Šta je novo?

Skoro savršeno kućište.... [nije tema za preporuke za kupovinu]

da sada kupujem veliko kuciste, uzeo bih ovo

Kad si pomenuo veliko kućište, nešto me svrbi da uzmem Fractal Define 7 i završim posao...

Kad smo kod Fractala, konačno je stigao i Meshify 3 ali su cene povelike.
Epoch ima iste ventilatore ali je samo kućište meh...

A Lancool 217 više ne mogu ni da nađem.

dali ima neko od Forumasa Thermaltake View 390 Air videh da ima odlican Airflow

Nakon potrage za prostranim kucistem sa zatvorenom levom stranom, znaci bez kaljenog stakla vec cist lim (celik), odluka je bila pala na Fractal Design Meshify 2 XL. Medjutim, Fractal je bas taj model napravio bez opcije sa limenom levom stranicom. Tako da sada razmisljam o 'obicnom' Fractal Design Meshify 2 kucistu. Na vrhu ce ici vodeno hladjenje Arctic Liquid Freezer III 360 Pro koje je vec nabavljeno.

Ako je neko vlasnik Meshify 2 kucista (nebitno da li mu je stranica od kaljenog stakla ili ne) kako je zadovoljan sa kucistem i ima li sta sto mu zamera?

btw. prethodno sam razmisljao o Meshify 3 XL kucistu (koje postoji sa zatvorenom levom stranicom) ali je Fractal u odnosu na Meshify 2 XL model, ucinio Meshify 3 XL gorim nego prethodnik npr. support za GPU unti-sagging nema gde ljudski da se montira vec trebam da koristim neka Lian Li resenja koja mi se ne dopadaju, a pritom je i mogucnost za instalaciju brojnih hard diskova izbacio, sto je smesno za toliko veliko kuciste kao sto je Meshify 3 XL, pa su mi planovi okrenuti ka Meshify 2 samo iz razloga sto Meshify 2 XL nema providnu stranicu. Znate li nekog dobrog limara koji ne ubija sa cenom usluge da mi 'savije' lim za levu stranicu da bude kao 'fabricki' za Meshify 2 XL, pa da uzmem njega? 🙂

^ Ne, ovo nije pitanje 'gde/sta da kupim' samo kraj poruke tako izgleda. Znaci pitanje za vlasnike Meshify 2 kucista, kako su zadovoljni sa kucistem?

Slažem se da je Meshify 3 downgrade...bolji airflow i ventilatori i to je to. Ostatak je gori od prethodnika.
Slično važi i za druga Fractalova kućišta, pogoršali su kvalitet izrade i funkcionalnost...

Inače, Meshify 2 XL ima verziju sa metalnom stranicom, moguće da nisi naleteo na nju.
Takođe, pošto Meshify 2 nema tapacirane stranice baš i nema smisla juriti metalni side panel jer ne dobijaš ništa time. Čak mislim da je akustički bolje imati 4mm stakla nego manje od milimetar metala...

A što ne uzmeš manji Meshify 2, što baš XL? Nije ti dovoljno mesta za diskove?
Gde si uopšte našao Meshify 2? Koliko sam video, kod nas se rasprodao...

Razmisli i o Define 7. Prednja strana uopšte ne izgleda loše ako skineš vratanca, po meni...

Hvala na odgovoru.

Meshify 2 XL ne postoji sa metalnom (solid black) stranicom. Ne spominje se nigde na Fractal-ovoj stranici. Ima u ponudi samo TG light ili TG dark.

Staklene, tj. stranice od kaljenog stakla, ne zelim iz 2 razloga:
  • Mogu da se razbiju (a ja nekada umem da budem nepazljiv kada npr. sredjujem sobu ili skidam stranicu)
  • Ne zelim da gledam RGB Led (pa gledam da mi i komponente budu sa minimalnim RGB-om na sebi)

Tako da sam 'spao' na Meshify 2.

Sto se tice kupovine u pravu si, nema ga kod nas, a s'obzirom da je u pitanju 'lim' a ne elektronika nije ni problem da se 'uveze' samo je pitanje krajnje cene.
Razmisljao sam o Define 7, ali nekako vise volim Mesh izgled. Trenutno imam sve ove godine stari Cooler Master CM 690 II Advanced pa sam navikao na takvo kuciste.
Jedino mi se kod Meshify 2 ne svidja 'izguzvana' prednja maska. Ali dobro, to je Fractalov fazon.

U pravu si, gledao sam na telefonu pa mi je tamno staklo delovalo kao metalni side panel...

Pazi, uopšte ne moraš da imaš svetlo u kućištu ako ne želiš. Ako ne ubodeš RGB kabl u header, ne možeš ni da ga imaš, je li. Tako da je to u potpunosti na tebi, kućište nema ništa s tim.
Za lomljenje stoji, iz tog razloga ni ja ne volim staklo i akvarijum kućišta...

Zvao sam danas Viphouse da ih pitam za Lian Li i Fractal (konkretno Meshify 2) kućišta i rekli su da Lian Li neće uvoziti skoro, Fractal ko zna kad, ako i uopšte...ne znam gde si uopšte našao Meshify 2 kod nas?

Ako ti ne treba hrpa mesta za diskove, Antec Flux SE i Performance 1 Silent imaju metalne stranice, Meshify 3 takođe, Be Quiet Silent Base 802...

Inače, našao sam na KP radnju u kojoj imaju Lian Li O11D Mini V2 (Flow verzija s ventilatorima), pa ako je neko zainteresovan...

Inače, našao sam na KP radnju u kojoj imaju Lian Li O11D Mini V2 (Flow verzija s ventilatorima), pa ako je neko zainteresovan...
Ja ga na KP, pre nekih mesec-mesec ipo platio sa poštarinom 15.000. Ne znam kakva je situacija sada. A cena ovako mu je 100-105e u inostranstvu sto je lepa cena za takvo kućište. Po meni je za preporučiti!

Sada je 15500.
Nije loše ali preferiram stariji Air Mini. Prednji mesh mnogo znači, oslobađa intake sa strane da se tu stave diskovi...

ja sam promjenio sa Lian Li 011D Evo na mini V2...mnogo bolje tj nize temp u mini V2..gpu mi je takodje vertical, i nize su temp u odnosu na Evo 011D..prezadovoljan sam..nisam uzeo Flow verziju jer imam corsair ventilatore koje sam prebacio...ima jednu malu manu...imo sam rm1000x atx psu..stane ono, al ne mogu postaviti onaj panel za sakrivanje kablova...mene cudi da mu cijena nije veca..

Što bi mu bila veća? Čak je i precenjeno...u US je 90$, u DE 90€. Kod nas 130€...sramota.
Lian Li Lancool 217 u US 120$, DE 120€, kod nas mi traže 150€...

ja uzeo za £75, al ne flow verziju..sad vidim da je oko £96..stara verzija je bila cak £120, sad su nju spustili na £92, mislim to najjeftinija a na amazonu £99..

pa gledaj, u V2 mozes turit atx psu, ima bracket za vertical gpu..i jos 2 drzaca/nosaca za gpu..bolji dovod zraka za gpu...ok malo je duzi od orginalnog minija..al ipak paket bogatiji..zato sam i ocekivao da bude preko £100..pravo me iznenadilo za £75.

Ja sam govorio o Air Mini, ne O11D Mini...
Između Air Mini i Mini V2, više bi mi odgovarao Air.

ok..ja sam spomeno za V2 da sam ocekivo vecu cijenu..ti si odgovorio sa "sto bi mu bila veca"...tako da sam konto da pricas o V2, a ne air mini..

@twister ja imam 2 ali compact varijantu. Ukoliko ti ne smeta 360tica napred onda može i to da ti radi posao, al onda skraćuje dužinu grafičke koja može stati.
Meni je to kućište odlično, dobar air flow mi se čini da ima, a i ako me sećanje služi neki takav test sam pročitao, pre nego sam ga uzeo. Napred ona mrežica uvek navlači prašinu(zadržava je pa se vidi), al zato je manje ima unutra, što je bitno.
E sad sve zavisi kako se okreću ventovi, kako se okreće vodeno hlađenje itd. i kako se pravi pritisak vazdušni...
Pre toga sam se susretao sa jednim Zalmanom velikim i sa jednim ili dva CMaster kućišta, ovaj Fraktal je i noviji, a neuporedivo je bolji i kvalitetom izrade i tehnološkim rešenjima. Čvrsto je u rukama, plus može celo da se rastavi(pogledaj video koji), i kad se opet sklopi, nema da si nešto razglavio pa da posle toga nije tako više utegnuto ili slično, sve je na svom mestu kako treba.

Mnogo su počeli da brljave i izmišljaju gluposti.

Vidim da nemam šta da čekam od njih posle CES-a...

Ja uzeo Xigmatek Aqua 7,sa 8 Venta rgb 120mm,jedino sto nisam gledao pri narudzini nema dodatne Filtere za prasinu,ovo provizormo tre a da sredim kablove😁temperature za cpu u gpu jedno 5 c nize1000033387.jpg

Nazad
Vrh Dno