Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Pogledajte prilog 531160
Trenutna ponuda za CC. Zanimljivo da u pretrazi nema uopšte mini PC-a 😀

Daju sada svakog dana, meni je isteklo nekoliko. Nemam šta da kupim trenutno. Ponude variraju. Na jednom nalogu daju te veće iznose, a drugom CC do 10k.

Te nudi i meni bez ogranicenja, ali ove vece kupone , sa ogranicenjem.

Tu su u paketu i veći kuponi tj. to su ovi isti Discount100 kuponi koje koristim otkako sam se registrovao na TEMU.

Rebate100, pojavi se ona animacija kupona koji hoda i da ponudu za dva artikla. Uzmeme neke najjeftinije stvari tipa kaiš za Apple Watch i dobijem sve ove kupone koji posle mogu da se primene na nakupljeni CC i sl.

Screenshot 2026-03-09 at 16.46.51.png

• Like
Reagovanja: s5p
Lagano ce resiti i to...

Meni to nije jasno ako je preko 50e carina kako onda to prolazi, koji je to dil da Temu tako može a za Aliexpress deru na sve živo.
Zato što Temu odradi umesto tebe taj deo sa plaćanjem carine i PDV-a, kao i bilo koji uvoznik ili online prodavnica koja posluje u Srbiji. I to zaračuna u cenu koju vidiš kad kupuješ. Isko kao što zaračunaju i isporuku.
Kad bolje razmisliš, tako i treba da bude za nas kao kupce. Vidiš cenu, platiš, i stigne ti to što si platio. A ne da malo po malo dodaju na osnovnu cenu svaku dodatnu stavku.
Ne znam kako su to odradili. Možda su se registrovali kao neko privredno društvo u Srbiji i imaju potrebne ugovore sa svima u nizu?

Neki ugovor-dogovor mora da postoji nego je nejasno ako je Temu isto Kina što Aliexpress ovoliko jašu sa naplatom, kao da je namerno.
Uporedio sam cene, negde ima tih 20% u višoj ceni na Temu u odnosu na Ali ali negde i nema pa je negde i jeftinije čak nego na Aliexpress jer je tamo neka poštarina a ovde imaš free na sve preko 1700din (bar meni, vidim da neko reče da je 1900, ne znam što je razlika?). Onih 10% carine nema koliko vidim ili bar ja nisam imao jer nisam išao preko 3000din po paketu.
Ovaj zadnji mi nije M-One (Post Express), nego Transfera, ko to beše dovozi, Bex, AKS?

Ne znam kako su to odradili. Možda su se registrovali kao neko privredno društvo u Srbiji i imaju potrebne ugovore sa svima u nizu?

Angažovali su domaću logistiku za transport i carinjenje pošiljki. Sve piše na statusima za praćenje. Uvoznik nije kupac kao fizičko lice, za razliku od AliExpress-a. Na neki način, TEMU je ovde zvanično prisutan sa rešenim sistemom transporta, carinjenja, povraćaja.

AliExpress je samo online prodavnica koja šalje i u Srbiju, a kupac se sam dalje snalazi i uvozi robu o svom trošku.
Nisu uporedive te dve stvari.

Čak i Amazon koga realno briga za ovo tržište ima bolje rešen proces slanja u Srbiju od AliExpress-a.

Angažovali su domaću logistiku za transport i carinjenje pošiljki. Sve piše na statusima za praćenje. Uvoznik nije kupac kao fizičko lice, za razliku od AliExpress-a. Na neki način, TEMU je ovde zvanično prisutan sa rešenim sistemom transporta, carinjenja, povraćaja.

AliExpress je samo online prodavnica koja šalje i u Srbiju, a kupac se sam dalje snalazi i uvozi robu o svom trošku.
Nisu uporedive te dve stvari.

Čak i Amazon koga realno briga za ovo tržište ima bolje rešen proces slanja u Srbiju od AliExpress-a.
Jer obracunava carinu I pvd vise nego sto treba? Plus handling ?

Neki ugovor-dogovor mora da postoji nego je nejasno ako je Temu isto Kina što Aliexpress ovoliko jašu sa naplatom, kao da je namerno.
Uporedio sam cene, negde ima tih 20% u višoj ceni na Temu u odnosu na Ali ali negde i nema pa je negde i jeftinije čak nego na Aliexpress jer je tamo neka poštarina a ovde imaš free na sve preko 1700din (bar meni, vidim da neko reče da je 1900, ne znam što je razlika?). Onih 10% carine nema koliko vidim ili bar ja nisam imao jer nisam išao preko 3000din po paketu.
Ovaj zadnji mi nije M-One (Post Express), nego Transfera, ko to beše dovozi, Bex, AKS?
mislim da bi trebalo da se žališ centrali zašto nema dažbina za temu pošiljke...napravljen je neki međudržavni deal koji u krajnjem zbiru nije loš za kupce, ali eto i tu sad postoji bezbroj pitanja...očito je da država tu već dobija neki novac, i zato nema dodatnih troškova, kod alija je to drugačije i podleže nekim drugim pravilima...

ali, pošto i to izaziva podozrenje verovatno će se izaći u susret zabrinutoj javnosti pa će se i oni ukinuti u ovom obliku...

Vratio mi se claim credit posle sigurno dva meseca. 1900 na 5000+ 😑

Pozdrav,

Po prvi put "igram" qqqq. Listao sam temu, ali ipak se nešto ne poklapa sa situacijom kao kod mene...
Otvarao sam nagrade za svaki dan. Prva kupovina je bila nešto sitno, tipa 200-300 din. Propustio sam 2. dan i kasnije nadoknadio kupovinom od 1000+din. Juče je bio poslednji dan i obavio sam još jednu kupovinu od 1000+ din.
Sada mi za ultimate nagradu piše da je claimed, prebačena je kao free nagrada u "Your rewards", ali imam i timer koji otkucava 24h i naravno opet opciju "Checkout (1000 din min)"
Pitanje je, da li mi je za glavnu nagradu potrebna još jedna 1000+ kupovina, ili sam negde napravio grešku sa bespotrebnom kupovinom?

Ako ti ultimativna nagrada stoju medju kupljenim predmetima onda ne moras.

Pozdrav,

Po prvi put "igram" qqqq. Listao sam temu, ali ipak se nešto ne poklapa sa situacijom kao kod mene...
Otvarao sam nagrade za svaki dan. Prva kupovina je bila nešto sitno, tipa 200-300 din. Propustio sam 2. dan i kasnije nadoknadio kupovinom od 1000+din. Juče je bio poslednji dan i obavio sam još jednu kupovinu od 1000+ din.
Sada mi za ultimate nagradu piše da je claimed, prebačena je kao free nagrada u "Your rewards", ali imam i timer koji otkucava 24h i naravno opet opciju "Checkout (1000 din min)"
Pitanje je, da li mi je za glavnu nagradu potrebna još jedna 1000+ kupovina, ili sam negde napravio grešku sa bespotrebnom kupovinom?
Kad dodjes do zadnjeg dana trebas da kliknes na nagradu tj. onaj paketic i da je ubacis u korpu e onda placas 1000 din i ide sa ostalim stvarima. Sada ako nije kasno probaj ako ti stoji paketic da kliknes na njega i da ga otvoris dodas u narudzbinu ako ne onda pokusaj da otkazes porudzbinu, naruci opet ali dodaj i glavnu nagradu pre narucivanja.

Stigao MX Master 4 preko Claim Credit... Sve original 🙂

Prilozi

• Screenshot 2026-03-12 at 11.48.21.png
    Screenshot 2026-03-12 at 11.48.21.png
    168.4 KB · Pregleda: 76
  • Screenshot 2026-03-12 at 11.45.53.png
    Screenshot 2026-03-12 at 11.45.53.png
    92.4 KB · Pregleda: 73
Kad dodjes do zadnjeg dana trebas da kliknes na nagradu tj. onaj paketic i da je ubacis u korpu e onda placas 1000 din i ide sa ostalim stvarima. Sada ako nije kasno probaj ako ti stoji paketic da kliknes na njega i da ga otvoris dodas u narudzbinu ako ne onda pokusaj da otkazes porudzbinu, naruci opet ali dodaj i glavnu nagradu pre narucivanja.

Obavio si kupovinu pre nego sto si izabrao nagradu,i ja sam se tako *****ao,otkazi pa klikni prvo nagradu i ona mora da ti se pojavi odma onde na listi predmeta koje kupujes.

Samo da potvrdim da ste u pravu - napravio sam kupovinu pre vremena. Otkazao sam, napravio novu uz glavnu nagradu kao free u listi.
Hvala !

Danas mi Bex doeo paket i nedostaje jedna stavka. Radi se o nečemu što sam dobio besplatno preko QQQQ. U paketu je trebalo da budu 4 itema, ali bila samo 3.
Pokušao da podnesem zahtev da mi pošalju samo tu jednu stavku, ali nije bilo opcija, već samo da mi vrate novac. Mislim da nemaju više na stanju, pa valjda zato.
I tako, izaberem da mi vrate novac za to što sam platio 0 dinara (a kao procenjuju ga na 1118 dinara). I odmah mi iskoči poruka da će biti poslate 3 stavke (koje sam dobio u paketu i za koje se nisam ni žalio), uplate mi na račun banke 548 dinara i na kredit mi dodaju 1118 dinara.
Nemam pojma o čemu se ovde radi. Trebalo je samo da pošalju tu glupost ponovo. Ili da mi daju neki kredit (1118 je i više nego dovoljno pošto sam potrošio 0 dinara za to).

Da li je neko imao sličnih iskustava? J***š me ako više razumem ovaj Temu i njihovu logiku!

jel si isao na return/refund opciju i zalio se samo u vezi tog jednog predmeta ili si prijavio onom posebnom opcijom ceo paket?
radio sam ovo prvo - jednom su refundirali, tj automatski refund a drugi put su otvorili ticket da provere.

Izabrao samo tu stavku. Bila je samo ona da se označi, druge se nisu ni videle.
Nisu čak deo iste porudžbine, nego ih oni spojili u jedan paket.

Danas mi Bex doeo paket i nedostaje jedna stavka. Radi se o nečemu što sam dobio besplatno preko QQQQ. U paketu je trebalo da budu 4 itema, ali bila samo 3.
Pokušao da podnesem zahtev da mi pošalju samo tu jednu stavku, ali nije bilo opcija, već samo da mi vrate novac. Mislim da nemaju više na stanju, pa valjda zato.
I tako, izaberem da mi vrate novac za to što sam platio 0 dinara (a kao procenjuju ga na 1118 dinara). I odmah mi iskoči poruka da će biti poslate 3 stavke (koje sam dobio u paketu i za koje se nisam ni žalio), uplate mi na račun banke 548 dinara i na kredit mi dodaju 1118 dinara.
Nemam pojma o čemu se ovde radi. Trebalo je samo da pošalju tu glupost ponovo. Ili da mi daju neki kredit (1118 je i više nego dovoljno pošto sam potrošio 0 dinara za to).

Da li je neko imao sličnih iskustava? J***š me ako više razumem ovaj Temu i njihovu logiku!
Da ti porudzbinu nisu poslali u 2 paketa?

Poručivao sam sve i svašta i oni su mi rasporedili kako su hteli.

4 stavke iz 4 različite porudžbine. Sve porudžbine su imale više stvari u njima i sve je ranije stiglo. Ovo danas su bile stvari koje nisu do sada stigle iz tih porudžbina.
Dve stvari su bile besplatne, dve sam platio. Jedna besplatna nije stigla i na to sam se žalio i sad mi:
  • vratili kroz kredit tu besplatnu (1118 din)
  • uplatili na račun banke za jednu koju sam platio (548 din).
  • poslali ponovo drugu besplatnu
  • poslali ponovo drugu koju sam platio

Još jednom - držimo se teme: "Temu - online prodaja". Pročitati naslov pre pisanja.

Porazavajuce ali i dalje klikcem u farmlandu .... 99.98 i nadam se finalno polje je zavrseno 10.45%

Nazad
Vrh Dno