Šta je novo?

Pitanja u vezi sa forumom

Да се уведе рубрика - читуље. Да могу да каче ови што воле да објаве ко је све одапео, а и ми неинфорисани да се информишемо.
Фала!
Ne vidim sta te sprecava da otvoris temu...

.. osim tebe Duke! 🤣

Kome treba jos jedna selebriti tema odapelih (osim ako nije u pitanju Daniel Day Lewis)!!!
Posto ne citam vesti inace, to cu videti vrv u posl. odgl. filmovi temi.

nije da prizivam, samo kazem..

Covek je u pravu. Kada god neko premine od poznatih, u minimum 2-3 teme se postavljaju rip slike.
Mozda bude bolje skocentrisati sve u jednu a ostale drzati cistim.

Ne vidim šta može da smeta ionako neobaveznoj i neozbiljnoj temi.

Okacio sam oglas za 2 stavke pre sat vremena i vec prodao jednu.
Da li moze da mi se dozvoli edit, samo da napisem novi post da je stavka #2 prodata, da ne cekam 24h jer ce mi dosta ljudi pistati ili zvati.
Ovaj oglas :
Stavkla #2 NVME je prodata clanu sa foruma.

Hvala unapred 🙂

Okacio sam oglas za 2 stavke pre sat vremena i vec prodao jednu.
Da li moze da mi se dozvoli edit, samo da napisem novi post da je stavka #2 prodata, da ne cekam 24h jer ce mi dosta ljudi pistati ili zvati.
Nažalost, ne. Nemamo mogućnost za takvu vrstu override-ovanja. Ali evo editovaću ti oglas i napisati da je stavka #2 prodata.

Hvala puno 👍

Ako pod bagovanjem podrazumevaš da ti radi usporeno, možda si dobio discourage. Proveri tako što se izloguješ i ako ti tad ne radi usporeno, znaš o čemu se radi.

pa da, na mobilnom mi lepo radi jer nisam ulogovan
a koliko ti traje i zašto sam dobio

Kad prikupiš 10 poena se automatski aktivira taj deo i traje sedam dana. Piše ovde

Kad prikupiš 10 poena se automatski aktivira taj deo i traje sedam dana. Piše ovde

aj da vidimo 7 dana od sada, mada traje to dosta duže bar 10

Sta računar ili forum lepo radi😁

Једно питање за модераторе: да ли је забрањено наводити назив продавнице када се пише где се шта купило?
Често наилазим на коментаре да је производ купљен у радњи на Г, Т.... Или Те....ја, а ово последње може да буде и медија и манија. Сад човек помиње да има Хуавеи сат да се узме јефтиније у радњи на Ф. А исто тако видим доста коментара где се нормално наводи назив продавнице, а и сам увек пишем назив и нисам због тога био санкционисан, нити ми је коментар обрисан/измењен.

U podforumu "Sta da kupim" je dozvoljeno, van toga po starom kriterijumu se smatra reklamom.
Uvedeno zbog spamovanja botova koji su "preporucivali" radnje.

Ali.... Clanovi su vec par godina na visokom nivou i odmah se takve stvari prijavljuju + jak mod tim, zato se tolerisu "propusti" koji ocigledno nisu reklama.
Videcemo da li cemo menjati nesto po tom pitanju tj da bude dozvoljeno.

S obzirom da je moj username izgleda stavljen na neku sivu listu ili kako da je nazovem ,da pitam kako da se to ukloni?
Naime primetio sam zadnjih recimo 3 nedelje da mi forum izuzetno sporo ucitava sve kao da sam na dial-up konekciji..

Na drugom racunaru gde nisam ulogovan sve radi brzo kao munja... Sto dovodi do zakljucka da je u pitanju neki Apple fazon sa usporavanjem ucitavanja i koriscenja foruma kao sto apple radi sa ''starenjem'' baterije i IOS-a kao operativnog sistema...

Hvala unapred na odgovoru.

Mislim da bi trebao da se napise jedan post i stavi u sticky na temu discourage-a i usporavanja foruma posto je svaki drugi treci post pitanje na tu temu 🙂

Нема потребе, "обесхрабрени" овако таман имају прилику да се упознају са правилима форума, док претражују где је квар.

S obzirom da je moj username izgleda stavljen na neku sivu listu ili kako da je nazovem ,da pitam kako da se to ukloni?
Naime primetio sam zadnjih recimo 3 nedelje da mi forum izuzetno sporo ucitava sve kao da sam na dial-up konekciji..

Na drugom racunaru gde nisam ulogovan sve radi brzo kao munja... Sto dovodi do zakljucka da je u pitanju neki Apple fazon sa usporavanjem ucitavanja i koriscenja foruma kao sto apple radi sa ''starenjem'' baterije i IOS-a kao operativnog sistema...

Hvala unapred na odgovoru.
Otvaranje novih naloga nece pomoci, nemojte to raditi.

Imao si ukljucen discourage i ne znamo zasto, ne postoji nikakav trag da ti ga je iko dodelio niti si ga zasluzio.
Iskreno zbunjeni smo sta je uzrokovalo ovaj problem (kao sto se vidi na ss) i izvinjavamo ti se na neugodnostima.
Discourage je uklonjen i sada bi trebalo sve da radi kako treba.

1773223697892.png

Dešava li se još nekome ili samo meni da stignu dva koda 2FA prilikom prijave na forum? Onda jedan radi, jedan ne radi... Jednom prilikom sam dobio tri imejla.

Otvaranje novih naloga nece pomoci, nemojte to raditi.

Imao si ukljucen discourage i ne znamo zasto, ne postoji nikakav trag da ti ga je iko dodelio niti si ga zasluzio.
Iskreno zbunjeni smo sta je uzrokovalo ovaj problem (kao sto se vidi na ss) i izvinjavamo ti se na neugodnostima.
Discourage je uklonjen i sada bi trebalo sve da radi kako treba.

Pogledajte prilog 531341
Aha.. pa ipak sam onda bio u pravu kad sam primetio da se usporilo sve bas bas.. ja reko pa kakav je sad ovo forum kad im ovako usporeno sve a ono u stvari je nesto drugo u pitanju..

Prestali ste da linkujete vesti ? 🙂

Vratiće se, radili smo na migraciji infrastrukture.

Dopuna u Osnovnim Pravilima foruma, koje ce se primeniti i retroaktivno:

"Koriscenje delom ili u potpunosti nazive javnih ili privatnih preduzeca u vasem korisnickom imenu nije dozvoljeno iz ociglednih razloga."

@DukeLander

Nije baš najjasnije sročeno.
Da li je, na primer
Screenshot 2026-03-22 at 00-08-21 Pitanja u vezi sa forumom Page 87 Benchmark Forum.png
u prekršaju?

Ili ti, recimo, zbog postojanja preduzeća LANDER FARM DOO iz Kanjiže?
Znam da je ovo sitničarenje i da se zna na šta se misli, ali pravila moraju biti precizna i nedvosmislena.

Nazad
Vrh Dno