Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Update:

Nisam primetio probleme sa konekcijom posle restarta iz centrale. Ispraticu jos malo, nadam se da nece biti problema. Ako bude, ide zamena rutera.

Za obnovu ugovora dali su mi 8 meseci po dinar kao maksimalna ponuda. Odgovara mi, tako da sam potpisao obnovu.

Svi koji su na D3 starim paketima mogu da ostanu, (tv, net, fiksni) ali po ceni od 3.300din i bez ugov obaveze. Rekli na 19900. Ko hoce ugovor samo novi skuplji paketi. Ne znam dal Mts nudi nesto za prelazak (nekad davali i do 20 meseci za 1 din).

Imam aktivan SBB ugovor sa promo 12 meseci po 1 dinar u trenutnom stanu.
Prelazim u novi stan i menjam prebivaliste na leto, tamo ima optika, da li postoji mogucnost da predjem sa SBB na Yettel optiku s obzirom da su sada ista firma?

Moguce da tamo postoji takodje SBB optika ali prevashodno razlog zasto bih presao na Yettel je sto kod njih ako sam dobro razumeo mogu kroz PPPoE direkt moj ruter da nakacim na njihov ONT.
Ne zelim rutere od provajdera, zelim da izbegnem CGNAT, spremam sam i da platim static IP samo da imam optiku sa sopstvenim mikrotik ruterom.

Ne verujem da neko moze da ti precizno odgovori ovde, mozda je najbolje da ih pozoves i pitas,sigurno ce preciznije da ti kazu..

Svi koji su na D3 starim paketima mogu da ostanu, (tv, net, fiksni) ali po ceni od 3.300din i bez ugov obaveze. Rekli na 19900. Ko hoce ugovor samo novi skuplji paketi. Ne znam dal Mts nudi nesto za prelazak (nekad davali i do 20 meseci za 1 din).
Dobro si to rekao - nekada. Trenutno je druga politika. Zvao sam prošle nedelje kontakt centar zbog prelaska sa SBBa, maksimalno što daju je 6 meseci 50%, toliko mi je ponudio i agent na forumu.

Imam aktivan SBB ugovor sa promo 12 meseci po 1 dinar u trenutnom stanu.
Prelazim u novi stan i menjam prebivaliste na leto, tamo ima optika, da li postoji mogucnost da predjem sa SBB na Yettel optiku s obzirom da su sada ista firma?

Moguce da tamo postoji takodje SBB optika ali prevashodno razlog zasto bih presao na Yettel je sto kod njih ako sam dobro razumeo mogu kroz PPPoE direkt moj ruter da nakacim na njihov ONT.
Ne zelim rutere od provajdera, zelim da izbegnem CGNAT, spremam sam i da platim static IP samo da imam optiku sa sopstvenim mikrotik ruterom.
Možeš da pređeš , ali ide novi ugovor. Ne znam kakva će biti situacija posle tog zvaničnog spajanja u aprilu, ali sada nije moguće. Imam sličnu situaciju, samo obrnuto. Imam Yettel trenutno i prelazim u zgradu gde ima SBB optika i ne mogu da mi prenesu uslugu pod uslovima koje imam trenutno u Yettel-u.

Srecom u Maju se tek useljavam tako da imam vremena da sacekam da se spoje i zvanicno pa da vidimo kakva ce situacija biti.
Ako bi mi SBB dozvolio da platim static IP i da mi daju PPPoE direkt samo sa ONT-om i mojim ruterom ne moram ni da idem na yettel i to mi je ok.

Pozdrav, posle obnove ugovora, smanji su mi od 5 uredjaja za eon app za telefon na 3 uredjaja, da li je od sada tako ili neka greska ?

Пре недељу дана поднео захтев за раскид након истека уговорне обавезе, сутрадан звали, понудили 8 месеци по динар, тражио сам додатни еон бокс, слотове 3/5 и арене премијум 1,2,3 на 24м промо уз NET TV Basic + пакет. Јуче потписао, ако ниси тражио пре потписа, званично је 1/3 слотова ако се не варам

da li je od sada tako ili neka greska ?
Takvi su novi paketi koje su ti uvalili kad si potpisao novi ugovor. Pošto nisi kad ste bili u fazi dogovaranja i pregovaranja tražio i uslovljavao ih da prelaziš samo ako ostave broj slotove dobio si zvanično ponudu u paketu: 1/3 umesto nekadašnjih 3/5.
Ne znam baš kolike su ti šanse sad da ih zoveš i žališ se i tražiš da povećaju broj slotova nazad na 5.

Poslednja izmena:
Пре недељу дана поднео захтев за раскид након истека уговорне обавезе, сутрадан звали, понудили 8 месеци по динар, тражио сам додатни еон бокс, слотове 3/5 и арене премијум 1,2,3 на 24м промо уз NET TV Basic + пакет. Јуче потписао, ако ниси тражио пре потписа, званично је 1/3 слотова ако се не варам
Nisi probao 12m za dinar? Meni Jula ističe, Juna ću već da najavim raskid 30 dana pre isteka, pa da vidim šta će ponuditi. Ispod 12m za dinar i Adrenalin kanala ne pristajem ništa. Znači, mogu da pogase sve kanale, video klub, ništa mi ne treba sem neta i Adrenalin zbog F1, ostale Arene mogu slobodno da ugase jer ne pratim ništa.

Da li vam radi 5GHz na Technicolor-u? Kod mene od jutros ne izbacuje u listi na dva telefona i dva laptopa. Pored toga takođe nema komšijskih koji su se izlistavali do sada. Restartovao sam nekoliko puta ruter, gasio/palio 5GHz radio u podešavanjima... Da je samo kod mene, a da ne primećujem da nema ni komšijakih pomislio bih da je neki problem samo do mene.

Kod mene radi, sad testirao (YT ide na TV-u koji vuče deo protoka, plus žena na mobilnom) inače bude blizu 300/30 kako i imam u paketu.

Prilozi

• Screenshot_20260319_235118_Speedtest.jpg
    Screenshot_20260319_235118_Speedtest.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 137
Nisi probao 12m za dinar? Meni Jula ističe, Juna ću već da najavim raskid 30 dana pre isteka, pa da vidim šta će ponuditi. Ispod 12m za dinar i Adrenalin kanala ne pristajem ništa. Znači, mogu da pogase sve kanale, video klub, ništa mi ne treba sem neta i Adrenalin zbog F1, ostale Arene mogu slobodno da ugase jer ne pratim ništa.
Нисам хтео превише да затежем хахах, али мислим да је бар 10 месеци по 1дин изводљиво, јер сам ја после првог позива прихватио. Неко рече раније да је одбио 10м и да више нису звали, мада можда ће и моћи 12, зависи како се испреговара. Битне су ми биле ове три арене због Евролиге на тву, адреналин и остале мање пратим а и имам на телефону преко другог налога. Да нису дали ове три арене прешао бих у А1, а пресудило је и што и нет и ТВ годинама шљакају са ретким прекидима

Mene danas zvali i ponudili da plaćam trenutnu cenu za EON Light Duo prvih 12 meseci po 3500 i onda drugih 12 redovna cena novog paketa koji bi odabrao. Ja odbijem i pita zašto, kažem bilo je akcija za dinar i kažu nema više tih akcija navodno. Ugovor ističe u junu. Druga ponuda je bila za Yettel 30 pošto imam SBB da plaćam po 1500 na dve godine i to odbijem jer ne znam da li ću produžiti ugovor za SBB

To da nema vise po dinar, to svima kazu. A kako se blizi istek UO, menjaju pricu.

Mene danas zvali i ponudili da plaćam trenutnu cenu za EON Light Duo prvih 12 meseci po 3500 i onda drugih 12 redovna cena novog paketa koji bi odabrao. Ja odbijem i pita zašto, kažem bilo je akcija za dinar i kažu nema više tih akcija navodno. Ugovor ističe u junu. Druga ponuda je bila za Yettel 30 pošto imam SBB da plaćam po 1500 na dve godine i to odbijem jer ne znam da li ću produžiti ugovor za SBB
U poslovnicama takođe nude to kao standardnu opciju za produženje, prvih 12 meseci stara cena pa 12 meseci po novom. Mislim da se jedino podnošenjem zahteva za raskid kad se UO bliži kraju može nešto više izvući.

Podneo sam zahtev za raskid u poslovnici 13.3. i jos uvek me niko nije zvao, UO istice 11.4...🙄

Otisao u petak u poslovnicu da vidim sta nude, ponudili prakticno nista, predao zahtev za raskid i pita me devojka: hocete da napisem da su vam nudili iz A1 15 meseci po dinar? Elem, zovu u subotu,, na moju konstataciju da imam informacije da daju do 12 meseci po dinar kaze mi da je to stara akcija i da daju 10 meseci, pristanem, evo bio malopre terenac doneo eon i zamenio modem.

Kakav vam je internet u poslednjih par dana Cukarica i dali je adresa 24.135..... natovana nama vec dva dana na speed testi ne prelazi 95 treba 500 Premium paket

Podneo sam zahtev za raskid u poslovnici 13.3. i jos uvek me niko nije zvao, UO istice 11.4...🙄
Isti slučaj i kod mene pa sam ih ja kontaktirao na ovaj broj +381 11 4001000 pre dva dana i danas potpisao novi ugovor za net tv premium sa 10 meseci po 1 dinar a ostalo po zvaničnoj tarifi od 5000.

Da li neko zna kako aktivirati VOYO aplikaciju? Imam eon van mreže premium paket. Samo mi izbacuje ovo.

Prilozi

• Screenshot_2026-03-25-19-25-34-564_rs.mojsbb.jpg
    Screenshot_2026-03-25-19-25-34-564_rs.mojsbb.jpg
    60.5 KB · Pregleda: 111
Probaj na racunaru da aktiviras, ali realno ne vredi truda taj dodatak.

PS. Moras biti sa aktivnom ugovornom obavezom korisnik da aktiviras.

Е па раздужих опрему. Са срећом. Нису ме звали нити нешто нудили. Телеком оптика до децембра а потом највероватније само интернет код А1.
Сад могу да се одјавим са ове теме.

Nazad
Vrh Dno