Šta je novo?

Skoro savršeno kućište.... [nije tema za preporuke za kupovinu]

Sad mi je žao što i ja nisam uzeo tu verziju ali kod nas košta baš mnogo i u svakom slučaju je bila impulsivna kupovina...

Jos malo slika za novo Corsair, na drugim mestima ljudi kazu da nisu lepo sa slike iznad videli obe nikad do sad vidjene inovacije (najverovatnije, mislim da nijedno kuciste nije ovo do sad uradilo, mada prilicno siguran da je bilo mod-ovanja slicnog:
Screenshot 2026-03-05 060647 - Copy.png
Panel09_Image_E_2x.png

Takodje nikad pre vidjeno novo resenje za cable management (mada mozda je montech vec izbacio slicno ?):
Panel07_Image_D_BLACK_2x.png

QQ koliko čudo...

Takodje nikad pre vidjeno novo resenje za cable management (mada mozda je montech vec izbacio slicno ?):

Te fore s "četkom" se koriste u serverima i na dosta mjesta po industriji gdje treba da se provuče kabl a da se zadrži prašina van:

Ja sam prvi put vidio na Youtube, neki Rus pravi repliku automobila iz Cyberpunka, pa je stavio četku na slot kuda se kreće donji mount od klizećih vrata.

Ne znam što je toliko skupo...nema apsolutno ništa specijalno. Sve je standardno, samo malo veće. Praktično nešto veći Flux Pro sa drugačijom prednjom stranom.
Podseća me na Thermaltake AX500. Takođe veliko i dobro provetreno kućište, sa 4 mesta za HDD i "industrijskim" marketingom ali AX500 je dosta jeftiniji.
I što kaže Steve, koj' li su đavo ovo nazvali Antec 900 kad nema blage veze sa prethodnikom...L za Antec.

Poslednja izmena:
Ne kontam kako su (manje više svi proizvođači) dogurali do toga da u ovolike grdosije možeš da staviš 2-3 (3.5") hard diska... kapiram i M.2 i 2.5", ali 3.5" HDD je i dalje mainstream standard za storage.

Define je poslednji imao kršteno rešeno ubacivanje diskova iza prednjih ventilatora, ovo danas sve neke budževine sa zadnje strane, dole, gore... pa i ovaj originalni 900 koji Steve prikazuje ima tovar mesta za diskove napred.
Danas postalo bitnije da se ne vide kabl i disk nego što si stavio krmaču od 30-40 kila i kubik zapremine na sto (ne ide više ni ispod stola da se ne vidi RGB bling i grafika od 5k eur kroz staklo) i onda se dovijaš za diskove... jedan od razloga zašto sam batalio velika kućišta.

To je bilo nekad. Danas se ide na M.2 i to smatraju dovoljnim a HDD 3.5" u NAS servere i sl.
Svakako si u pravu, tesko naci full ATX kuciste koje prima 8+ diskova.
Imam 20-tak 2Tb SAS diskova i planiram klincu sklepati neki home lab ali nemam ih u sta staviti.

nije tema za lepa kućišta 😁

bolje uzmi ovako nešto
Ja sam sebi napravio mali stalak,da kuciste ne kupi prasinu direkt sa patosa.

1000025556.jpg
1000025561.jpg

I ja jurim neko kućište da spakujem HDD.
Kod nas na tržištu ponuda je 0.

Naleteh na ovo ali nema šanse da dodjem do njega.

Ja sam sebi napravio mali stalak,da kuciste ne kupi prasinu direkt sa patosa.
Dobar, ali ipak bolje da si stavio na točkiće, ima ih od tvrde gume, tamno sivi, ne grebu parket, kočnice...
I obavezno ulje neko na ovo drvo, totalno druga priča. 🙂

Ne svidja mi se kako izgleda na točkićima,pa sam prešao na ove fixne nogice,a ulje je svakako u planu da se odradi,za vikend vrv.
Dobar, ali ipak bolje da si stavio na točkiće, ima ih od tvrde gume, tamno sivi, ne grebu parket, kočnice...
I obavezno ulje neko na ovo drvo, totalno druga priča. 🙂

I ja jurim neko kućište da spakujem HDD.
Kod nas na tržištu ponuda je 0.

Naleteh na ovo ali nema šanse da dodjem do njega.
Sad si mi zatrovo mozak. Amazon Irska. Ameri ne salju za EU.

1772740576691.png

219e. Lepa pažnja!

Baci pogled na Silverstone, oni su imali neka kućišta za hrpu diskova...

Čekaj, beše pisano nedavno da FSP treba da izbaci (ako već nije) neko kućište koje isto prima hrpu diskova po ok ceni?

Nađoh, FSP U500 i U660...U660 podržava 18 3.5" diskova, U500 "samo" 4.
Mađari imaju U500, valjda.

Poslednja izmena:
Nađite meni neko pristupačno rackmount kućište sa bar 12 hotswap 3.5" HDD pozicija i onda moj Fractal Design Define R6 može na oglase. 🙂

Šalu na stranu, Define serija ima "storage layout" gde lagano može 10+ diskova da se smesti. Naravno, gledao sam svojevremeno Define 7 XL koji prima, ako se ne varam, do 18 diskova, ali ih nema polovnih na oglasima a cena novog je takođe 200+ eura. Na kraju sam se zadovoljio sa R6, mislim da sam ga platio 80 eura, doduše uložio sam još ne znam koliko da dokupim još hdd tray-eva jer uz kućište dolazi "samo" 4.

20241230_143021.jpg

Jeste, ali U660 je nešto tek u maju dostupan, ako se dobro sećam šta je ovde kolega pisao... da mi treba gomila diskova, definitivno upada u uži izbor bez obzira na (subjektivno) ne baš neku estetiku, barem što se mog ukusa tiče. 😀

Edit. A eno ga i Antec P182 u oglasima za sitne pare, čak i u njega može da se uglavi 10tak 3.5" napred sa aktivnim hlađenjem, jedino što ostali parametri nisu baš u skladu sa današnjim standardima, pre svega front USB portovi.
Ali za neki file server, više nego dovoljno, kao i dosta onih R5 na KP za do 100e (neki su u lošijem stanju)...

Vrhunski, daj mere ako imaš i koliko te je izašlo? Ovo je pravo drvo ili?

Na temu, jedno jeftino Antec kućište ko je na budžetu, VX310 ARGB
Pogledajte prilog 530827
Screenshot_20260127_112114_Chrome.jpg
Screenshot_20260306_145515_Chrome.jpg

Prava je daska,tj bukovina,gaziste za stepeniste,tesko kao đavo. To sam uzeo u uradi sam,a nogice u okovu. Jedino sto je daska malo duza bila,pa sam je morao skratiti rucnom testerom na meru kucista,po duzini. Taj deo nije ispao najidealnije,ali je sa zadnje strane kucista,ne vidi se uopste. Ostalo samo jos da premazem onim uljem za drvo i to je to. Kapiram da ce svakako manje prasine kupiti sad,posto mi ventovi na donjem radijatoru uvlace vazduh od dole.

Na temu, jedno jeftino Antec kućište ko je na budžetu, VX310 ARGB
ovo je daleko od savršenog, prema mom skromnom mišljenju. nepraktično je da ovaj deo bude dole bočno pošto ovo kućište baš i nije za sto (da bude na stolu)
1000014900.png

Slažem se, IO dole baš nije za svaki scenario nego interesantna cena (oko 4600), dolaze ventilatori, kaljeno staklo... za te pare nije bio Antec do sad.

ovo je daleko od savršenog, prema mom skromnom mišljenju. nepraktično je da ovaj deo bude dole bočno pošto ovo kućište baš i nije za sto (da bude na stolu)
Pogledajte prilog 530839
Iznednadilo bi te na koliko velikih kućišta pljesnu portove skroz dole iako su realno prevelika za držanje na stolu...budalaština ali ajd'.
Svi se tripuju da nemaju pametnija posla no da bleje kroz staklo u kućište pa mora da im stoji na stolu...
Kao i uvek, krivim YouTubere.

Relativno je "kratko" kućište, samo do 320mm grafike (tipa Asus Tuf s tri venta ne pasuje), samo gore mogu 140mm ventovi, mogu malo kraća i napajanja i CPU cooleri, nema mogućnost na USB-C na front panelu... sve to mu ograničava korisnost, ali definitivno je zanimljivo rješenje za prosječnog korisnika.
EDIT: A front panel recimo je savršen za nekog poput mene - meni je kućište na fiokaru koji je pored stola i slične je visine, ako bih mogao da biram poziciju portova tu bi mi realno bili najpraktičniji.

Me vidim poentu ovoga. Treba kroz kućište da gledam zid iza? Da ne mogu da sakrijem kablove?

Nazad
Vrh Dno