Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Nema price koji je tu bolji naravno da je s25u, ali da je ružniji do s23u jeste. I sada su svi u problemu i ja lično, jer je vreme za zamenu dok nešto vredi, a gadni mi ovi novi prosto nemam želju da ih kupim.

S23U bi najbolje bilo zameniti za S27, to bi bio upgrade. Stiže novi senzor kamere, 10bit displej i magsafe na leđima.
Neki uz premium modele nude usisivace i trotinete(na oko bi se reklo...korisne stvari).Samsung je otisao korak dalje,mnogo korisnije nesto ..duplu memoriju🤣Kazu da ce S27 u preorderu da ima dupli zum na selfi kameri

Do kad traje? I to dobiju svi koji se registruju a kupili u preoder ?

Na prezentaciji su rekli da S26 Ultra ima 10-bit ekran da bi sad priznali da ipak nije 😳 , sve više i više razočarenja čak i među ovim plaćenim YouTube recenzentima. Znači manje više beznačajan napredak je : zatamnjivanje ekrana (privacy screen) , punjenje sa 45 na 60W , malo "osvetljenje" noćne fotke , procesor 😏 brži i tako ...
Ali evo čitam na nekoliko portala da će S27 serija doživeti zaista velike promene prvenstveno u kamerama 😳 😁😁😁.
Tako mora tako navikli , na kašičicu svake godine daju... Sa S25U na S26U pa čak i sa S24U ništa specijalno.... Mislim da će a i ubeđen sam pasti brzo cena na oglasima kao i prošle godine, 850-900€ za tri - četiri meseca biće puni oglasi S26U.

Ma ne, trebaju oni vama da plate.

Vi koji imate prethodne serije Ultre, vama se ne isplati, ali zar samo vi uzimate Ultre? Meni ce se isplatiti, kao i jos brdo drugih ljudi, jer prelazim sa starijeg uredjaja. I koliko sam cuo u poslovnici, Ultra 26 ide i preko ocekivanja, cak i nemaju dovoljno urejdja u toj poslovnici za sve. U pitanju je info od poznanika a ne tek tamo nekog prodavca. A sto se cene tice, koji telefon danas vredi toliko? Ni jedan jedini ali to je standard danas.

I ne znam, evo dosta vas nije pazarilo U26 (ukljucujuci i mene, jos uvek, cekam danas da im stigne crna boja) ali ste najglasniji na topiku da ne valja ovo, ne valja ono. Voleo bih, za promenu, da cujem misljenje kolega koji ga vec imaju.

Poslednja izmena:
Pa realno, ljudi koji vec imaju ultre su i najbitniji kupci novih ultru, a ne ljudi sa drugim telefonima.

Ljudi koji imaju ultre planiraju da uzmu opet ultru uglavnom, tako da je to najveca masa vernih kupaca.

Ljudi kukaju sa pravom jer oni izbace 4+ generacije skoro iste i ljudi nemaju na sta sledece da predju da vide znacajnu razliku.

Pa vidi, ja se slazem s tim, posebno o delu iznad gde neko napisa da ne vredi, i ne vredi bez pogovora, ali to je standard. Mozda i realno vredi tu negde 800e nov i odmah po promociji a ne za 4-5 meseci, ali nece vise premium modeli nikad ici nize. Dignut je standard i to je to, kao i kvadrati nekretnina. Sad sto to ne vredi je druga prica, ocito se njima isplati cim drze te cene godinama, i dizu.

Sto se tice specifikacija, tu nisam strucan jer sam jos na zastarelom ali koliko je ko strucan kad ga komentarise a nema ga? Kolege koje ga imaju i nisu se bas nesto mnogo oglasavale, jos ga cackaju, za sad smo dobili slike i povrsne informacije. Za par dana kad im se slegnu utisci ce i vise reci, ipak je jedno papir i sta na njemu pise a drugo je objektivan osecaj, kad ga uzmes u ruke, kako lezi, koliko drzi baterija, data transferi, BT, grafika, pregrevanje i da ali ga ima. Neko ko prelazi sa U24, U25 verovatno nece osetiti neku razliku ali ima nas koji prelazimo sa krseva pa nam sve znaci. Naravno da cu ja biti zadovoljan i zbog toga i necu biti objektivan verovatno. Sve manje ce da se unapredjuju jer vise i nema sta da dodaju sem sminkanja i svaka razlika izmedju novog i prethoddnog ce biti sve manja.

Ovde se vise ne radi vise o ceni,vec o vredjanju inteligencije.I svake godine isto "ajde jos ovaj put,imaju najbolji software,navikao sam,sledece ce sigurno nesto da izbace"..ustvari je to jedino i sto imaju.
Korisnik sam "ultra" modela (nisu se oduvek tako zvali i igrom slucaja neparnih uvek...od S5..na stranu sto im je najbolji telefon od S5 na ovamo po mom misljenju S9) i uvek su imali odredjene novitete,(ako nista,bar dizajn).Ovo sada idu na to (neka se niko ne uvredi).."dok stoka kupuje,ne diraj nista"...da jedan Samsung ne moze da predje generacijama 60w punjenje(to im je sada max),sto su "kinezi" imali godinama unazad...inat me tera da se naviknem na ColorOs,MagisOs i sl..i mogu reci da za sada imaju i tu nekih prednosti🙂

Pa vidi, ja se slazem s tim, posebno o delu iznad gde neko napisa da ne vredi, i ne vredi bez pogovora, ali to je standard. Mozda i realno vredi tu negde 800e nov i odmah po promociji a ne za 4-5 meseci, ali nece vise premium modeli nikad ici nize. Dignut je standard i to je to, kao i kvadrati nekretnina. Sad sto to ne vredi je druga prica, ocito se njima isplati cim drze te cene godinama, i dizu.

Sto se tice specifikacija, tu nisam strucan jer sam jos na zastarelom ali koliko je ko strucan kad ga komentarise a nema ga? Kolege koje ga imaju i nisu se bas nesto mnogo oglasavale, jos ga cackaju, za sad smo dobili slike i povrsne informacije. Za par dana kad im se slegnu utisci ce i vise reci, ipak je jedno papir i sta na njemu pise a drugo je objektivan osecaj, kad ga uzmes u ruke, kako lezi, koliko drzi baterija, data transferi, BT, grafika, pregrevanje i da ali ga ima. Neko ko prelazi sa U24, U25 verovatno nece osetiti neku razliku ali ima nas koji prelazimo sa krseva pa nam sve znaci. Naravno da cu ja biti zadovoljan i zbog toga i necu biti objektivan verovatno. Sve manje ce da se unapredjuju jer vise i nema sta da dodaju sem sminkanja i svaka razlika izmedju novog i prethoddnog ce biti sve manja.
Pa jos jedna prednost manjka inovacija je sto samsung moze agresivno da spusta cene i realno ultre (nekakav naslednik note) serije su uvek bile productivity-businesses people telefoni. U vremenu kad svaki flagship kosta i drzi cene oko 900-1100€ verovatno ce ultre sa nizim cenama u rangovima mid range telefona biti najprodavanini telefoni. Tako da mozda samsung i ide sa ovim manjkom unapredjenja na agresevnije akcije i kvantitet dok ljudi moraju da izdvajaju neke nenormalne cifre u EU za apple , google i kineze (sve zbog US-EU sankcija carina poreza i sl). A i realno je vreme da se smanji hype oko promene telefona svake godine pa i dve... tako da ne znam dal su ovo namerni potezi samsunga, gugla i apple-a al to ce ici nama u prilog da iskukiramo sa kapitalistickim navikama da nam telefoni traju po godinu dana

Ma jok, ajmo svi po soma ipo evr
Ovde se vise ne radi vise o ceni,vec o vredjanju inteligencije.I svake godine isto "ajde jos ovaj put,imaju najbolji software,navikao sam,sledece ce sigurno nesto da izbace"..ustvari je to jedino i sto imaju.
Korisnik sam "ultra" modela (nisu se oduvek tako zvali i igrom slucaja neparnih uvek...od S5..na stranu sto im je najbolji telefon od S5 na ovamo po mom misljenju S9) i uvek su imali odredjene novitete,(ako nista,bar dizajn).Ovo sada idu na to (neka se niko ne uvredi).."dok stoka kupuje,ne diraj nista"...da jedan Samsung ne moze da predje generacijama 60w punjenje(to im je sada max),sto su "kinezi" imali godinama unazad...inat me tera da se naviknem na ColorOs,MagisOs i sl..i mogu reci da za sada imaju i tu nekih prednosti🙂
Ništa Origin i Color OS ne zaostaju za One ui za veliku većinu ljudi. Taj sofver se toliko hajpuje kao da je deal breaker, a iskreno, kad sam prvi put prešao sa androida na ios, pa se navikao, a kamo li prelazak sa OneUi na nešto drugo iz android sveta ( koristim naporedo android i ios već 3,4 godine )
Ja sam imao sve Note i Ultra modele zato sam i napisao onaj tekst gore ...
I mala dopuna 😁😂 radujmo se izlasku S27 Ultre

Pogledajte prilog 530546
Zar ovo nisu rekli i za s25u kad je izlazio s24u i za s26u, kad je izlazio s25u ? 🤣 🤣

Bukvalno, svi ti sw su manje više pokušaju kopije IOS nažalost.
Verujem da je colorOS što se tiče funkcija gotovo identičan kao Samsung TW

Nema odbrane za Samsung... Žena ima S25 Ultra, gledam ovaj S26, to je brate isti telefon... Prepakuju ga uz minimalne izmene kućišta i prodaju maglu.

Ja sam inače životni korisnik Androida, zadnji telefon S22, međutim pukne mi film zbog očajne baterije, kažem sebi daj da kupim novi telefon. Gledao S25 i Pixel novi, sve recenzije dosta mlake. Mislim da sam se mesec dana lomio - na kraju odem po prvi put u životu, kupim Iphone. Nisam zažalio dosad, mada mi nedostaje Android u odnosu na ovo što Apple naziva operativnim sistemom.

Trenutno jedina stvar koju bih kupio od Samsunga je onaj Trifold, sve ostalo debelo zaostaje za Appleom i to je činjenica.

Ubedljivo najbolji softver od tih kineza mi je imao Realme. Kontam da je to nesto najpribljižnije colorOS jer su ista BBK grupacija (bar su bili dok se nije raspalo). Nisam na duze koristio OP pa ne mogu pouzdano da sudim za oxygenOS. MIUI i njegov naslednik najgori. Pre jedno 10+ godina mi jos bio i zanimljiv taj šareniš dok sam furao mi4, sad mi se 🤮 kad ga vidim. Inače neki preliminarni testovi baterije pokazuju ono sto je svako ko je malo objektivan mogao da očekuje. Ne znam samo sta veli ova južnoazijska sekta...nešto im slabo drzi ovaj silicijum karbon od 135334524 mAh.

Nešto od materijala za starije Galaxy telefone 🙂

Over the Horizon 2026 je nova verzija za zvono, samo ne znam šta je podrazumevano za obaveštenja (videti u settings - sound and vibration) i alarm (naći u clock/sat aplikaciji pa + za dodavanje alarma) na S26 seriji - ko ima S26 neka pogleda 🙂

Poslednja izmena:
Kada sam nabrajao varijante OS,mislio sam konkretno na MagicOS.Imam Honor v3 vec godinu ipo dana (od kad je prakticno izasao) i stvarno mi je jako tesko bilo da se naviknem..i svaka sitnica me je nervirala (oo toga kada uradim screenshot i opkrojim sliku sto me kao Samsung ne pita da prelepi original, nego mi cuva dve..do toga da su mi obavestenja levo od kamere, a precice ili kako vec desno...sve dok i Samsung nije uveo to pa nisam imao izbora..takoreci,poceo da kopira..bilo je tu jos i ozbiljnih zamerki i gluposti).Od tad,do sada su stvarno gomilu stvari ispravili i izmenili da mi sada smeta samo kada zarotiram telefon tj gledam nesto (ne otvaram,samo zarotiram) da ne znam da li su navigacioni dugmici levo ili desno..tu se povremeno nesto zaglupi..ali je to cista glupost..tako da sam dosao u situaciju da prodajem S25U..sto sada iz inata,sto jer sam se navikao i na drugo..iako bol idalje postoji🤣

Nazad
Vrh Dno