Ovo treba u FAQ ako nije, jako zgodna stvar - ne mora ni ovlascivac da ima aktivan ePotpis uopste.ePorezi - Пренос овлашћења - Додај ново овлашћење
Ovo treba u FAQ ako nije, jako zgodna stvar - ne mora ni ovlascivac da ima aktivan ePotpis uopste.ePorezi - Пренос овлашћења - Додај ново овлашћење
Hvala tiDa, JMBG je poreski identifikacioni broj za fizičko lice (recimo, opunomoćeni preko PEP obrasca kroz ePorezi dobije u sandučetu potvrdu o registracionoj prijavi za obveznika fl gde se navodi matični broj).
Hvala, to se podrazumeva.sta ako ugovorom nije precizirano, zato pitam za iskustva.Zavisi kako se dogovorite, sta navede u ugovoru...
Verovatno pitaš za kvartalne iznose normiranih troškova?Koliko sada moze da se podize kvartalno da se ne placa porez i doprinosi? Hvala
A sta se desilo? Ono std sto su neprijavljenima poslali pisamca?Dobio sam resenje od poreske uprave da platim porez za 2020. God kao frilenser u 120rata. Da li neko zna koje su sifre za placanje poreza preko mbankinga
Sifra placanja i model
DaA sta se desilo? Ono std sto su neprijavljenima poslali pisamca?
Sad će četvrta godina srednje a osiguran je preko mene. Znači ne može da prijavi da je osiguran preko roditelja, to ne može?Kao frilenser, moraće da plati zdravstveno osiguranje, ako je završio srednju školu. Sve i ako je student.
Ako je tata u radnom odnosu, najboje je da tata prima uplate kao frilenser, neće koštati ništa, do ~110k din kvartalno.
Ovo tek sada vidim. Banka registruje swift uplatu, poreska vidi nalogodavce i onda svuda gde su mogli (Payoneer, Upwork, AirBnb) da dobiju povratne informacije, dobijali su.^^ kako su od platformi dobijali?
Ovo su pitanja za knjigovođe/poreske savetnike. Većina njih nudi plaćene konsultacije, predlažem da se njima obratite.Sad će četvrta godina srednje a osiguran je preko mene. Znači ne može da prijavi da je osiguran preko roditelja, to ne može?
Takođe ako nekada pređe 110k, na primer napravi 150k, da li plaća porez na ceo iznos ili samo na onih 40k koje je premašio? Hvala
A tih 7000 za zdravstveno plaća se jednom u 3 meseca ili svaki mesec? Nisu baš precizirali na sajtu frilenseri.pursOvo su pitanja za knjigovođe/poreske savetnike. Većina njih nudi plaćene konsultacije, predlažem da se njima obratite.
Koliko ja znam, ovako stoje stvari:
1. Frilenser zarađuje. To znači da ne može nastaviti da bude zdravstveno osiguran po povlašćenom osnovu (kao đak, student, nezaposleni...). Zdrasvteno osiguranje mora da plati (7.000 din), čak i ako zaradi manje od tih 7000. Da. dodaće iz džepa
2. Pogledaj kalkulator, može se slobodno koristiti bez logovanja. Na 150k, čisto mu ostaje 125.681 (po modelu 1) ili 102.836 (po modelu 2). Model oporezivanja se slobodno bira, pri svakoj kvartalnoj prijavi.
3. Ako planira da studira, moguće je da mu frilens zarada poništava mogućnost budžetskog finansiranja studija, konkurisanja za stipendije... Ovo uopšte nisam siguran u kojim slučajevima važi, zato treba da se dobro raspitate.
4. Ako planirate gimanstike pri primanju uplata, treba da budete svesvni posta @uji, iznad ovog.
Hvala još jednom. Još jedno pitanje, npr nakon jednog kvartala koji plati, i npr sledećeg nema priliva, kako se vraća na zdravstveno osiguranje preko mene? Jel moram da ga prijavljujem kod mene u formu svaki put kad nema priliva za kvartalnu prijavu?Sva plaćanja su kvartalno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari