Bezim sa Alia sta vam je to QQQQ?
To što su uveli ove takse ne znači da AE nije više upotrebljiv. Na Temu je mnogo manji izbor. A ono što ima na oba mesta, na Temu može da bude jeftinije, a nekada je AE jeftiniji (čak i kad uračunaš 20% PDV i 260 dinara "obrade"). Ako misliš da kupiš kao na AE za par stotina dinara, to nema na Temu. Postoji minimalni iznos koji moraš da potrošiš da bi ti poslali paket. Meni je to trenutno 1900 dinara.
Što se tiče QQQQ, kad ga budeš dobio, onda se raspitaj detaljnije šta je
🙂
Na Temu ima puno "poklona", "nagrada", "popusta" i sličnih stvari (namerno sa znacima navoda, pošto sve to platiš). Ali ne znači da će svi imati isto.
Ukratko: QQQQ je neka vremenski ograničena promocija. Na početku ti ponudi da biraš neke poklone koje su iz njegove liste, tako da ne možeš da umeš šta bi ti voleo, nego od onog šta ti ponudi. A na kraju je glavni poklon koji vredi malo više. Svaki dan dolaziš i otvaraš po jedno polje, kojih ima 20-tak, i iza svakog polja se krije nešto, pa i teipokloni koje si prethodno izabrao. Kad otvoriš neku od poklona dobijaš ga besplatno, ali samo ako kupiš i nešto drugo, u vrednosti od 1000 dinara. Isto ovaži i za tu glavni poklon na kraju.
A da bi započeo QQQQ moraš da kupiš dve stavke bilo koje cene. Obično kupiš neke sitnice od par stotina dinara. Nakon toga odmah dobija prvi poklon. Neko pokupi samo taj prvi i više ne otvara i na kraju uzme samo poslednji, koji je i najvredniji.
Caka je da ti na početku, a nekada i kasnije, ponudi da za kupovinu od 5000 dinara otvori 10 polja i tu je onda uračunato i kupovina za te besplatne poklone. Meni se čini da mi se to isplati, pa gledam da stvarno kupujem stvari preko QQQQ i dobijam sve te poklone. Za ceo QQQQ krug potrošim oko 7000 dinara i time pored kupljenih stvari, dobijem 6-7 poklona koji vredi svaki oko 1000 dinara i glavni koji vredi do 5000 dinara.
Izgleda da algoritam gleda da li kupuješ nešto, i ako, kao ja kupuješ, čim završi jedan krug, odmah ti da sledeći (i izgleda da poveća broj besplatnih poklona). Ako samo uzmeš prvi/poslednji poklon i time potrošiš 1000-1200 dinara, velika je verovatnoća da ti neće dati opet QQQQ. Ili će proći neko vreme dok ti ga opet ne ponudi.
Ne znam ni zašto ti pišem pošto nema šanse da se setiš svega ovoga kada ti bude jednom ponudio QQQQ. Možda je bolji savet "prelisltaj temu" pošto ćeš to svakako uraditi kad ti kako šta bude zatrebalo.
Sledeće pitanje će ti biti "Šta je to claim credit?" i "Kako dobijete telefon ili tablet za 99 dinara?"
A odgovor će biti "Prelistaj temu"
😀