Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025 / 2026)

@miki92 Nema to veze sa samom bankom, kao bankom, već sa ljudima koji rade. I ja sam nailazio na neuke službenike, kao i one koji znaju svoj posao i rade profesionalno. To imaš u svim bankama, BPŠ nije ništa posebno.

Samo što je koncentracija takvih uposlenika u BPŠ i KB najveća.

Za to vreme meni refundacija od 27.02. i transakcija od 01.03. i dalje nisu proknjiženi...

@Tilek Pa naravno kada su BPŠ i KB banke sa najviše ekspozitura, šaltera....bukvalno ih ima svuda, pa se stvara takav utisak. Nije lako naći toliko dobrih radnika.
A tebi to nije proknjiženo jer očigledno ima neki problem s tim, logično da neće biti dok ne razmrse šta si smrsio.

@Tilek Pa naravno kada su BPŠ i KB banke sa najviše ekspozitura, šaltera....bukvalno ih ima svuda, pa se stvara takav utisak. Nije lako naći toliko dobrih radnika.
A tebi to nije proknjiženo jer očigledno ima neki problem s tim, logično da neće biti dok ne razmrse šta si smrsio.

Čekaj, obično korišćenje platne kartice je moje mršenje, a ne njihova nesposobnost proknjiže obično plaćanje i običnu refundaciju? 😂

Ti kao da si zaposlen u BPŠ. Bar tako zvučiš. 😄

I da. Retko ulazim u banke, a najređe u BPŠ. Tako da nije moj utisak, nego je tako. Račun u KB sam pre nekoliko godina zatvarao 3 sata.

@Tilek Ajde neka bude tako, ti sve znaš, majstor za banke, retko ulaziš u njih ali znaš sve, bogomdan 😂

@miki92 Nema to veze sa samom bankom, kao bankom, već sa ljudima koji rade. I ja sam nailazio na neuke službenike, kao i one koji znaju svoj posao i rade profesionalno. To imaš u svim bankama, BPŠ nije ništa posebno.
Ima veze nemoj tako, u yettel-u (ex mobi bank, ex telenor banka) se račun gasi 1 klikom na web-u. Kakvo nošenje kartica na blokadu i gluposti.. Još da to traje 2 sata. Onda recimo podizanje deviza na šalteru traje po 30 - 60 minuta u zavisnosti kad dodješ na red od penzionera itd itd.

I kod mts banke je bilo ukupno 0 (nula) problema za sve vreme, barem kod mene, sto ne mogu reci ni za jednu drugu (privatnu) banku koju sam koristio a bilo ih je koliko volis (rai, alpha, otp, soge, intesa), i povremeno uvek bude neka njihova podvala cisto onako da se zna ko je gazda. E sad sto bps uvodi probleme za racun plus kojih nije bilo kod mtsa to je isto bezveze.

I mozda najbitnije, yettel banka je bila najgora iz mog iskustva, zato sto imaju sistem da prekinu komunikaciju kad nece da rese problem.

Poslednja izmena:
+1 pretpostavio sam da Poštanska očekivano neće preći na softver mts banke, što se i ispostavilo kao tačnim. Bilo je u mts banci problema sa rezervacijama, kako da nije. Uplate na karticu su se prvobitno registrovale kao minus, odnosno potrošnja pa se čekalo ručno knjiženje da ne ispadne da je račun u nedozvoljenom minusu i bilo je isto nekih sličnih ispada oko upotrebe kartica. Mada mi ne liči da su prešli na taj core sistem, ali izgledno je svakako da se takvi problemi sa ovim novim itekako dešavaju, što mi nažalost ne uliva poverenje. Imao sam ih u vidu, ali osim nekih specifičnih namena (da uradim interni prenos sa nsz računa na tekući pa dignem pare ili neko ispostavi nalog za prenos sa računa za socijalna davanja na moj tekući pa i tako dođem do svojih para), nemam specifičnih razloga da stalno koristim njihov račun.

I ja cu da gasim na leto, pre toga ne mogu jer imam neka ovlascenja po drugim računima.
MTS banka je bila fantazija. A njihova ekslozitura u Pariske komune je verovatno najbolja filijala BPS u Beogradu. Bar je bila do pre godinu-dve, jer od tada nisam isao.
Secam se kad sam isao u tu filijalu prvi put 2019. da su zaposlili nekog decka kome je to bio verovatno prvi posao u zivotu. Nekoliko meseci kasnije to je bio verovatno jedan od najboljih radnika na koje mozete naici u nasim bankama. Stalno sam isao tamo jer sam znao da cu zavrsiti sve za pet minuta.
Kad idem u originalne filijale BPS to je blagi horor. Jednostavno moras da ides psihicki pripremljen da ces izgubiti bar 30-45 minuta i za najprostiju stvar.
Jednom sam pri podizanju vece svote deviza u Zemunu cekao oko 30 minuta (ne u redu, nego 30 minuta nakon sto sam dosao na red) jer nisu znali da popune neki formular na računaru.
Verujem da ima i dobrih radnika u originalnim filijalama BPS, samo je prava retkost da naletis na njih. Negativna selekcija pri zaposljavanju je ucinila svoje.

Od 19.03.2026. ograničavaju se limiti kartica. Ko želi da bude više mora da ponese zahtev za povećanje:
Лимити за платне трансакције у динарима:

• Лимит по једној трансакцији износи 300.000,00 RSD;
  • Дневни лимит за платне трансакције износи 300.000,00 RSD;
  • Месечни лимит (у последњих 30 дана) за платне трансакције износи 600.000,00 RSD;
  • Број дневних трансакција је 30;
  • Број месечних трансакција је 60.

I ja cu da gasim na leto, pre toga ne mogu jer imam neka ovlascenja po drugim računima.
MTS banka je bila fantazija. A njihova ekslozitura u Pariske komune je verovatno najbolja filijala BPS u Beogradu. Bar je bila do pre godinu-dve, jer od tada nisam isao.
Secam se kad sam isao u tu filijalu prvi put 2019. da su zaposlili nekog decka kome je to bio verovatno prvi posao u zivotu. Nekoliko meseci kasnije to je bio verovatno jedan od najboljih radnika na koje mozete naici u nasim bankama. Stalno sam isao tamo jer sam znao da cu zavrsiti sve za pet minuta.
Kad idem u originalne filijale BPS to je blagi horor. Jednostavno moras da ides psihicki pripremljen da ces izgubiti bar 30-45 minuta i za najprostiju stvar.
Jednom sam pri podizanju vece svote deviza u Zemunu cekao oko 30 minuta (ne u redu, nego 30 minuta nakon sto sam dosao na red) jer nisu znali da popune neki formular na računaru.
Verujem da ima i dobrih radnika u originalnim filijalama BPS, samo je prava retkost da naletis na njih. Negativna selekcija pri zaposljavanju je ucinila svoje.
Upravo bio do ekspoziture u Ustaničkoj u koju su nedavno prebacili sve mts kartice iz Šumica. Službenica je morala baš da se potrudi kako bi otkrila u kom se ormaru nalazi hrpa mts koverata među kojima je bila i moja MC kartica. Zatim je morala dva puta da pregleda svaki od njih i srećom iz drugog puta je uspela da nađe karticu. Pošto mi nije spomenula da bi trebalo da preuzmem i DinaCard UnionPay karticu, a nisam ni imao nameru da je tražim, brže bolje sam izašao, nadajući se da će mi postojeća DinaCard Discover izdržati do 2030. godine. Ovim putem sve pohvale za službenicu, a za banku kritike što su ugasili samostalni šalter Šumice bez ikakve najave na sajtu.

Poslednja izmena:
Narode, imao sam račun u MTS banci, valjda onaj RačunPlus, nisam je godinama koristio, stiglo mi je skoro obaveštenje da preuzmem karticu koja mi ne treba, moje pitanje je da li za gašenje računa moram da idem u poslovnicu (ulica 27. marta) ili je dovoljno da i dalje ostanem neaktivan ? Znam da je ranije kod MTS banke bila opcija da se ugasi online ali ne mogu da se ulogujem na BPŠ sa starim podacima.

Edit: probao sam sa onim zaboravljena lozinka ali mi ništa ne stiže na mail

Poslednja izmena:
stiglo mi je skoro obaveštenje da preuzmem karticu koja mi ne treba, moje pitanje je da li za gašenje računa moram da idem u poslovnicu (ulica 27. marta) ili je dovoljno da i dalje ostanem neaktivan ?
Dovoljno za sta? Moraces da platis reizdavanje kartice iako je ne preuzmes. Naplacuje se sa racuna po automatizmu pa treba da imas dovoljno sredstava na racunu, ako nemas ides u nedozvoljeni minus.

Dovoljno za sta? Moraces da platis reizdavanje kartice iako je ne preuzmes. Naplacuje se sa racuna po automatizmu pa treba da imas dovoljno sredstava na racunu, ako nemas ides u nedozvoljeni minus.

Reizdavanje kartice po automatizmu ako je kartica istekla se ne naplaćuje, već se jedino naplaćuje ako je izgubiš i iniciraš za izdavanje druge - nove.

Narode, imao sam račun u MTS banci, valjda onaj RačunPlus, nisam je godinama koristio, stiglo mi je skoro obaveštenje da preuzmem karticu koja mi ne treba, moje pitanje je da li za gašenje računa moram da idem u poslovnicu (ulica 27. marta) ili je dovoljno da i dalje ostanem neaktivan ? Znam da je ranije kod MTS banke bila opcija da se ugasi online ali ne mogu da se ulogujem na BPŠ sa starim podacima.

Edit: probao sam sa onim zaboravljena lozinka ali mi ništa ne stiže na mail

Zašto gasiš račun, jer ako nema promena na računu u toku meseca - godine onda se ne naplaćuje održavanje.
Ako ipak želiš da ugasiš račun to sada možeš jedino u nekoj od poslovnica (konkretno mislim da je najbolje u Poštanskoj u 27. Marta)

Zašto gasiš račun, jer ako nema promena na računu u toku meseca - godine onda se ne naplaćuje održavanje.
Ako ipak želiš da ugasiš račun to sada možeš jedino u nekoj od poslovnica (konkretno mislim da je najbolje u Poštanskoj u 27. Marta)

Znam da je tako bilo, da ako nema prometa na računu a nema ga već godinama (nema ni sredstava), da se nije naplaćivalo održavanje, nego nisam u toku da li je PŠ nešto menjala po tom pitanju ili planira da menja pa da mi se ne nagomilaju neki dugovi... Verovatno je 27.Marta prava adresa jer su mi poslali da tamo preuzmem tu novu karticu nakon isteka prethodne. Hvala na korisnim informacijama

Kartice se automatski reizdaju ukoliko ima pokrića na računu. Meni nisu reizdali Visa internet sa nultim stanjem i kartica je otkazana.

Ja pre dvadesetak dana podigao u poslovnici DinaCard UnionPay karticu koja je kod njih stajala u fioci jedno dva meseca i ništa mi nisu naplatili... takođe na računu imam već godinu dana samo 50 dinara (pričam o bivšem Račun Plus)!
Sad vidim da nisam bio dovoljno precizan u mom prethodnom postu. Hteo sam da kažem da se debitne (ne znam za kredite) DinaCard kartice reizdaju automatski i besplatno, bez obzira da li ima sredstava na računu ili ne.

Ja sam išao danas da skinem limit u ekspozituri. Popuni se neki obrazac i za dva dana će biti rešeno

Mada vidim da postoji u aplikaciji opcija

Ja pre dvadesetak dana podigao u poslovnici DinaCard UnionPay karticu koja je kod njih stajala u fioci jedno dva meseca i ništa mi nisu naplatili... takođe na računu imam već godinu dana samo 50 dinara (pričam o bivšem Račun Plus)!

Osnovna kartica je mastercard za racun plus prenet iz mts banke.

Nazad
Vrh Dno