Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Namestio sam, totalna glupost. Na satu mu bilo podešeno da, dok je na ruci, dobijam notifikacije samo na njemu. Podesio da paralelno zvoni i radi. Samo što sam kasno skapirao, vratio fon na fabrička podešavanja i tek posle svega uvideo gde je problem 🙄

Neznam kod vas ali mojoj cerki na A55 slike i video zapis katastrofa , Pre koristila A50 i daleko bolji snimak
Telefon nije azurirala na zadnji update , mozda bolje da odradi pa sta bude i ovako nije nesto jedino je baterija dobra

Skoro sam upoređivao slike sa A52s i ispadoše bolje nego sa A55. Baš sam se iznenadio. Ne znam da li su nešto unazadili softverski.

Skoro sam upoređivao slike sa A52s i ispadoše bolje nego sa A55. Baš sam se iznenadio. Ne znam da li su nešto unazadili softverski.
Ja koristim isto A52 S daleko bolje nego njene . pogotovo nocu u auto u hodu video je katastrofa
Dali ima nekog leka da se popravi ili da ide na dobos

Izgleda da je to i plan, da kupujemo nove.
To je nesto sto traje vec godinama pogotovu ko koristi samsung dugo godina, telefone preko azuriranja degradiraju i usporavaju tako da te bukvalno teraju da kupis novi i tako svake godine u krug. Samsung je sad trenutno reklama nekada je bio brend, ova A serija je sasvim solidna i po mom misljenju skroz ok za svakodnevnicu e sad ko hoce vise i bolje ima kategoriju u kojoj samsung nije ni na vratima.

jel se može na samsungu instalirati stariji sistem ako se primeti da novi degradira telefon?

može li odgovor
čisto da znam ako uzimam samsung da li bi mogao sam da popravljam neke stvari da se ne ide u servis za svake gluposto ako ne mora

može li odgovor
čisto da znam ako uzimam samsung da li bi mogao sam da popravljam neke stvari da se ne ide u servis za svake gluposto ako ne mora
nije mi bas najjasnije sta planiras da popravljas na tom telefonu, konkretno? politika je slicna kod svih proizvodjaca, popravke se mogu raditi samo u ovlascenom servisu, osim nekih softverskih sitnica koje nece ostaviti trag...

Pa ako blokira da je jedino rešenje flešovanje
To onda može i kod kuće da se uradi na nekim telefonima

Velika verovatnoca je da ako kupis nov A55 bude sve ok.Da nema problema
Tako da ti ostane samo dosadno koriscenje,bez cackanja.

Pitam generalno za Samsung
Ne znam, meni se još nije desilo da mi telefon tako blokira ali se nekim mojim drugarima dešavalo pa su morali u servis da flešuju
Pa ako budem kupovao telefon da uzmem onaj koji mogu sam da sredim ako se desi nešto. Npr kod honora ne može ništa da se uradi u kućnoj radinosti

Uglavnom po klipovima sam video da lako downgraduju Samsung, samo ne znam jel aktuelno to

Nije lako jer postoje promene i u bootloader-u i to tesko da mozes sam i kuci.

Tako da pre nego sto nastavis s ovim pitanjima - uzmi telefon i ne azuriraj nista ako se brines oko toga.

Ok, to sam pitao.
Znači šaomi jedini može slobodno da se čačka

npr na ovom klipu je bootloader otključan u startu
i koliko sam gledao nikoga ni ne otključava, samo instaliraju novi rom preko programa
Snimak ekrana 2026-01-25 113003.png

U poslednje vreme telefon mi slabo prepoznaje otisak prsta,nekada iz 5x ne ubodem vec moram da unosim PIN. Brisao sam stari otisak , dodavao novi i jos jednom isti taj kao drugi-jedno vreme super radi pa posle Jovo nanovo...
Ima li neko ideju sta da radim ?

Poznato je da nije baš najbolje rešenje sa tim otiskom na ovom modelu. Ako koristiš staklo ili foliju, situacija je još gora. U tom slučaju rešenje je da skineš zaštitu...

Meni palac slabo čita, tek 2-3 puta ali zato kažiprst učitava iz prve, svaki put..

Meni odlično čita oba palca i desni kažiprst i stvarno nikad nikakav problem nisam imao.

Poznato je da nije baš najbolje rešenje sa tim otiskom na ovom modelu. Ako koristiš staklo ili foliju, situacija je još gora. U tom slučaju rešenje je da skineš zaštitu...
Do zastitnog stakla je 100 % , ali ja ne volim da nosim telefon bez zastite...😢

Probaj neko drugo zaštitno staklo.

Upravio sam pazario ovaj model za majku. Lep je upgrade u odnosu na njen stari A53. Ekran svetliji, baterija odlicna, izrada stvarno na nivou. Procesor dovoljno brz da nema lagovanja za njene potrebe (youtube/viber/banka itd.). Inace majka ima 76 godina i navikla se na Samsung, tako da mi je ovaj model bio nekako prirodan izbor. Lako sam prebacio sve sa starog na novi ukljucujuci njenu staru fit narukvicu. Uzeo i od xiaomi-a 45W adapter, i moram da priznam da sam malo ljubomoran da se mid ranger puni brze od mog Iphone 17PM 😃

Mogao sam da uzmem A57 ali nisam video prednost koja bi opravdala toliku razliku u ceni. Inace za majku najveci wow efekat sto je mogla da vidi ekran dok je na pijaci a napolju sunce.

bit no GIF

Nazad
Vrh Dno