I ja sam bio u iskušenju da ga uzmem ali je pogolemo (nije neki problem), cena mu je skočila i posle sam video komentare o bučnim ventilatorima pa sam odustao...
Čak razmatram manju verziju (PA401) jer bi mi poslužila i kompaktna je pa bih možda mogao da je popnem na sto, ali mi se ne sviđa kako su odradili prednju stranicu, plus samo 2 diska. A i grafička koju sam uzeo (9070XT Prime) staje bukvalno u milimetar.
Ne znam. Taman kada sam skoro siguran da sam izvagao prednosti i mane nekog kucista i da cu se odluciti za njega, paznju usmerim na neko drugo, pa ga studiram, i na kraju ovo prethodno padne u drugi plan. Svako kuciste ima bar jednu manu koja me 'zulja'.
Nekoliko ljudi jeste navelo da su ventilatori bucni i da su problem resili zamenom za dva velika Noctua ventilatora. Ti ventilatori nisu bas ni jeftini (40e komad). Opet, razmisljao sam... kuciste ne kupujem da traje godinu dana vec duzi period. I ako kupim vece kuciste, trebalo bi da bude dovoljno prostrano i za buduci upgrade. Pa ako treba, kupicu i ta dva Noctua venta da zamene default Asus-ove.
Arctic trenutno ima najdeblje AIO radijatore (38mm). Razmisljam, konkurencija moze eventualno da se izjednaci sa njim, ali se nadam da ce ostati na njihovoj standardnoj debljini. Ono sto industriji moze pasti na pamet je da npr. prosire radijatore ili da pocnu koristiti vece ventove za radijatore od npr. 200 mm (umesto 120 i 140), sto bi onemogucilo da to kuciste (PA602) prihvati tako nesto monitrano na TOP. Ali, valjda se to nece desiti tj. valjda neki buduci upgrade nece biti do te mere zahtevan da mu treba tako nesto.
Eto, to je samo jedan od mnogih tokova misli koje imam kada razmisljam o kucistu.
Na stranu to, sto pre neki dan odgledah 40+ min dugacak YT klip od nekog lika iz (pretpostavljam) Singapura, koji je najbolje 'prikazao' kuciste PA602.
Naravno hvalio je neke, po meni, totalno nebitne stvarcice poput nekog 'clamp-a' za drzanje graficke jer sa njim ne moras da usrafljujes graficku za kuciste. Zatim onaj 'lock-er' da ti neko slucajno ne bi pritisnuo 'power' dugme i ugasio racunar (a reset? sta ako taj neko klikne 'reset' koji je odmah pored power-a?
🙂 ).
Pa onaj gl*pi senzor za prasinu. Taj 'pojedeni' prostor gde je sensor mogli su da iskoriste da kuciste bude 'duze' odnosno da se tu napravi veci prostor za vent-ove tj. da su blize 'front-u i da kuciste bude jos malo prostranije?
A to sto (izgleda) napajanje ne moze da se ubaci sa zadnje strane, vec klasicno sa leve strane, dok vecina drugih brand-ova odavno nudi tako nesto, to 'nema veze'.
Elem, koga zanima, evo klipa:
btw. ja sam kuciste odavno skinuo sa stola. Evo ga na podu pored stola i nemam nameru da ga ponovo vracam na staro mesto.
Pa kod distributera za Srbiju...
Sta kaze distributer za Madjarsku?