Šta je novo?

Supernova (2024+)

Tako je, jutros sam im poslao upit za centar grada i naravno nista od optike. Svi bi nesto da rade, al niko da ulaze.

Podneo mejlom zahtev za raskid oba Ugovora. Prvi mi ističe 30. 06. ove godine I tu imam opciju A15G. Drugi je malo veći problem, u pitanju je ona promocija ako imaš fiksni džabe net i tv 24 meseca, ostalo još 12meseci a alternativa A14G.
TV mi nije bitan ali imam par app za smart TV.
Mislim da je vreme da žrtvujem malo svog komfora, preterali su.

vidim da si iz Mitrovice kao i ja, centar grada A1 nema ni optiku ni 5G ...

Da se A1 uozbilji, napravi opticku mrezu, sto nije ni tesko ni bog zna koliko skupo, srusili bi MTS kroz par godina bez problema, mislim da vecina ljudi hoce da zapali mts da moze... Racunajuci da A1 posle toga nebi postao mts 2.0, sto verovatno bi.

Da se A1 uozbilji, napravi opticku mrezu, sto nije ni tesko ni bog zna koliko skupo, srusili bi MTS kroz par godina bez problema, mislim da vecina ljudi hoce da zapali mts da moze... Racunajuci da A1 posle toga nebi postao mts 2.0, sto verovatno bi.
Misliš da bi A1 bio povoljniji da ima svoju mrežu u koji bi uložio milione, niko nije imun na profit, i sve te strane firme su samo zbog toga i došle u Srbiju, da zarade ogroman novac koliko to nama čudno zvučalo, pogledajte samo Lidl i cene kada se otvorio a cene danas...

vidim da si iz Mitrovice kao i ja, centar grada A1 nema ni optiku ni 5G ...
Imam stan u Železničkoj - Kralja Petra , ima optika A1. Nova zgrada. Ima i 5G. Dobro, nije suv centar ali tu je.

Ugovor u supernovi mi je istekao u decembru 2025 godine i do danas jedino što sam uspeo da izvučem za produženje ugovora su 6 meseci 50%. Inače sam na super plan 2 s 400/400, imam aktiviran hbo+ i 5 tv-a a koji su mi ostali aktivirani iz prethodnog ugovora. Najniža cena za ovo čudo je 6750 dinara ako pređem na super plan 3 sa fiksnim gde je hbo+ free i imam 2 tv-a plus 1 preko aplikacije a zadnji račun mi je stigao na 6950. Inače dok sam bio pod ugovorm imao sam paket 50% 24 meseca, free hbo+ i sve kanale otključane plus free 4 tv-a a peti sam plaćao 300 dinara tako da mi je račun izlazio 2150 dinara. Sada ovo košta 6950 dinara. Jedina alternativa ovamo odakle sam ja je da pređem na sbb coax i to izađe na nekih 5700 dinara ali samo na 3 tv-a. Kakvi monopolisti !!!

… MTS mašta o toj 50eur ceni, za gotovo ništa… realnost ih jako brzo spusti na zemlju… realno, 1000dinara je neka psihološka granica, za pojedinačne usluge… 20-25eur, sasvim korektno za ‘box’… ali, oni bi 50+ eura, to ne ide tako…

U Nisu je pokrivenost A1 optikom ocajna, po vecini centra grada je nema...
Tako je, jutros sam im poslao upit za centar grada i naravno nista od optike. Svi bi nesto da rade, al niko da ulaze.
Znate kako smo mi to rešili u zgradi: dobar dan u A1, šta nam treba da uvedete baš vašu optiku kod nas jer mts već ima i nećemo tako. Treba vam to. Vidimo se kad ispunimo. Ispunili, za par dana došli i razvezali mrežu.

Mora malo cimanja ako hoćemo konkurenciju, a svi bi gotovo rešenje.

Znate kako smo mi to rešili u zgradi: dobar dan u A1, šta nam treba da uvedete baš vašu optiku kod nas jer mts već ima i nećemo tako. Treba vam to. Vidimo se kad ispunimo. Ispunili, za par dana došli i razvezali mrežu.

Da, ja ne znam kako treba pa treba neko da mi objasni 😉 zivim u privatnoj kuci, pre godinu dana sam bio u Orionu i trazili su mi da nadjem jos pet domacinstva da razvuku 100 metra kabla od najblizeg objekta, a svi u kraju pod ugovorom. Lepo sam napisao, svi bi nesto da rade a ako mogu nista da ne uloze.

100 metara optickog kabla inace ne kosta ni 1000 dinara da znas koliko nas cene kao korisnike.

Ajde da te vidim isto tako za privatne kuce, zgradama je lako da dobiju optiku, daleko lakse nego kucama. Doduse naravno i kuce imaju prednosti, pa kome kako odgovara. Ali svaka cast sto ste se snasli, i ako to nije vas posao vec njihov.

Da, ja ne znam kako treba pa treba neko da mi objasni 😉 zivim u privatnoj kuci, pre godinu dana sam bio u Orionu i trazili su mi da nadjem jos pet domacinstva da razvuku 100 metra kabla od najblizeg objekta, a svi u kraju pod ugovorom. Lepo sam napisao, svi bi nesto da rade a ako mogu nista da ne uloze.
Nije bilo uslova, čak mislim da još uvek nema ni jednog korisnika. Ja čekam da istekne uo kod sbb-a još malo i eto me.
100 metara optickog kabla inace ne kosta ni 1000 dinara da znas koliko nas cene kao korisnike.

Ajde da te vidim isto tako za privatne kuce, zgradama je lako da dobiju optiku, daleko lakse nego kucama. Doduse naravno i kuce imaju prednosti, pa kome kako odgovara. Ali svaka cast sto ste se snasli, i ako to nije vas posao vec njihov.
Nad kućama se i drži monopol, jer je pravilo, neko ovde napisa- prvih 6m od prolaska optike, ista je jedino mts-ova. Posle može i drugi.

Ako nemaju vezu u blizini, svi traze minimum nekoliko kotisnika da bi razvukli vezu, sad koji je to broj to sa njima treba da se vidi, inace bi razvlacili mrezu do svakog korisnika koji se prijavi.

Nije tu u pitanju samo kabl vec ima tu dozvola i zakup nosaca, tj bandera itd, itd, ali da slazem se da je sramota u danasnje vreme nemati dobre uslove makar u nasenjenim mestima. Inace generalno sto se tice optike, mislim da ista nikada nece biti razvedena svuda jer ce zastariti za koju godinu te ce se svi tada kaciti putem Starlink-a ili vec necim takvim. tj. nikakvi kablovi vise nece postojati, mozda samo male antene.

Da naravno da tu postoje i dozvole i zakupi, ali prvo dozvole se ne rade za individualne bandere, vec se pravi dogovor sa gradom za koriscenje svih bandera, pa oni prijave koje koriste da bi se naplatio zakup. A sto se zakupa tice, sume su mizarne, ceo grad nis na primer je par desetina hiljada evra godisnje, za sve bandere u Nisu, znaci da za ljude povezu jos 2-3 bandere daljine nije nista, bukvalno statisticka greska u racunici.

Pa naravno da mastaju. Zasto mastaju? paaa zasto sto ima zillion radnika koji aposlutno nista ne rade, gomila sluzbi koje nicemu ne sluze, 80% vremena radnici provode van radnog mesta, pa treba neko to da finasira, sta mislis ko? Naravno da sve to znam iz prve ruke, jer poznajem veliki broj menadzera u telekomu.

Kako god razgovori se snimaju ima zabelezeno da sam zvao, ali ste mozda u pravu da treba traziti PISMENO sto cu i uciniti.

Meni istice u junu. Danas sam uzeo a1 5g KN za 2100d. Imam pristup svim servisima.,tako da mi treba samo net. Raskinucu sn 2s(sada ga placam po 1d)

Meni istice ugovor sad u aprilu Super plan 2xl paket i uopste nemam nikakvu alternativu ovde kod mene u Nišu. Samo Sbb coax ali nude samo 6 meseci 50% ili najveci paket od 5000 za 4100. A1 najbolja opcija ali dzabe kad nema

Imas a1 5g sa televizijom. Nis je dobro pokriven.

Ljudi cenkajte se sa mts-om / supernovom. Pristaće na vaše uslove jer idu logikom bolje ikakva zarada nego nikakva...
Samo budite kategorički da u suprotnom vraćate opremu

Nikad vise,i da mi daju 50% svih 24 meseci opet je skupo.

I bolje...Svi će odjaviti...Ako ubace Arenu 4k ili čak par Arena u 4k, to bi bilo već ok. Ne znam, šta je to teško, jer one već emituju nativno 4k i snima se 4k kamerama...Ali, očigledno oni znaju više, nego ja....

Ma ništa od toga, znaju oni vrlo dobro da je njihov prosečni korisnik kockarski zavisnik koji 'razume' svetsku geopolitiku, kakav crni 4k 😭

Preteruju sa cenama, do decembra dok nisu preuzeli mog operatera, FTTH internet 50/25 me je koštao 1390 din.
Zato ću sa komšijom da podelim net i troškove, dovedem kabl do njega, podelimo net od 200mbps i troškove na pola.
Realno 100mbps i meni i njemu završava posao.

Osim A1 i Yettel 4G drugih opcija nemam.

Realno ta varijanta deljenja sa komšijama a bez kupovine opreme koja će da osigura i limitira da svako uvek ima pola dostupne brzine je recept za glavobolju i svađe.
Još dodatno u varijanti kad se i ta konekcija na komšiju radi bežično.
Mada eto za 200 Mbps je bar lako podeliti na pola : samo namerno komšijin ruter i tvoj povežeš sa kablom sa samo 4 žice krimpovane koji ce da gura ~94 Mbps max i eto fizički limit bez skupe dodatne opreme 😅 jedino što nemaš garanciju da komšija neće da najaši i potroši 180 od 200 😁😁

dok nisu preuzeli mog operatera, FTTH internet 50/25 me je koštao 1390 din.
Mene je prvo 2 godine (2020 - 2022) 500/20 koštalo 1500 din a zatim narednih 4 godine i za sad i trenutno 500/50 košta 1800 din u Orion-u. Ali eto i njih je sad progutao MTS tako da mogu da se pozdravim sad sa ovako povoljnim netom a da je i optika a ne raspali mobilni "kućni" 4G, 5G ili ne daj bože WiFi net.

Nazad
Vrh Dno