Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Mislite li da je opravdan prelaz sa S23U 8/256 na S26U?
S25U naspram S23U ozbiljna razlika, mnogo brze se puni, manje greje, fludiniji OS, tako da je i sa S26U slična situacija.
Mada posle citanja utisaka sa S26U mislim da je S25U za klasu bolji telefon.

Kao sto neko rece gore,prodaja magle,pre 2 nedelje mi rikne ploca na s25u iz cista mira,u medjuvremenu stavim narudzbu na s26u,jos je u korpi,stigne sa samsungovog servisa,kazu zamena ploce i lepka.Ja ga uhvatim testirati ono vise nije vodootporan,svi barometar testovi pokazuju fail,baterija ostala moja sa 321 ciklusom punjenja,sto je pod moranje da se stavi nova kada je ploca pregorela,jer je i ona pretrpela ostecenje.Upravo sam podneo tuzbu protiv njih a hvalim ih na sva usta jer su mi danima slali odgovore po difoltu zato sto sam trazio zamenu za novi telefon s25u ili povracaj novca,strucno me samo ignorisu.Zasto je pregorela ploca,zato sto je doslo do grejanja usled titanijumskog okvira i obicne nilkin futrole na video pozivu.Sve dokaze sam slikao i samo delim po mrezama dok cekam odgovor od sluzbe za zastitu potrosaca i advokata.Aj sto mi ode 500 gb slika i dokumenata nego me i vozaju u krug a prevaru čine iz jos servisnog centra.

Žao mi je tvojih muka sa telefonom ali mi je neverovatno da nisi uradio nikakav backup slika i dokumenta 🤔 Meni bi to bila veća katastrofa od samog problema sa uređajem.

Žao mi je tvojih muka sa telefonom ali mi je neverovatno da nisi uradio nikakav backup slika i dokumenta 🤔 Meni bi to bila veća katastrofa od samog problema sa uređajem.
Sve danas sutra cu,uzmem uz s25u u preorderu i usbc stik od 512,nesto slika sam prebacio ali ko ce se nadati ovome.S21u koji imam pored ovoga od prvog dana je kao nov,i jos nesto,muke sa esimom kad je crkao za aktivaciju u drugom,odsad samo fizicki sim i ni u wc bez dva telefona.

Koji servis je u pitanju ?

Kao sto neko rece gore,prodaja magle,pre 2 nedelje mi rikne ploca na s25u iz cista mira,u medjuvremenu stavim narudzbu na s26u,jos je u korpi,stigne sa samsungovog servisa,kazu zamena ploce i lepka.Ja ga uhvatim testirati ono vise nije vodootporan,svi barometar testovi pokazuju fail,baterija ostala moja sa 321 ciklusom punjenja,sto je pod moranje da se stavi nova kada je ploca pregorela,jer je i ona pretrpela ostecenje.Upravo sam podneo tuzbu protiv njih a hvalim ih na sva usta jer su mi danima slali odgovore po difoltu zato sto sam trazio zamenu za novi telefon s25u ili povracaj novca,strucno me samo ignorisu.Zasto je pregorela ploca,zato sto je doslo do grejanja usled titanijumskog okvira i obicne nilkin futrole na video pozivu.Sve dokaze sam slikao i samo delim po mrezama dok cekam odgovor od sluzbe za zastitu potrosaca i advokata.Aj sto mi ode 500 gb slika i dokumenata nego me i vozaju u krug a prevaru čine iz jos servisnog centra.
Ja sam u kući uveo pravilo pre 20 godina, tehinika osim automobila se ne popravlja, koliko mi je to živaca sačuvalo i kakvih sam sve gluposti imao pre toga, a nećeš. Ni ringlu ne menjam, nego čekam da crknu sve 4, pa onda nov šporet, ništa ništa ništa, sve ide novo. Majstori me videti neće... svaki put kad sam platio popravku čekao me novi kvar za par meseci, bačene pare, evenutalno ako mogu sam nešto zbudžim... i ne kupujem skupu tehniku, samo ono što ima 5 + godina garancije... i kraj priče. Računam ako je odradilo garanciju može i da se menja.

Ja sam ipak odustao od S26 serije. Izguracu jos ovaj krs koliko moze a posle mozda S27 ako ne bude ogromna cena. Prvo sam hteo 512 crnu ali nije bilo, nekako prestanem na beli ali onda traze avans iako racine placam i pre vremena. Nije mi se to dalo. Kazu, mocices od aprila jer ides u poslednjih 6 meseci ugovora za paket. Ali tada necu ja. Em ce biti skuplje, em cu da propustim registtaciju za punjac. I tako, mozda mi bolji ubod bude S27. Vama srecno u koriscenju, ko ga uzeo

... i sta onda uzeti, "mali" S25 ili "mali" S26 (firma plaća, sluzbeni telefon i broj)?

do toga da su mi obavestenja levo od kamere, a precice ili kako vec desno...sve dok i Samsung nije uveo to pa nisam imao izbora..takoreci,poceo da kopira..bilo je tu jos i ozbiljnih zamerki i gluposti)
E pa upravo to - ne mora. Ubacili to sr*anje, i imaš na jedan klik da vratiš na staro ako ti se ne svidja. Milion sitnica ga čine najboljim softverom u prethodnih par godina.

Ja sam izmenjao sve od Androida, nemam problem sa navikavanjem na bilo šta (samo sam obećao sebi da se više neću mučiti sa iOS), ali sad kad je ipak svaki hardver dovoljno dobar, taj jbni skin pravi najveću razliku, barem meni lično.

Sa S25 sam miran, a u naredne 2-3 godine će valjda neko od konkurencije da ispegla softver dovoljno da mogu njih da batalim ako nastave ovako

Meni je isto tako 2x riknuo S22, jednom ploča, drugi put baterija. Oba puta su mi popravljali u garanciji, ništa novi telefon. isto nisam uradio bekap pa mi je propalo sve (moja glupost).

Da nismo isti lik 🤣

Samsung se šlepa na veličinu i činjenicu da je na ugovorima sa operaterima u većini zemalja, pitaj boga šta bi bilo sa njima da nije tako. Nestali bi kao Sony Xperia. Odavno bez inovacija i odavno ispod očekivanog kvaliteta izrade telefona.

Oprostite što zvučim kao hejter.

Meni je isto tako 2x riknuo S22, jednom ploča, drugi put baterija. Oba puta su mi popravljali u garanciji, ništa novi telefon. isto nisam uradio bekap pa mi je propalo sve (moja glupost).

Da nismo isti lik 🤣

Samsung se šlepa na veličinu i činjenicu da je na ugovorima sa operaterima u većini zemalja, pitaj boga šta bi bilo sa njima da nije tako. Nestali bi kao Sony Xperia. Odavno bez inovacija i odavno ispod očekivanog kvaliteta izrade telefona.

Kakvi hejter..svaka ka' Njegoseva..ali se samo nadam da nece tako jos dugo tj. da cemo mi okoreli ljubitelji (koji silne pare godinama bacismo) da se okrenemo nekim normalnim (cena-kvalitet) proizvodjacima-modelima

Ili mozda da prestanete da bas svake godine kupujete flagship modele, suprotno svakoj logici, i tako silne novce pametnije potrosite 😂😂
Ja sam na primer srecan sto imam s25u pa cu preskociti kupovinu mobilnog ove godine.

Poslednja izmena:

Da nismo isti lik 🤣

Pa kad nude operateri odlican trade-in, ko ne bi menjao S23U za S26U? Jos kazu da ih Verizon US daje besplatno ako zamenis za S23U.
1772729831700.png

Ja apsolutno ne znam kakav napredak očekuje čovek koji sa ultra modela od prošle godine predje na aktuelni ultra model? Apsolutno mi nije jasno. Recimo 500 mAh veću bateriju? Ok, a sledeće godine...pa opet isto. Pa to da tako ide do sad bismo imali 50 000 mAh baterije u telefonima. Mislim da pod jedan mnogo precenjujete njihove sposobnosti, a pod dva potcenjujete njihovu alavost. To važi apsolutno za sve modele telefona, svih proizvodjača. U suštini sve se svodi da mu stave trenutno najjači soc, najjnoviju verziju androida...da ažuriraju malo standarde za bluetooth i wi-fi, softverski utegnu malo neke stvari i da ne zaseru nešto što je bilo ok prošle godine i to je to. I onda na sve to dodaju neki gimik koji ce da se marketinški hajpuje i da bude prodajni adut. Na 24u je to bio ai, na 25u novi dizajn, sad je to ovaj privacy screen. Što kažu ljudi uzmite potrošite pare na hiljadu drugih stvari...batalite da jurite najnovije ultre svake godine, nema ama baš nikakvog smisla. Kolko god da smo svi ovde udareni za tehniku jednostavno se kosi sa zdravim razumom.

Da nismo isti lik 🤣

Sad su okrenuli plocu,nude drugu popravku pa ce da vide za zamenu,izgleda da im reklama na mrezama ne prija a i razmisljam i operatera da ukljucim preko koga sam kupio.Imam pravo da odbijem drugu popravku jer je prva izvrsena sa polovnim delovima tako da sam izgubio poverenje u njihov servis.
Znaci sad cekam da baterija rikne,pa opet 2 nedelje na servis,nece da moze jer su bili duzni da stave novu bateriju usled pregrevanja ploče.

@Ljuboni zakonski koliko se sećem kad sam izučavao to sve zbog stolice pre dve godine, možeš da odbiješ da ti popravljaju uređaj ako je 2x crkla ista stvar (i možeš to da dokažeš). Znači ako su ti popravljali matičnu ploču i sad opet crkla ista, imaš pravo na novi uređaj...ako je ploča, baterija, kamera, displej, odnosno svaki put druga vrsta kvara, mogu da ga popravljaju bez problema.

Sad su okrenuli plocu,nude drugu popravku pa ce da vide za zamenu,izgleda da im reklama na mrezama ne prija a i razmisljam i operatera da ukljucim preko koga sam kupio.Imam pravo da odbijem drugu popravku jer je prva izvrsena sa polovnim delovima tako da sam izgubio poverenje u njihov servis.
Znaci sad cekam da baterija rikne,pa opet 2 nedelje na servis,nece da moze jer su bili duzni da stave novu bateriju usled pregrevanja ploče.
A koji je servis u pitanju, nisi pomenuo?

@obrenikola Pa ne čuva Samsung podrazumevano 2 fotografije prilikom screenshot-a ako kako ti kažeš opkrojiš original. Jedino što "uvek" imaš opciju da vratiš fotgrafiju u prvobitno stanje.

@marko_ns Kumova supruga ima S25U , kupila ga day one kad je izašao, kod mene je S23U , ništa ja tu nisam video da je ultra fluidnije kod nje. Priče oko brzine punjenja su smešne. Pa meni se telefon na Samsung punjaču sa 10% do 90% napuni za malo jače od sat, na Ankeru još brže....
Kolika su vremena na S25U ? Razlika može biti samo u nekom minutu, jednocifrenom. Ne želim da se bavim matematikom iz specifikacija, zanima me realan podatak.

@obrenikola Pa ne čuva Samsung podrazumevano 2 fotografije prilikom screenshot-a ako kako ti kažeš opkrojiš original. Jedino što "uvek" imaš opciju da vratiš fotgrafiju u prvobitno stanje.

@marko_ns Kumova supruga ima S25U , kupila ga day one kad je izašao, kod mene je S23U , ništa ja tu nisam video da je ultra fluidnije kod nje. Priče oko brzine punjenja su smešne. Pa meni se telefon na Samsung punjaču sa 10% do 90% napuni za malo jače od sat, na Ankeru još brže....
Kolika su vremena na S25U ? Razlika može biti samo u nekom minutu, jednocifrenom. Ne želim da se bavim matematikom iz specifikacija, zanima me realan podatak.
Samsung ne cuva,ali je MagicOS cuvao..do ove poslednje verzije tj verzije 10 gde pita da li zelis da prelepi original ili da napravi kopiju.
Zato kazem da ranije nisam mogao na te druge softvere da se naviknem,ali su sada dosta stvari uveli/ispravili da mogu da pariraju OneUI.
Najobicnija opcija koja radi na MagicOS (a koja na Samsungu nikada nije radila) je da ne gasi ekran dok gledas

Pokušali su da balansiraju sa utiscima o kameri, kao great photos, a onda u zaključku naveli da hardver zaostaje za top konkurencijom. Klasična bugarska GSMA diplomatija 😀

A kada se pogledaju foto semplovi, jasno je da čak i glavna kamera zaostaje za najboljim flagship modelima (iznenađujuče slabi detalji na fotografijama za tu veličinu senzora). Telefoto zaostaju za 2-3 klase, to više nije ni za poređenje.

Da li će brojevi to pokazati, možda hoće, možda neće jer faktora koji utiču na prodaju je mnogo, ali LIČNI, subjektivni osećaj mene, osobe koja je ispratila lansiranje svake NOTE - ULTRA serije poslednjih 10 godina, deluje mi da za ovu 26U seriju, postoji osetno manji, da ne kažem najmanji hajp među entuzijastima IKAD, kao i želji da se do istog dođe. Da ne pomisle ljudi da sam hejter ili slično, jednostavno, moj utisak je da je neko rezočaranje repliciranjem istog telefona već godinama dovelo do ravnodušnosti uređajem, a kada si na nivou ravnodušnosti onda znaš da su stvari otišle dođavola.

Isto misljenje delim, kontaktirao sam MTS da proverim kad da ocekujem isporuku, samo su pitali jel ostajem u potvrdnom statusu jer telefona imaju na stanju. Ranijih godina je bilo vijanje da ti dostave, pricam za biznis korisnike.

Nazad
Vrh Dno