Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav, samo da predlozim ko zeli ove godine da se druzi sa nama, krenuli smo ozbiljniju organizaciju MTB voznji po Srbiji.

• Organizujemo kompletne dogadjaje, prevoz ljudi, prevoz bicikli, vodice i slicno
  • Za sve detaljnije pisite na 0600946494 ili na nasu IG stranicu koja je u izradi
  • Prvo vece desavanje je 25 April, Divcibare Trail, prijave su u toku

Prilozi

• 449AB6DA-ECE3-44C8-9245-9CEB51A5CF19.png
    449AB6DA-ECE3-44C8-9245-9CEB51A5CF19.png
    2.2 MB · Pregleda: 62
60mm for fun 😀

Tako siroke gume imaju smisla samo dok se vozite na struju ili spustate nizbrdo.

verujem da one jesu udobne,
ali meni nije ni malo zabavno da trosite svoju snagu na savladavanje nepotrebnog otpora.... a kad dodje brdo

i to kao "lagane" kevlarske gume 500-600g po komadu mereno na vagici bez unutrasnje i ne uzimajuci u ozbir druge otpore.🙄

to su samo slike. javi kakve su kada stignu?

edit: ah ove dve slike nisu bile tu kada sam pisao 🙂

Poslednja izmena:
Ja sam nakupovao odela na Temu-u. Jaknu, zimski kombinezon, prolećni komplet, letnji komplet... Prezadovoljan sam zimskim kompletom, njega sam samo nosio. Jednom me uhvatila kiša i duvao jak vetar (kučiće ne računam) , ništa nisam osetio. Kad sam došao kuću, odelo skroz blatnjavo, a ja suv.

Ja sam nakupovao odela na Temu-u. Jaknu, zimski kombinezon, prolećni komplet, letnji komplet... Prezadovoljan sam zimskim kompletom, njega sam samo nosio. Jednom me uhvatila kiša i duvao jak vetar (kučiće ne računam) , ništa nisam osetio. Kad sam došao kuću, odelo skroz blatnjavo, a ja suv.
Postavi linkove.
I ostale kolege mogu za dobre proverene stvari. Hvala.

Nisi rekao koliko si visok za taj 2xl.
Vidim neki lik kaze da je 190 i 4xl mu je uzak 🤣
176 i xl je taman. koji liliput brate mili.
ja sam 186 pa cu probati i ja sa 4xl...

za taj darevie, mislim da je ovo najjeftiniji link.

Kazem kvalitet u odnosu na cenu deluje bas dobar, inace 176cm 85kg ovo je njihov 2xl asian mislim.
Veca velicina od ove bi bila prevelika sigurno bar meni.

Ovo sam koristio za hladno i još jednu majicu sa dugim rukavima koja je rasprodata. Koristio sam ga i za prelazni period, ali je topao. Sad mi je stigao prolećni komplet, pa ću videti. Možda ga ib vratim, čini mi se da bi mi trebao veći.
https://share.temu.com/Km0Li4ztb8B
https://share.temu.com/iv18wQhwX0B
https://share.temu.com/GSahgpAuQwB
https://share.temu.com/yeB6paOuOtB
https://share.temu.com/rhJzqOwJ4nB
Ovo su prolećni i letnji kompleti, još ne probani.
https://share.temu.com/0DoQWX8PVTB
https://share.temu.com/ocUeY13rPEB
https://share.temu.com/5diNia1zkoB
Sve (ili skoro sve) je bilo na akcijama i prilično povoljno sam kupovao.
Ja sam 187, oko 100kg i uglavnom mi je XL dobar.

Znaci ja sam se popeo 1,3 puta mont everest (ali od pocetka godine 😂😂)
Zanimljiv video.

Pozdrav, samo da predlozim ko zeli ove godine da se druzi sa nama, krenuli smo ozbiljniju organizaciju MTB voznji po Srbiji.

• Organizujemo kompletne dogadjaje, prevoz ljudi, prevoz bicikli, vodice i slicno
  • Za sve detaljnije pisite na 0600946494 ili na nasu IG stranicu koja je u izradi
  • Prvo vece desavanje je 25 April, Divcibare Trail, prijave su u toku

Jel moze malo detalja?

Mapa staze, propozicije, odakle/dokle je organizovan prevoz...?

Jel moze malo detalja?

Mapa staze, propozicije, odakle/dokle je organizovan prevoz
Naravno, sve sto interesuje tu smo.

• 2 kombi vozila 8+1
  • 2 teretna kobmija za bicikle
  • Trenutna mapa se vozi na Divcibarima 25 Aprila i bice 25 km [oko 2h voze ljudi u formi, mi imamo u planu da je vozimo oko 4h sa povremenim pauzama, fotografisanjem i slicno]
  • Znaci moci ce svako da je odveze bez problema
  • U cenu je uracunat prevoz ucesnika i bicikle sa adrese i nazad
  • Ukoliko je neko Van Beograda moguce je organizovati takodje prevoz uz doplatu ili taj neko da dodje do Beograda
  • April je predvidjeno Divicbare, Maj se vozi najverovatnije Rajac za sada
  • Voznje ce biti organizovane 4 puta mesecno, odnosno vikendima
  • Potrebna je osnovna oprema da se ima, obelezja, oznake dobijate od nas
  • Proteinske cokoladice, osvezenje i tako neke sitnice dobijate takodje od nas
  • Ko nema biciklu iz nekog razloga, moze da iznajmi kod nas
  • Ukratko to je to, ako jos nesto treba tu sam🙂🖐️

Koliko ja pratim, aktivne su prijave za Tri strane Kopaonika (trka 26.7. sad je kotizacija 3950 din), Puteve sokola u Osečini (trka 7.6. valjda je ovde godine besplatno), Karpas u Vršcu (trka 17.5. sad je kotizacija 3700) i trka na Fruškoj gori (31.5. kotizacija 4000).
Za sve mtb trke potrebno je, pored ispravnog bajsa i kacige, da imate zdravstvenu potvrdu ne stariju od 6 meseci i osiguranje za bavljenje sportskim aktivnostima.

Naravno, sve sto interesuje tu smo.

• 2 kombi vozila 8+1
  • 2 teretna kobmija za bicikle
  • Trenutna mapa se vozi na Divcibarima 25 Aprila i bice 25 km [oko 2h voze ljudi u formi, mi imamo u planu da je vozimo oko 4h sa povremenim pauzama, fotografisanjem i slicno]
  • Znaci moci ce svako da je odveze bez problema
  • U cenu je uracunat prevoz ucesnika i bicikle sa adrese i nazad
  • Ukoliko je neko Van Beograda moguce je organizovati takodje prevoz uz doplatu ili taj neko da dodje do Beograda
  • April je predvidjeno Divicbare, Maj se vozi najverovatnije Rajac za sada
  • Voznje ce biti organizovane 4 puta mesecno, odnosno vikendima
  • Potrebna je osnovna oprema da se ima, obelezja, oznake dobijate od nas
  • Proteinske cokoladice, osvezenje i tako neke sitnice dobijate takodje od nas
  • Ko nema biciklu iz nekog razloga, moze da iznajmi kod nas
  • Ukratko to je to, ako jos nesto treba tu sam🙂🖐️
Da li može da se vozi sa hibridnim biciklom koji ima 700c točkove, naravno sa kramponima. Ne znam sad tačno oznaku gume ali je široka oko 38mm mislim.

Da li može da se vozi sa hibridnim biciklom koji ima 700c točkove, naravno sa kramponima. Ne znam sad tačno oznaku gume ali je široka oko 38mm mislim.
Iskreno, ako je to ono sto msm da jeste, bajs sa 28/29 tockovima i bez amortizera msm da to nije bas najpametnije🙂trebala bi bicikla makar imalo biti orijentisana ka mtb voznji.

Iskreno, ako je to ono sto msm da jeste, bajs sa 28/29 tockovima i bez amortizera msm da to nije bas najpametnije🙂trebala bi bicikla makar imalo biti orijentisana ka mtb voznji.
Ima amortizere sve isto kao i standardni MTB od 29 ili 27.5", samo su gume malo tanje

Ima amortizere sve isto kao i standardni MTB od 29 ili 27.5", samo su gume malo tanje
Hibridni bicikli su vrsta bicikla između turing i MTB, koriste se za gravel obično. U zavisnosti od konfiguracije mogu biti za asfalt i za gravel, ali nisu za pravi MTB zbog prenosa, menjača i slično. Ne znam koliki se usponi očekuju na ovoj turi i da li će biti blata ?

Hibridni bicikli su vrsta bicikla između turing i MTB, koriste se za gravel obično. U zavisnosti od konfiguracije mogu biti za asfalt i za gravel, ali nisu za pravi MTB zbog prenosa, menjača i slično. Ne znam koliki se usponi očekuju na ovoj turi i da li će biti blata ?
Onda je to skroz ok. Ima uspona ali je prosek uspona na ruti oko 3%, naravno negde ima i veceg procenta u kracim intervalima. E sad, neko moze bez obzira na prenos da gura uzbrdo neko ni sa prenosom ne moze🙂 Prenos poput 1x12 je predvidjen za sto lakse savladavanje tih uspona.

Sto se tice blata, izabran je 25 april kao idealan da bude bez blata. Svakako je sa vremenom nepredvidivo ali prognoza jeste i pre i posle toga bez padavina. Ako se i desi moze biti ponegde nekog blata ali na kraju krajeva, ponesemo par metara i vozimo dalje👍

Koristim već duže vreme Cycplus M1 + XOSS app i to mi je radilo OK. XOSS je u par navrata nudio nadogradnju FW za M1 i nisam tražio neku drugu app za sinhro. Pre desetak dana pređem na Cycplus Fit koja tada nije bila prisutna na GP Store, ali nađoh je negde u verziji 1.5.1. Odmah mi ponudila nadogradnju FW na 1.4.1, prethodna je bila 1.3.7 ako se dobro sećam. Danas proverih, vratili je na GP Store u verziji 1.6.0. Prethodna nije nudila nadogradnju. Dobra je app, takođe nudi sinhro sa Strava, bolja podrška za rute.
Možda neko nađe za korisno ovih par redova teksta 🙂.

Pratim temu vec nekoliko godina zato sto sam toliko dugo i planirao sebi da kupim neki MTB 🙂

Pisano je o svemu i svacemu, bilo je x predloga za sve, zato se unapred izvinjavam sto cu pitati nesto na sta je verovatno vec odgovoreno.

Pre par meseci konacno sam kupio bajs. U pitanju je Bulls Copperhead 3 (XL, 2 x 11, Deore XT, RockShox, Schwalbe Racing Ralph 29 itd, itd ). Bicikl je maltene nov, nema ogrebotinu na sebi, a i cena je bila odlicna tako da sam konacno resio da se castim i da probam da nateram sebe da se malo fizicki aktiviram i u ovom sportu.

U pitanju je rekreativna voznja. Beograd ( Ada, Kej, Dunavski nasip recimo) i Zlatibor (90% zemljani/sljunkoviti putevi kojima obicno setam kad sam tamo. Bice i malo asfalta naravno).

Bajs je dosao "klot". Dobio sam doduse ovo uz njega a polako sam poceo da nabavljam ostalo. Kupio sam svetla, zvonce, zastitu rama od lanca, stize i pumpa i torbica za koji dan.
Trebaju mi preporuke za nozicu, neki osnovni alat i bidon i nosac istog. Dajte neku preporuku i za one bici gace sa uloscima kao i za neku kacigu. Pretpostavljam da mi ne treba neka profi/skupa oprema s obzirom da planiram da ga vozim rekreativno, tako da bih zamolio za preporuke u smislu najboljeg odnosa cene i onoga sto dobijam.

Hvala unapred 🙂

Koristim već duže vreme Cycplus M1 + XOSS app i to mi je radilo OK. XOSS je u par navrata nudio nadogradnju FW za M1 i nisam tražio neku drugu app za sinhro. Pre desetak dana pređem na Cycplus Fit koja tada nije bila prisutna na GP Store, ali nađoh je negde u verziji 1.5.1. Odmah mi ponudila nadogradnju FW na 1.4.1, prethodna je bila 1.3.7 ako se dobro sećam. Danas proverih, vratili je na GP Store u verziji 1.6.0. Prethodna nije nudila nadogradnju. Dobra je app, takođe nudi sinhro sa Strava, bolja podrška za rute.
Možda neko nađe za korisno ovih par redova teksta 🙂.
Dobre su te stvarčice sa Alija, a mogu da se dobiju na odličnim popustima. Meni je stigao Cycplus H1 senzor otkucaja srca, ali ga nisam još testirao. Bio je najpovoljniji od svih koji se stavljaju oko ruke.

meni nogara i mtb nikako ne ide zajedno 🙂 videces kada prvi put provozas po planini bicikl.

sto se tice opreme ne treba nista profi, ali ja nikada ne bih stedeo na kacigi. racunaj koliko ti vredi zivot (glava) pa na osnovu toga odluci koju da kupis, testova i reviews ima na yt koliko zelis.

Vozio sam po Zlatiboru rentirani MTB dosta puta i nisam primetio problem sto je imao nogaru. Estetski ti se ne uklapa?

Sto se kacige tice, nisam ni planirao da uzmem najjeftiniju. Npr one iz Lidla nisam ni gledao. Vise sam mislio na preporuku tipa : ovaj brend je dobar, a nije skup kao high end proizvodjaci.

Je l znate mozda kod koga bih mogao da odvezem bicikl da mi ga provere i odrade "mali" servis pred sezonu? Nekog proverenog, pozeljno Zemun/NBGD?

ne, nego kada naletis na neko korenje/kamenje

a sto se tice kacige, Scott, Abus, Lazer svi su odlicni. gledaj neku sa MIPS tehnologijom.
ja sam sebi pazario Van Rysel u Decathlonu, ako je dobra njihovom Pro timu, dobra je i meni 🙂 13990din platio

Nogara je jeres na mtb 🙂
Imao sam je jako davno, bila je na bajsu 1-2 meseci i dovela me je u rizične situacije, nikad više. Nasloniš ga na nešto ili ležeći.

Beosport ima možda neke akcije za kacige, oni drže Smith i možda još neke marke.

Za šorc idi do Decathlona pa isprobaj šta ti odgovara, ima za 1500 najosnovniji model koji je ok.

Nosač bidona koji ti se sviđa, a za bidon neki koji nema nikakav miris, Planet bajk bi trebalo da ima ok ponudu.

Od alata imbusi (neki kršteni), komplet ili neki koji su najviše prisutni na bajsu, 3-4-5-6 da bi podesio sve i svašta i našao najudobniji položaj.
Ako ćeš da krpiš/menjaš sam gume onda montirače za skidanje guma (unior, schwalbe), flekice, lepak (tip top).
Ulje/Sprej za lanac i neko sredstvo za čišćenje lanca (Axel recimo) i četke/četkice za zube.
Eventualno alat za skidanje lanca, ali ne verujem da će ti to zatrebati.

Sve ostalo u servis za sada, osim ako posle nećeš sam da se bakćeš pa ćeš da kupiš dodatan alat.

PAŽNJA!!!!!!!!
OVAJ POST NE BI TREBALO DA ČITAJU VLASNICI DRUMAŠA SA SLABIM SRCEM (ako uopšte postoje takvi)!
Kad smo kod stopice, ja sam ZA DRUMAŠA kupio nešto ovako na Temu-u. Dobro radi, ali mi je bespotrebno.
https://share.temu.com/Vj1IaAeUlHB

Nazad
Vrh Dno