Treba davati 1 zvezdicu za product description, u komentarima pisati da njihov partner Posta Srbije naplacuje dodatnih $2.5 na svaku posiljku iako je postarina free ili placena aliexpress-u.
SarkazamKako su mu naplatili kad čovek kaže da nema naplate?
Takodje imam jedan od 16.02. pisao sam danas ovim ECSCJedna LA HU stigla famozni 16.2 (pametan sat za decu placen 46$ globa 1210 postaru), druga isti datum i dalje ne mrda.
Isto sam pisao evo sta su mi odgovorili:Takodje imam jedan od 16.02. pisao sam danas ovim ECSC
I meni danas postar naplatio 300 din , paket LAxxHU vrednost 0.80 $ Toliko i kinez napisaoDanas komsiji u Pa postar doneo dva paketa, memorijske kartice, u vrednosti 0.90€, naplatio dostavu 300din i rekao da ce od sada da naplacuju dostavu paketa od 300din pa navise. I da, ovo nije vat, carina i ostala s****, nego dostava.
Da ne bude off topic, ljudi selite se i Makedonije u Hrvatsku, imaju za neke proizvode i vece coins popuste.
Ja sam mu pisao istu,dijagnostika kostala oko 30,on stavio 10 evra i kaze da je odradio svoje,ali ne zna kako ce AE reagovati i moza iskraveI jeste novo. Ni preko niske carine nisu ništa naplaćivali za neregistrovane pošiljke. Drugo, sada su, izgleda napravili dogovor sa Alijem da stavljaju prave cene na pošiljke, pa tako naplaćuju i pravi PDV. Ja sam pitao prodavca da stavi manju cenu na paket i AI mi je izbrisao poruku zbog kršenja lokalnih zakona. Verovatno više neće biti gift/returned goods.
Ja sam odbio nekih 14 do sad, 4 sam preuzeo nesto sto mi je bas bitno bilo, na sve je islo 280-360 din po komadu, nema smisla za stvari od 20-40 centi placane davati 300+ din, inace kod kineza sve sto sam odbio sam obelezio kao da je stiglo i to je to.

Ali je online platforma i ogromna logistika koja direktno zavisi od saradnje sa postama (to su im najvazniji partneri) koje su uclanjene u medjunarodnu ogranizaciju koja funkcionise po odredjenim pravilima. Po tim pravilima nije dozvoljeno naplacivati neke dodatne izmisljene troskove ili menjati nacine i troskove vec ugovorene dostave.Partneri sigurno nisu, džabe daješ jednu zvezdicu jer samo štetiš prodavcima.
To nije dozvoljeno, mogu da naplacuju carinu, pdv, pregled (ako zaista pregledaju) ali ne i neke proizvoljne fiksne iznose, doplate, pregled a pregleda nema vec samo skeniraju bar kod, dostavu po cenovniku kurirskih sluzbi, itd.Danas komsiji u Pa postar doneo dva paketa, memorijske kartice, u vrednosti 0.90€, naplatio dostavu 300din i rekao da ce od sada da naplacuju dostavu paketa od 300din pa navise. I da, ovo nije vat, carina i ostala s****, nego dostava.
Mi moramo da pisemo komentare jer je Ali apsolutno odgovoran sto im u opisu ne stoje dodatni postanski troskovi (a koji nisu carinski), da se zalimo medjunarodnim organizacijama, da podnosimo prijave protiv Poste Srbija pa ce se nesto desiti, ili ce ovde raditi po zakonu ili ce Ali uvesti obavestenja ili prekinuti saradnju sa Srbijom. Sve je bolje od cutanja i prihvatanja novog stanja.A i to je resenje bas, moze samo da se desi da ukinu totalno slanje za Srbiju.
Auuuu kako sporo dostavljaju,nista popravili nisu,Temu ih u tome debelo šije oduvekIzgleda da kad je vrednost ispod 1$ ne naplacuju nista, stigla su mi tri paketa vrednosti od po 0,4$ i nije nista dodatno naplaceno. Paketi su poruceni 30. januara i 03. februara, stigli danas, 09. marta.
To ti je prošlo pre implementacije harača od 260 dindži još verovatno u prvoj polovini februara.Izgleda da kad je vrednost ispod 1$ ne naplacuju nista, stigla su mi tri paketa vrednosti od po 0,4$ i nije nista dodatno naplaceno. Paketi su poruceni 30. januara i 03. februara, stigli danas, 09. marta.
Nemoj pričati gluposti, ima ovde ljudi koji se sećaju i >5 godina unazad šta je i kako je bilo? Nikada AliExpress nije bio ograničen na "DHL i slične". Uvek je bilo opcija za jeftinije slanje sa ili bez dodatne (obično simolične) naplate.Već smo bili pre par godina zbog velikog broja "izgubljenih" pošiljki preko Pošte... Ukinuli su bili AE Strandard i za SRB je bio samo DHL i sl.
Zavisi gde se "informišeš".Kako da ukinu? Zar nismo bratja, i crnu zemlju delimo bratski.
Slikaj taj papir na kome piše da je "dostava"?Danas komsiji u Pa postar doneo dva paketa, memorijske kartice, u vrednosti 0.90€, naplatio dostavu 300din i rekao da ce od sada da naplacuju dostavu paketa od 300din pa navise. I da, ovo nije vat, carina i ostala s****, nego dostava.
Netačno.Izgleda da kad je vrednost ispod 1$ ne naplacuju nista, stigla su mi tri paketa vrednosti od po 0,4$ i nije nista dodatno naplaceno. Paketi su poruceni 30. januara i 03. februara, stigli danas, 09. marta.
Ne znam kako je npr. regulisano u zemljama EU ali tamo nema dodatnih troškova. Navodno je sve uračunato u cenu koju plaća kupac. Primer - Španija.Mi moramo da pisemo komentare jer je Ali apsolutno odgovoran sto im u opisu ne stoje dodatni postanski troskovi ...
Videcu, verovatno cu jos koji poruciti u narednim mesecima, jer su mi neki iz decembra stigli tek prosle nedelje i naplaceni su, ali veca vrednost. Bice da si u pravu ali isprobacu.To ti je prošlo pre implementacije harača od 260 dindži još verovatno u prvoj polovini februara.
To što si ga dobio tek sad je zato što ti je mesec i kusur stajalo u tvojoj lokalnoj pošti dok se tvoj poštar nije smislio da ti donese.
jutro mi poslali mail iste sadrzine, sada proveravam, sasvim slucajno se pojavio novi status na pracenju 😀Isto sam pisao evo sta su mi odgovorili:
European Chinese Supply Chain Zrt., 2026. március 02. hétfő, 14:10
Dear ************!
Thank you for your inquiry. You have reported this parcel number: LA**********HU
We would like to inform you that we have initiated an investigation of your report to the relevant department.
Based on our preliminary information, a new system has been introduced at the Serbian customs authority, which has resulted in a significant extension of the time required for the customs clearance of parcels; the status displayed in the tracking system has been recorded as a related logistical indication.Please kindly monitor the Serbian Post’s tracking website on a regular basis using the following link. https://www.posta.rs/eng/alati/pracenje-posiljke.aspx
As soon as we have the necessary information, we will contact you immediately. We are doing everything we can to provide you with a meaningful response as quickly as possible, but the investigation may take longer, so we kindly ask for your patience in advance.
Thank you for your understanding!
Best Regards
ECSC Customer Service Department

Meni su u posti rekli da sad imaju pracenje za sve pakete, cak i za one gde nema pracenja (ne znam kako i ja da ih pratim).Jedina mana koja postoji (koja i nije neka mana) za eu je cena dostave za pakete manje vrednosti od 10e ali i tu pa ima opet benefit da se svaki paketic prati...
Isto, konačno. Naručio paket još 23.01jutro mi poslali mail iste sadrzine, sada proveravam, sasvim slucajno se pojavio novi status na pracenju 😀
Pogledajte prilog 531165
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari