oglase niti ću ikada imati, pozdrav i vama

I koliko se sećam nisu bitne poruke već starost naloga + poruke
Nije na tebe mislio, na člana iznad

Šta je bio zaključak ako smem da pitam? Izvinjavam se nisam pratio temu
Stvar je u tome da ljudima koji su zaludjeni Pixelom (ili iPhone-om, ili Samsungom) nijedna falinka nece da bude dovoljna, i za njih ne postoje drugi telefoni i inovacije.

Sada, stoji, svako ima pravo da trosi svoje pare i da kupi telefon koji ima isti kamera sistem i bateriju kao pre 5 godina. U to se ne mesam.

Nazad
Vrh Dno