^ Hvala.
Sva navedena kucista sam vec uzimao u razmatranje, i kod svakog mi je nesto zasmetalo.
Vec dugo vremena sam razmisljao o Antec Performance 1 Silent.
Kod njega mi se prednja maska nesto nije svidjala (ali dobro, to na stranu).
Kada sam odlucio da uzmem (i uzeo) Arctic Liquid Freezer III 360 Pro, tada je nastao 'problem' jer sam hteo da mi ventilatori od hladnjaka ne 'prekrivaju' maticnu.
I tu sam se 'uplasio' da ce se upravo to desavati.
Bio sam 'prelomio' da idem na Meshify 2 XL, ali me je onda zaustavilo nedostatak bocne stranice.
Meshify 2 ima bocnu stranicu ali mislim da sam negde video sliku (ili komentar) na redditu da su rekli kako su ovo Arctic AIO 'jedva nagurali'.
Duzina nije problem ali visina vec jeste. Fractal iz serije '2' mi se svidja jer nudi dosta prostora za hard diskove (3.5").
Antec Flux Pro bi mi odgovaralo... ali leva stranica je kaljeno staklo.
Meshify 3 XL 'bi trebalo' da ima prostora (a ima i bocnu limenu stranicu), ali sam i za njega procitao da je po velicini vise slicno Meshify 2 a ne Meshify 2 XL modelu.
Iskren da budem razmisljao sam da ako uzmem Meshify 3 XL, kako da uklonim onaj 'intake' shroud i da tu negde odstampam 'drzac' za hard diskove.
Corsair 7000D Airflow bi mi takodje odgovaralo.... ali nemaju sa bocnom limenom stranicom. Na Corsair stranici sam nasao da medju 'delovima' nude i bocnu stranicu, ali ta stranica ima 'perforiran' deo za ventove, pa pretpostavljam da je namenjena za desnu bocnu stranicu a ne za levu, posto ne znam da li se leva i desna stranica mogu 'menjati'.
A i ako mogu, ne bih da mi leva stranica ima taj deo, a i stajao bi odmah na pocetku 'leve stranice', pa bi mi se 'intake' vazduh rasipavao na samom pocetku.
Poslao sam upit Corsair-u da mi razjasne oko toga za koju stranu je namenjena ta limena stranica koju nude medju 'delovima'.
Zadnjih dana sam razmatrao i Asus ProArt PA602. Nasao sam na YT da je neki lik uspeo da nagura Arctic Liquid Freezer III 420 Pro u njega ali tako sto je 'lomio' plasticne delove poklopca i 'sekao' metal na zadnjem delu kucista gde (valjda) stoji WiFi antena. Neki drugi lik je nagurao i Arctic Liquid Freezer III 360 Pro ali je samo lomio plasticne delove poklopca. Koliko sam shvatio (valjda) nije sekao metalni deo kucista kao u slucaju LF III 420 modela. Licno, spoljasnjost Asus ProArt PA602 kucista mi se nekako najvise svidja.
Neki su medjutim rekli da je uglavnom vecinski plastika. Da je Asus 'pojeo' oko 3 cm na 'celu' kucista jer je u taj prostor ubacio 'smart dust sensor', i da je umesto njega taj prostor mogao da se iskoristi za bolje postavljanje intake ventova (ako sam dobro razumeo).
I na kraju, sinoc sam opet gledao BeQuiet Silent Base 802, jer videh da ima i sa metalnom levom stranicom. Sta znam, 'mozda' prelomim i uzmem njega.
Iskreno, nisam verovao da je ovoliko tesko naci kuciste koje bi mi odgovaralo, a nije da sad trazim nesto specijalno.
Medjutim za danasnje vreme izgleda da upravo trazim tako nesto.
btw. Cak sam razmisljao (to jos nisam ispitao) da li bi likovi sa PCBWay mogli da mi 'iseku' levu strnaicu po dimenzijama i da mi to posalju. Mozda bi i mogli ali jos ne znam koliko paprena bi bila cena tako neceta. Za kod nas sam malo pitao, i receno mi je da 'zaboravim' i da su cene velike za tako nesto.