Ja sam moj platio 84.000 din i dobio 2 god garanciju. Baterija gura po 2 dana.Ja mislim da ti je povoljno sada nov za 82000 sa pravom garancijom od 2g.
Ima u oglasima i ovim prodavnicama što daju nove telefone bez fiskalnog računa uz njihovu garanciju od godinu dana. Iskreno, 15 mi se baš sviđa, jer ima sa strane ono dugme za mute, a i nemam AI nadogradnju, jer mi to i ne treba. Ako može da se ugasi na novijim modelima, onda možda ići i na novije modele.
Sad mi iskoči oglas, Gigatron 80.000, samo mora da se instalira gigamax aplikacija za tu cenu...Ja mislim da ti je povoljno sada nov za 82000 sa pravom garancijom od 2g.
Da li mogu da koristim više kartica u okviru Apple Pay usluge?
Možete da koristite Mastercard debitnu i kreditnu karticu.
Maestro
je brend debitnih kartica u vlasništvu kompanije Mastercard koji se postepeno povlači iz upotrebe od jula 2023. godine u korist modernijih Debit Mastercard kartica. Iako su se decenijama koristile za plaćanje u prodavnicama i podizanje gotovine, ove kartice imaju ograničenja u onlajn trgovini koja se rešavaju novim standardima.
Status Maestro kartica u bankama
Iako se nove Maestro kartice više ne izdaju u većini evropskih zemalja, postojeće kartice se i dalje mogu koristiti do određenih rokova.
- Prestanak izdavanja: Od 1. jula 2023. godine, banke su prestale sa izdavanjem novih Maestro kartica.
- Važenje postojećih kartica: Korisnici koji već poseduju Maestro karticu mogu je nesmetano koristiti do isteka roka važenja koji je naveden na samoj kartici, a najkasnije do kraja 2027. godine.
- Zamena: Nakon isteka važnosti, vaša banka će vam automatski poslati novu karticu, najčešće Debit Mastercard ili u nekim slučajevima Visa Debit, koja će biti povezana sa istim tekućim računom.
Razlike između Maestro i Mastercard kartica
Glavna razlika je u funkcionalnosti i širini prihvaćenosti, naročito u digitalnom okruženju.
- Debit Mastercard: Dizajnirana je za moderan svet i omogućava plaćanje na svim mestima gde se prihvata Mastercard, uključujući većinu onlajn prodavnica, pretplate (poput Netflix-a) i rezervacije hotela.
- Maestro: Prvenstveno je namenjena fizičkim transakcijama na prodajnim mestima (POS terminalima) i bankomatima. Mnogi onlajn portali ne podržavaju Maestro broj kartice koji može imati do 19 cifara.
- Sistem autorizacije: Maestro obično zahteva elektronsku autorizaciju u realnom vremenu i unos PIN koda za svaku transakciju, dok Mastercard nudi šire opcije verifikacije.
Upotreba u Srbiji i inostranstvu
Domaće banke su decenijama nudile Maestro kao osnovnu debitnu karticu uz tekući račun.
- Banka Poštanska štedionica: I dalje navodi Maestro karticu u svojoj ponudi u skladu sa propisima Mastercard kompanije.
- Banca Intesa i OTP banka: Primarno nude Mastercard Standard ili Masteratakartice koje omogućavaju plaćanje na rate i širu onlajn upotrebu.
- Prihvaćenost u inostranstvu: Maestro je tradicionalno bio veoma popularan u Evropi (naročito u Holandiji i Nemačkoj), ali se i tamo mreža terminala prilagođava novim Mastercard i Visa debitnim standardima.
Takođe plus za 17, ima ih za 750e, a Apple garancija od godinu dana mislim da je dovoljna, mala je šansa da se u drugoj godini pokvari... 15 je ok telefon, ali vredi doplatiti za 17.@s4m3m4n Po meni - idi na 17. Jeste neki dinar više, ali u toj situaciji nije za neko razmišljanje. A i ako ri ne čučne, kao što se dešava, lakše ćeš ga prodati.
Što se kartica tiče, permutovao si pretpostavljam, jer YB ima samo Master i Dinu koja je forsirana po zakonu, a možda i stvarno imaš Maestro karticu. Maestro se ne sjećam kada sam kod nekoga vidio u ponudi zadnji put, a evo i zašto:
Dakle, ako imaš Maestro od YB - idi u banku i traži novu Master karticu i riješio si problem.
Sve je lose, dizajn, citljivost, cudni oreoli oko ikonica koje ne mozes da ugasis a presijavaju se u odnosi na pomeranje telefone, ubija app u pozadini i na praznom telefonu, ja koristim mail, viber, poziv, browser, nema sanse da u toku dana bar 3-4x ne ubije app i cekas reload, ako brze koristis uredjaj i izlazis iz app u app cesto stuca, obara frejmove doduse na 60hz je to manje uocljivo, kamera app je toliko vestacki napucana hdr-om da slike izgledaju kriminalno, bukvalno su sjajne uredjaje unakazili iosom. Koristio isti ios i na 15pm i sad na 16pm, 17pm, isto radi na svakom. Godinama nosim apple ali sam bas blizu da ga se ratosiljam do ios27 ako i on bude ista vredeo..@darkonda hvala za savet, ali kamera i ekran mi nisu toliko bitni. Iz tog razloga bih išao na niži model, to jest 16.
@Nikola mJet hvala za savet i mišljenje. Verujem da dosta problema ima sam IOS, ali je svakako bolji postao u poslednje vreme od androida. Na šta konkretno skrećeš pažnju da je loše na IOS 26?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari