Šta je novo?

Stremio

Torrentio mi ne radi nikako. Media fusion radi odlično.

Izgleda da uskoro o ničemu o tome ne ćemo da brinemo da li radi ili ne radi bar za android stremio i slične aplikacije biće beskorisne. Ako se android zatvori ko i iphone da se aplikacije mogu instalirati samo sa Google playa. A koliko sam upratio ovde na iphone može samo neka lite verzija stremia da se instalira a da ne može ni jedan addons da se instalira sem da se podesi RD ko izvor za video.
Nema od toga ništa, uvek će biti dostupno na jedan ili drugi način.

To je jedan od milion načina. Nit mora da bude ios nit kodi... uvek će se naći neki uredjaj, neki sistem...

Brate... Sa tobom diskutovati... Poenta oba komentara na koja si odgovarao je da Android pravi još jedan ozbiljan korak kao tome da bude limitiran i zaključan kao što je iOS.
I da za džabe / bez da nekome nešto plaćaš na godišnjem nivou nema zaobilazaženja "sideload" restrikcija kad se iste uvedu. I to da ako te zadovoljstvo korišćenja aplikacija koja se distribuira van Store-a bude koštalo tipa 150$ godišnje 99% Balkanaca je neće više ni koristiti. Ili "samo" da moraš svakih 7 dana da reinstaliraš svoju aplikaciju za gledanje piratskog sadržaja bi bilo takođe dovoljno da otera 99% korisnika.

Upravu si površno sam pročitao i odg na aspekt ilegalnih sadzaja. Svakako i kad se to pogleda na način na koji si rekao, ako može da se plati znači da postoji način...a kad postoji način onda se pojave i free verzije eventualno. Mada nije nešto čime bih razbijao glavu. Probam radi super, ne radi sledeće i tako...

Brate... Sa tobom diskutovati... Poenta oba komentara na koja si odgovarao je da Android pravi još jedan ozbiljan korak kao tome da bude limitiran i zaključan kao što je iOS.
I da za džabe / bez da nekome nešto plaćaš na godišnjem nivou nema zaobilazaženja "sideload" restrikcija kad se iste uvedu. I to da ako te zadovoljstvo korišćenja aplikacija koja se distribuira van Store-a bude koštalo tipa 150$ godišnje 99% Balkanaca je neće više ni koristiti. Ili "samo" da moraš svakih 7 dana da reinstaliraš svoju aplikaciju za gledanje piratskog sadržaja bi bilo takođe dovoljno da otera 99% korisnika.
EU je tu da natera Google da sutra omogući sideloading, kao što je naterala Apple.

Stremio se može sideload-ovati besplatno na Apple uređaje (iPhone/iPad/AppleTV) ako je neko propustio da instalira dok je bio dostupan na AppStore, s tim da ova verzija podržava i torrente.

@emaremare & @shamanNS moj neki utisak je da se sve lakše pronalaze načini za ilegalu, posebno kada postoji način da se direktno ili indirektno finansiraju. Internet, koliko postaje sa jedne strane regulisaniji, sa druge strane je istovremeno sve zapetljaniji sa sve više mutne vode.

Legalni strim servisi takođe znaju da većina tih korisnika neće plaćati punu uslugu svih tih servisa zajedno, radije neće ništa gledati, i učiniti sebi uslugu u principu. Nemaju neki gubitak u pravom smislu, bar ne da im se isplati da ulažu više nego što će im biti povrat. Konfigurisanje tih servisa u sivoj zoni jeste nama lako, ali većini prosečnih korisnika nije uopšte. Ja sam mnogima pokušavao da objasnim, ali ljudima su kapaciteti danas postali toliko plitki, da ne mogu više da napnu mozak za nešto novo.

Druže može i bez mozga pitaj Shamama kako ja to povrsinski bez "imalo" razumevanja konfigurišem 🤣. Brute force i neki ai asistent moze sve. Šalim se naravno, nisu svi rasli pored kompa ali uvek se nadje neki nidza, shaman, emaremare da namesti...

EU je tu da natera Google da sutra omogući sideloading, kao što je naterala Apple.

Stremio se može sideload-ovati besplatno na Apple uređaje (iPhone/iPad/AppleTV) ako je neko propustio da instalira dok je bio dostupan na AppStore, s tim da ova verzija podržava i torrente.
Ali cela je suština je dok ih EU propisi nisu na to naterali i sami se otvorili za 20 godina niko nije uspeo da provali njihov zatvoreni sistem i da to radi. I sad neko misli da će se za android naći neki genije da to reši. Ne mogu da se izbore 6 godina sa jednom aplikacijom da naprave novi mod za TiviMate a rešiće ceo android. Ili ako se reši biće to neko rešenje što 99,9% korisnika neće znati da primeni a da telefon ne pretvori u ciglu.

Neki genije sigurno neće da se bavi streaming apikacijama. Dokle radi radi, kad ne radi alternativa, ako ni to ne radi ne radi nije smak sveta. Ne gledam na fonu da bih rekao šta bih radio u najgorem slučaku ali za TV je uvek tu htpc a verujem da i boxovi mogu sa nekim linuxom da odrade posao ako baš mora ili neka starija verzija OS. Zbog Šamana disclaimer da možda malo i lupam ispraviće me.on jače je tonod njega ali uvek postoji način ako postoji volja.

Ali cela je suština je dok ih EU propisi nisu na to naterali
EU nije naterala Apple da dozvoli trajni sideload self-signed / Debug signed aplikacija. Dakle, sad na Android možeš da koristiš "krekovane" plaćene aplikacije ili sam da "moduješ" Eon, Move, Iris, Orion TV... šta god i to potpišeš 100% džabe i voziš. Ako ograniče samo na "production"/ non-debug certifikat od "verified developers" pozdravi se sa korišćenjem krekovanih plaćenih aplikacija bez rootovanja i custom ROM-a.

ali za TV je uvek tu htpc a verujem da i boxovi mogu sa nekim linuxom da odrade posao ako baš mora
Šipak ćeš da bootuješ Linux na Android boxevima sa zaključanim bootloader-om.
A HTPC sa Linux ili Windows za legalni streaming sadržaj večno dobijaju lošiji kvalitet ili uopšte nemaju pristup nekom servisu jer ih Netflix i družina tretiraju kao 13. prase i "nedovoljna osigurane" plaforme.

Da li postoji mogucnost prilikom pretrage da se da koji jezik ili sa koje streaming platforme da je snimak, posto podesavanje u samoj app ne daje rezultate (nikako da izbaci na Nemackom)

Dobar kompromis kad se raspadnu Torentio, comet, jacketio mi radi ali ima nizak kvalitet. Web sajt je Debrid Media manager, a add on je DMM Cast. Browser je web sajt, baš fina pretraga, a castuje se na Stremio na TVu - add on se pojavi kao još jedan red sa stvarima koje klikneš.

Upravo od standardnih addon ništa ne radi, iz nužde skontao ovo.

Edit: evo ubacio se i kao normalan add on, u okviru sličica na Stremiu. Regularno.

EU nije naterala Apple da dozvoli trajni sideload self-signed / Debug signed aplikacija. Dakle, sad na Android možeš da koristiš "krekovane" plaćene aplikacije ili sam da "moduješ" Eon, Move, Iris, Orion TV... šta god i to potpišeš 100% džabe i voziš. Ako ograniče samo na "production"/ non-debug certifikat od "verified developers" pozdravi se sa korišćenjem krekovanih plaćenih aplikacija bez rootovanja i custom ROM-a.

Šipak ćeš da bootuješ Linux na Android boxevima sa zaključanim bootloader-om.
A HTPC sa Linux ili Windows za legalni streaming sadržaj večno dobijaju lošiji kvalitet ili uopšte nemaju pristup nekom servisu jer ih Netflix i družina tretiraju kao 13. prase i "nedovoljna osigurane" plaforme.
nisam u tom svetu,ali da li moze onda resenje fdroid ili slicna "platforma" da bude? u smislu da stremio ili slicna aplikacija bude odatle skinuta i koriscena (a ne sa google play)?

@unrealDeer Ne može. Tj upravo se F-Droid i ostali sad najviše i bune oko najavljenih restrikcija.
Da bi to radilo moraće Developer / programer koji kači aplikacije na F-Droid da prođe verifikaciju kod Google-a i da potpisuje apk sertifikatom koji je Google verifikavao i ubacio u svoju bazu.
A Google naravno sam odlučuje da li hoće ili neće nekoga da verifikuje ili posle da mu povuče dozvolu ako se ispostavi da se to koristi za aplikaciju koje nisu u interesu Google-a. Tipa razni blokatori reklama i slično.

Stremio i ovako radi kao da već ima neka ograničenja, ništa bez CoreELEC-a.

Ljudi su mislili da je piraterija mrtva kad su došli striming servisi, koji su nudili svoje usluge i dosta sadržaja za malo para. A onda su oni napravili pun krug i sad je sve fragmentisano gore nego kablovska ranije, pa ogorčenost dovodi do piraterije ponovo. Cikličnost na delu, plus uvek postoji neki vid evolucije kako za korporacije, tako i za pirate, ne brinimo 🙂
Ontopic, Torrentio je poslednjih par meseci užas živ, no dobro je da postoje alternative.

Ma kakvi. Nikad više dok civilizacija ne krene ispočetka.

Ako nađu recept da neku siću plaćaš kao za RD za add-on kao Torentio, to će da radi.

Nazad
Vrh Dno