Šta je novo?

Skoro savršeno kućište.... [nije tema za preporuke za kupovinu]

Za 420 radijator mora da se odradi nesto u delu gde ide antena za WiFi
Jedan lik ciji sam klip gledao je 'sekao' deo lima kucista (kod antene) da bi 'progurao' creva od vodenog.
Medjutim na video klipu ispod, je neko ostavio komentar (drugi po redu), citiram:

You don't need to cut that steel for the tubes. Firstly, remove fans from the radiator. Remove third fan's connect. Put the tubes and other two fans through the bracket and insert the bracket between the fans and the radiator. Then put the third fan back. And it's done. You just need to cut those three thingies from fan filter.

Izvadis nosac radijatora, montiras radijator i vratis u kuciste, zatim mesh. Ne znam zaista sta su lomili.
Evo par klipova:

@laca12 Tek u maju? To je bas daleko. Gde si nasao tu informaciju?

u svim ovim videima je 420 AIO, gde je to gde se mora seci kuciste za 360 AIO?

ti koliko sam shvatio imas Arctic 360 AIO?

Shvatio si dobro, imam Arctic LFIII 360 Pro.
Nisi svhatio ovo prvo sto si naveo. 🙂

U poslednjih nekoliko postova, rekao sam da je za LF III 420 jedan lik sekao lim da bi ga 'ugurao' u Asus PA602 kuciste.
U postu iznad tvog, citirao sam jedan od komentara u vezi video klipa tj. da se LF III 420 moze bez rezanja lima 'ubaciti' u PA602 kuciste.
(u pitanju je drugi YT komentar odmah ispod video clip-a)

Ali, problem kod oba (LF III 360 i 420) jeste da se moraju 'zalomiti' neke... da ih nazovem 'zabice' na mesh poklopcu, koji se stavlja na radijator i 'klizno' ubacuje u zljebove.
Kod LF III 420, moras zalomiti sve tri plasticne 'zabice' na tom mesh poklopcu (ili po nekima srednju zabicu, i po pola leve i desne zabice). Verujem da sam i za LF III 360 video isti savet. Ostavio sam klipove gde se vidi sta je problem.

Medjutim ako sam dobro razumeo @MegaSkot je izveo kopletnu instalaciju LF III 360 Pro (koji i sam poseduje) bez bilo kakvog zalamanja 'zabica' na mesh poklopcu.
Samo me zanima 'kako', tj. sta je radio da ne lomi nista, jer ni ja ne volim da bilo sta lomim na bilo cemu, pa cak i ako su u pitanju neke sitne stvari.

Poslednja izmena:
PA602.PNG

A što ti lepo ne prodaš taj Arctic, uzmeš Lian Li GA II Lite 360 koji je normalne debljine i bolje hladi (pogotovo Ryzen) i onda uzmeš bilo koje kućište i ne misliš...?

To na slici zapravo i jeste jedini nacin da se LF III 360 (a i 420) 'ubaci' u PA602 kuciste. Problem je sto nakon ubacivanja kod '420' ne moze da se 'klizno' zatvori mesh poklopac zbog debljine samog radijatora, pa je poklopac 'malo visi' nego sto bi trebao da bude da bi se 'klizno' ubacio u leziste. A posto su debljine radijatora kod oba AIO (360 i 420) iste, tj. 38mm, izgleda da je problem identican, tj. da je resenje 'zalamanje' tih 'notch-eva' tj. 'zabica' ili kako vec da ih nazovem, koje se nalaze na mesh poklopcu (koji ide preko ubacenog radijatora).

A što ti lepo ne prodaš taj Arctic, uzmeš Lian Li GA II Lite 360 koji je normalne debljine i bolje hladi (pogotovo Ryzen) i onda uzmeš bilo koje kućište i ne misliš...?
Da budem bas iskren: Hteo sam Arctic, kupio sam Arctic, i prilicno umem da budem tvrdoglav kada nesto naumim.
Zato i 'davim' vec nekoliko postova, da ako se odlucim za Asus PA602 kuciste, znam sta mogu a sta ne mogu na njemu da postignem.(pa ne zamerite 🙂 )

Moj poslednji post vezan za Asusa i Artic 360.
Sve se lepo vidi, ništa nisam kidao, sekao, palio i sl.

1000030263.jpg
1000030264.jpg
1000030265.jpg
1000030266.jpg
1000030269.jpg

Gratis raspevavanje za Twistera:

U jednom momentu sam dobio dobru ponudu za ovo kuciste ali gazdarica je rekla NE! Kraj rasprave.

I ja sam bio u iskušenju da ga uzmem ali je pogolemo (nije neki problem), cena mu je skočila i posle sam video komentare o bučnim ventilatorima pa sam odustao...
Čak razmatram manju verziju (PA401) jer bi mi poslužila i kompaktna je pa bih možda mogao da je popnem na sto, ali mi se ne sviđa kako su odradili prednju stranicu, plus samo 2 diska. A i grafička koju sam uzeo (9070XT Prime) staje bukvalno u milimetar.

Poslednja izmena:
I ja sam bio u iskušenju da ga uzmem ali je pogolemo (nije neki problem), cena mu je skočila i posle sam video komentare o bučnim ventilatorima pa sam odustao...
Čak razmatram manju verziju (PA401) jer bi mi poslužila i kompaktna je pa bih možda mogao da je popnem na sto, ali mi se ne sviđa kako su odradili prednju stranicu, plus samo 2 diska. A i grafička koju sam uzeo (9070XT Prime) staje bukvalno u milimetar.
Ne znam. Taman kada sam skoro siguran da sam izvagao prednosti i mane nekog kucista i da cu se odluciti za njega, paznju usmerim na neko drugo, pa ga studiram, i na kraju ovo prethodno padne u drugi plan. Svako kuciste ima bar jednu manu koja me 'zulja'.

Nekoliko ljudi jeste navelo da su ventilatori bucni i da su problem resili zamenom za dva velika Noctua ventilatora. Ti ventilatori nisu bas ni jeftini (40e komad). Opet, razmisljao sam... kuciste ne kupujem da traje godinu dana vec duzi period. I ako kupim vece kuciste, trebalo bi da bude dovoljno prostrano i za buduci upgrade. Pa ako treba, kupicu i ta dva Noctua venta da zamene default Asus-ove.

Arctic trenutno ima najdeblje AIO radijatore (38mm). Razmisljam, konkurencija moze eventualno da se izjednaci sa njim, ali se nadam da ce ostati na njihovoj standardnoj debljini. Ono sto industriji moze pasti na pamet je da npr. prosire radijatore ili da pocnu koristiti vece ventove za radijatore od npr. 200 mm (umesto 120 i 140), sto bi onemogucilo da to kuciste (PA602) prihvati tako nesto monitrano na TOP. Ali, valjda se to nece desiti tj. valjda neki buduci upgrade nece biti do te mere zahtevan da mu treba tako nesto.

Eto, to je samo jedan od mnogih tokova misli koje imam kada razmisljam o kucistu.

Na stranu to, sto pre neki dan odgledah 40+ min dugacak YT klip od nekog lika iz (pretpostavljam) Singapura, koji je najbolje 'prikazao' kuciste PA602.
Naravno hvalio je neke, po meni, totalno nebitne stvarcice poput nekog 'clamp-a' za drzanje graficke jer sa njim ne moras da usrafljujes graficku za kuciste. Zatim onaj 'lock-er' da ti neko slucajno ne bi pritisnuo 'power' dugme i ugasio racunar (a reset? sta ako taj neko klikne 'reset' koji je odmah pored power-a? 🙂 ).
Pa onaj gl*pi senzor za prasinu. Taj 'pojedeni' prostor gde je sensor mogli su da iskoriste da kuciste bude 'duze' odnosno da se tu napravi veci prostor za vent-ove tj. da su blize 'front-u i da kuciste bude jos malo prostranije?
A to sto (izgleda) napajanje ne moze da se ubaci sa zadnje strane, vec klasicno sa leve strane, dok vecina drugih brand-ova odavno nudi tako nesto, to 'nema veze'.

Elem, koga zanima, evo klipa:

btw. ja sam kuciste odavno skinuo sa stola. Evo ga na podu pored stola i nemam nameru da ga ponovo vracam na staro mesto.

Pa kod distributera za Srbiju...
Sta kaze distributer za Madjarsku?

Poslednja izmena:
Zbog veličine PA602, stižu mi dva ova podna nosača.

1000030281.png

Ne znam. Taman kada sam skoro siguran da sam izvagao prednosti i mane nekog kucista i da cu se odluciti za njega, paznju usmerim na neko drugo, pa ga studiram, i na kraju ovo prethodno padne u drugi plan. Svako kuciste ima bar jednu manu koja me 'zulja'.

Nekoliko ljudi jeste navelo da su ventilatori bucni i da su problem resili zamenom za dva velika Noctua ventilatora. Ti ventilatori nisu bas ni jeftini (40e komad). Opet, razmisljao sam... kuciste ne kupujem da traje godinu dana vec duzi period. I ako kupim vece kuciste, trebalo bi da bude dovoljno prostrano i za buduci upgrade. Pa ako treba, kupicu i ta dva Noctua venta da zamene default Asus-ove.

Arctic trenutno ima najdeblje AIO radijatore (38mm). Razmisljam, konkurencija moze eventualno da se izjednaci sa njim, ali se nadam da ce ostati na njihovoj standardnoj debljini. Ono sto industriji moze pasti na pamet je da npr. prosire radijatore ili da pocnu koristiti vece ventove za radijatore od npr. 200 mm (umesto 120 i 140), sto bi onemogucilo da to kuciste (PA602) prihvati tako nesto monitrano na TOP. Ali, valjda se to nece desiti tj. valjda neki buduci upgrade nece biti do te mere zahtevan da mu treba tako nesto.

Eto, to je samo jedan od mnogih tokova misli koje imam kada razmisljam o kucistu.

Na stranu to, sto pre neki dan odgledah 40+ min dugacak YT klip od nekog lika iz (pretpostavljam) Singapura, koji je najbolje 'prikazao' kuciste PA602.
Naravno hvalio je neke, po meni, totalno nebitne stvarcice poput nekog 'clamp-a' za drzanje graficke jer sa njim ne moras da usrafljujes graficku za kuciste. Zatim onaj 'lock-er' da ti neko slucajno ne bi pritisnuo 'power' dugme i ugasio racunar (a reset? sta ako taj neko klikne 'reset' koji je odmah pored power-a? 🙂 ).
Pa onaj gl*pi senzor za prasinu. Taj 'pojedeni' prostor gde je sensor mogli su da iskoriste da kuciste bude 'duze' odnosno da se tu napravi veci prostor za vent-ove tj. da su blize 'front-u i da kuciste bude jos malo prostranije?
A to sto (izgleda) napajanje ne moze da se ubaci sa zadnje strane, vec klasicno sa leve strane, dok vecina drugih brand-ova odavno nudi tako nesto, to 'nema veze'.

Elem, koga zanima, evo klipa:

btw. ja sam kuciste odavno skinuo sa stola. Evo ga na podu pored stola i nemam nameru da ga ponovo vracam na staro mesto.

Sta kaze distributer za Madjarsku?

Ah, taj Singapurćanin ima detaljne testove...

I ja se premišljam već dva meseca i ne mogu da se odlučim, heh. Ista priča, svako ima nešto šta mi smeta.

nikad neces naci savrseno 🙂

Selim klinca u novouredjenu sobu i nema isto mesta za kuciste na stolu za Lian Li Lancool 217.

@MegaSkot pre oko 3,5 godine uzeo sam IKEA UPPSPEL stand koji može da primi i šira kućišta
1770502220022.png
koliko vidim, nije više u ponudi, ostalo je nekoliko komada u 🇺🇲
naslednik ovog modela je LÅNESPELARE (3000 rsd u 🇷🇸 ) koji je sličan tom tvom
1770502735193.png

Poslednja izmena:
otpali tockici na kucistu?

Inspirisala me priča s ove teme, o "presvlačenju" kompa svako malo... Nađoh slučajno za 8000 posljednji komad Fractal Design Pop Air RGB White, odmah uzeh. Razlozi:
  • Trenutno koristim Focus 2, i znam da sve staje, plus imam već prednji USB-C kabl koji se posebno kupuje
  • Neću sigurno skorije mijenjati konfiguraciju, s ovim cijenama, i zadržavam (i možda dodajem još jedan) HDD
  • Imam skoro nov DVD drajv i gomilu optičkih diskova... jako mi je zabavno uzeti jedno od posljednjih modernih kućišta sa 5.25"
  • Hladim na vazduh, stock konfiguracija će sasvim dobro da radi za sve moje potrebe.

Iz nekog razloga je kod nas Thermaltake CTE C700 TG ARGB u beloj boji na debelom popustu (9500 u proseku):

https://www.thermaltake.com/cte-c700-tg-argb-snow-mid-tower-chassis.html
https://www.eponuda.com/racunari-ku...e-kuciste-cte-c700-tg-argb-snow-cena-29713708

Ako nekom treba solidno i dobro provetreno veliko kućište koje prima i hrpicu HDD-ova, dobra kupovina...

Sad vidjeh gdje sam ja uzeo da je 9300, ovo je stvarno ludilo za te pare.

1000024899.jpg
1000024897.jpg
Stigla mrcina...uživo brutalan!!!

Znam da nije ništa, ali je meni ovo toliko zabavno u 2026...
BTW, Pop Air ima power dugme koje mijenja boje u zavisnosti koji RGB preset se koristi, ako se ne koristi header s ploče nego samo kućište... ali ako se otkači interni kontroler (sata plug) potpuno se deaktivira lampica na dugmetu. Smijurija. 😀

Prilozi

• 1770985503445.png
    1770985503445.png
    2.2 MB · Pregleda: 66
Nazad
Vrh Dno