Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kažem ja da su odavno izgubili kompas. Eeeej ćomi skuplji od jabuke i Samsunga. Pa ko se tome nada pre 4-5 godina. Evo opet tvrdim daj Bože 5 komada da prodaju od ultra modela. Ovo od 2k neću ni da komentarišem.
Poslednji brend na svetu koji bih branio je Xiaomi, ali moram ovo da prokomentarišem.

Zar nije sasvim logično da jedan uređaj kao 17 Ultra (16/512GB) bude 13k din. skuplji od S26 Ultra 16/512GB? Pritom, ima za 2-3 generacije bolji sistem kamera na poleđini od S26 sa višegodišnje recikliranim kamerama.
Dalje, 17 Ultra 16/512GB koji se tek pojavio je za 10k din. jeftiniji od iPhone 17 Pro Max 12/256GB, koji se pojavio pre 6 meseci. Ovo su činjenice.

Ko očekuje da će bilo koji najnoviji kineski Ultra kamerafon u Srbiji da košta kao neki OnePlus (online) pre 10 i više godina, taj blago rečeno, ne živi u 2026. godini.

Poslednja izmena:
Mislim da hoce, samo Poco-a nema kod operatera, svi ostali modeli se pojave kod operatera.

Poslednji brend na svetu koji bih branio je Xiaomi, ali moram ovo da prokomentarišem.

Zar nije sasvim logično da jedan uređaj kao 17 Ultra (16/512GB) bude 13k din. skuplji od S26 Ultra 16/512GB? Pritom, ima za 2-3 generacije bolji sistem kamera na poleđini od S26 sa višegodišnje recikliranim kamerama.
Dalje, 17 Ultra 16/512GB koji se tek pojavio je za 10k din. jeftiniji od iPhone 17 Pro Max 12/256GB, koji se pojavio pre 6 meseci. Ovo su činjenice.

Ko očekuje da će bilo koji najnoviji kineski Ultra kamerafon u Srbiji da košta kao neki OnePlus (online) pre 10 i više godina, taj blago rečeno, ne živi u 2026. godini.
Opet se vraćamo na priču o Kineskim premium automobilima u Evropi, svi su isti ili bolji od evropskih ali su im cene opet za 30-50% niže nego evropski brendovi. Ne može Xiaomi koji pravi preeksponirane fotografije i video da košta više od Samsunga i iPhone-a na "njihovom" terenu.

Opet se vraćamo na priču o Kineskim premium automobilima u Evropi, svi su isti ili bolji od evropskih ali su im cene opet za 30-50% niže nego evropski brendovi. Ne može Xiaomi koji pravi preeksponirane fotografije i video da košta više od Samsunga i iPhone-a na "njihovom" terenu.
Vidiš da ipak može. Plus je kamera poboljšana u odnosu na one prve verzije softvera, mislim da nikada nisam video da su Bugari dali ovako visoku ocenu nekom Xiaomi modelu.

Ni ja ne bih dao ove pare za 17 Ultra, niti mislim da vredi toliko, ali mi je apsolutno jasno zašto košta toliko, i zašto će svaki naredni kineski Ultra kamera telefon, koji stigne na evropsko i naše tržište, biti sve skuplji.
Ako se X300 Ultra pojavi na EU ili našem tržištu, koštaće ovoliko, ili malo više, taman za onoliko koliko će biti bolji od 17 Ultra. I ja tu ne vidim nikakav problem, kome treba takav uređaj, i može da ga priušti, kupiće ga. Analogija sa automobilskom industrijom nije baš na mestu, pre bih ovo poredio sa flagship klasom grafičkih kartica. Neka RX 9070 XT je dovoljna za 99% gejmera na svetu, pa ipak nije mali broj onih koji kupuju precenjene najjače nVidia modele.

Tvoj problem je što sve posmatraš iz Vivo king X100 Ultra ugla. Koliko psychofedex apologetiše i hajpuje Xiaomi, otprilike toliko ti hejtuješ taj brend a hajpuješ Vivo.

Nešto ne verujem da mi sa foruma bolje znamo ''posao'' od kineskog menadžmenta koji je krš brend uzdigao do ovog položaja i tehnološkog nivoa.
Xiaomi Ultra je najbolje prodavana serija od svih kineskih Pro i Ultra verzija, ti brojevi svakako ne mogu da ugroze Apple i Samsung ali Ultra-kamera klasa polako postaje klasa za sebe, i najprofitabilnija po prodatoj jedinici, tako da mislim da Kinezi dobro znaju šta rade.

Poslednja izmena:
Tvoj problem je što sve posmatraš iz Vivo king X100 Ultra ugla. Koliko psychofedex apologetiše i hajpuje Xiaomi, otprilike toliko ti hejtuješ taj brend a hajpuješ Vivo.

Nije istina, možeš da vidiš i u temi za x300 da sam isto pisao i za cenu za global x300u.
Jednostavno, Kinezi ne mogu u Evropi da koštaju skuplje od Samsunga i jabuke, koliko god da imaju dobar hardver, zato što u samoj Kini koštaju mnogo manje.

I da se razumemo, ja hajpujem Vivo isključivo zato što su mi reakcije psychofedexa jako zanimljive, sav ustreperi kad vidi ovo 👑 😂

Ništa, onda da kupujemo svi Motorola Signature za 120k din, ima ok cenu za jedan kineski flagship, Moto KING 👑 😀

bio danas do BG-a pa svratio do Usca da procackam sedamnaesticu malo.

Masina od telefona, dosta, dosta je lepsi od 15u, zelena boja prelepa.
Kvalitet izrade vrhunski, kamere ono malo sto sam isprobao su odlicne. Ovih par fotki sa oppom sto sam uporedio, kad master mod upali 50mpx, bolji je, ali u svim ostalim uslovima je Xiaomi cini mi se bolji. I dalje je Master mod > Xiaomi Auto > Oppo auto, ali nije vise tolika razlika izmedju Mastera i Xiaomi auta u ovih par slucajeva.
Mogao bi Xiaomi da doda 25/50mpx u auto, ostali su bukvalno poslednji koji to jos nisu uveli.

Telefon zujalica, nije me skoro neki telefon tako odusevio. Malo uzi od OPPO-a, lepse lezi u ruci, svidja mi se i zaobljenost ivica, ma top je.

Bas imam problema da se suzdrzim da ga ne uzmem 😀 cura u radnji nema pojma o Leitzphone-u, kaze nisam cula za to, ali ako ga do sad nismo dobili, verovatno ga nece ni biti 🤷‍♂️

Cekam A1 da vidim kakva ce ponuda biti tamo, ako ga uopste i bude doduse, posto nemam pojma zasto ih ni jedan provajder danas nije izbacio.
Pa da vidim da li uzimati nas sa poklonom ili rizikovati sa 17u by Leica, ali nisam siguran koliko zelim kineski OS.

*Xiaomijev kineski OS 😀 sa oppovim kineskim nemam problema.

Sto se cene tice, da, ovde bi ljudi i jare i pare.

Telefon u kompletu bolji od Samsunga i Apple-a ali bi ljudi da kosta 80k, kako ne, proslo vreme.

Ko hoce masinu, dace pare. Ko hoce S22, ne, s23u, ma bre, s24u, ipak s25u, a ne ne, sad je s26u, dace iste te pare za 5 godina isti telefon 🤷‍♂️ ista prica i za Apple.

Jel ce biti kod operatera ova akcija? Posto na mi srbija sajtu pise: Akcija je aktuelna u Xiaomi Store maloprodajnim objektima, kao i na sajtu mi-srbija.rs.
Trebalo bi, ali nisam siguran sta se desava sada, ne mogu da se setim da li su prosle i preprosle godine operateri isto kasnili dan-dva sa izbacivanjem na sajt.

Mozda ovo i jesu neke promene sad od kad je Xiaomi zvanicno stigao u Srbiju pa ih mozda nece ni biti kod operatera, ko ce ga znati.

Moja je teorija je da je ipak Samsung zakupio malo vise prostora, zato je i dao telefon odmah u prodaju bez preodrer-a, da se ljudi ne bi predomisljali i otkazivali kad dodje Xiaomi i par nedelja kasnije Vivo globalni.

Hoće li biti oficijelne prodaje 17 Pro modela?

Koliko je xiaomi 17 (obican od 6.3'') poboljsan u odnosu na xiaomi 15 i vredi li razlike u ceni?

Cena u mi-shopu:
Xiaomi 17 - 138k
Xiaomi 15 - 90k
(oba su 12GB+512GB)

Treba da uzmem novi telefon jer je trenutni star 6 godina pa razmisljam izmedju ova dva.

Sacekas 3-4 meseca da padne cena i da ispeglaju decije bolesti sa softverom, win-win 🙂

@psychofedex
Masina od telefona, dosta, dosta je lepsi od 15u, zelena boja prelepa.
Vidiš koliko je sve to subjektivno. Ne sećam se da sam video neku gadniju boju od ove zelene sa šljokicama. Crno-srebrni 15 Ultra izgleda neuporedivo bolje, čak i crni ili beli 14 Ultra.

Kamera definitivno deluje bolje u odnosu na prve, kineske verzije softvera. Neki od tih prvih semplova su bili mutni i isprani, kao da su sa mid-range telefona, sada je dosta bolja kamera. A ni macro mogućnosti nije su baš toliko loše koliko se pričalo, bar sudeći po GSMA testu.
Displej navodno više nije sa pentile rasporedom subpixel-a, pa je dovoljno oštar i pored niže rezolucije u odnosu na prethodne Ultra modele.

Ko će u Srbiji da otkaže Samsung zbog Viva i Šaomija?
ne bih da zvučim prepotentno ili bezobrazno, ali ljudi sa mozgom.
Hoće li biti oficijelne prodaje 17 Pro modela?
ne, to je model samo za kinesko tržište.

Vidiš koliko je sve to subjektivno. Ne sećam se da sam video neku gadniju boju od ove zelene sa šljokicama. Crno-srebrni 15 Ultra izgleda neuporedivo bolje, čak i crni ili beli 14 Ultra.
meni su crni i beli telefoni dojadili, poslednji telefon koji nije bio jedno ili drugo koji sam imao jeste Note 10+, tako da bih sad verovatno kupio i žuti da ima, samo ne crni ili beli.

ali onaj zeleni je jako lep, idi uživo da vidiš.

Koliko se uopšte moze verovati gsm areni, s obzirom da su za 15 ultra napisali "class leading battery life", a pri tom se taj telefon, koliko sam čuo, nije proslavio po pitanju baterije.

Jel ce kod nas biti 17u leica? Niko nista ne spominje sto se tice cene.

Na kp je oko 1300 Leica ali CN verzija koju evo vec nedelju dana se jako suzdržavam da ne uzmem.

Ja evo posle pune dve godine sa Xiaomi 14, aposlutno mi ne pada na pamet da ista drugo gledam. Svaki dan bez greške radi.

Jel ce kod nas biti 17u leica? Niko nista ne spominje sto se tice cene.

Na kp je oko 1300 Leica ali CN verzija koju evo vec nedelju dana se jako suzdržavam da ne uzmem.

Ja evo posle pune dve godine sa Xiaomi 14, aposlutno mi ne pada na pamet da ista drugo gledam. Svaki dan bez greške radi.
ne verujem, ako ih nisu izbacili odmah, verovatno ni nece. nema ih ni kod Mađara na zvaničnom Xiaomi sajtu, ni kod Slovaka ni Slovena.
Ima kod Čeha, Italijana, Nemaca, Austrijanaca..

Klaska, opet loženje na kineske sirove specifikacije. Onda se slegnu utisci, dodje polugotišnji ili godišnji presek i za divno čudo kao i svake godine Samsungova ultra ubedljivo mete i odnosi pobedu na svim kanalima. Jedino oni koji baš dobili direktan keš da pišu hvalospeve daju mu ko fol titulu za naj kameru godine, oni objektivniji tu titulu dodele oppu ili viviu. I to sve kako neko reče sa recikliranim s22u. Pa ja bih se tek onda zpitao šta bi bilo da su se bar malo potrudili pa reciklirali recimo s24u a ne bas s22u. 😂 Aj da ne ometam dalje onanisanje na 1" senzore ...samo još boje da ubodu i top.

Jel neko od vas koristi CN verziju bilo kog Xiaomija, a da koristi redovno Android Auto? Koliko sam skapirao sve drugo radi normalno sem AA koji navodno zeza, a bez toga ne mogu.

Veoma mi se svidja 17 pro. Šteta što ima samo CN verzije, ko zna kako se ponašaju kod nas.

Jel neko od vas koristi CN verziju bilo kog Xiaomija, a da koristi redovno Android Auto? Koliko sam skapirao sve drugo radi normalno sem AA koji navodno zeza, a bez toga ne mogu.
@ProdigyFreak cini mi se. A mogao bi i mene da podsetis kako cist kinez radi, nesto me mami 17u by Leica

Ja sam na global 15U. Pre toga sam imao Oneplus 13 CN i Vivo X100U CN i Redmi Turbo 4 Pro CN. Mator sam više da se *****avam sa romovima i dovijanjima. Hoću da radi sve out of the box, namestim i ne diram više.

@s16 izgleda da ne radi na Xiaomi CN. Znam da kod drugih kineza radi (poceli su da ubacuju u sam sistem).
Da odgledam video pa javim.

EDIT: Da, Android Auto, Google Timeline, QuickShare i aktivacija Google Assistant-a glasom - ne radi na CN Xiaomi.

Poslednja izmena:

Bravo za komentar.

Kamere na Xiaomi ultra i Samsungu nebo i zemlja, jednostavno nisu ista kategorija.
O ostalim detaljima se moze diskutovati.

Ko će u Srbiji da otkaže Samsung zbog Viva i Šaomija?
Ja bih fa imam love za Ultra telefon.

@s16 izgleda da ne radi na Xiaomi CN. Znam da kod drugih kineza radi (poceli su da ubacuju u sam sistem).
Da odgledam video pa javim.

EDIT: Da, Android Auto, Google Timeline, QuickShare i aktivacija Google Assistant-a glasom - ne radi na CN Xiaomi.
Ne radi sigurno na CN Xiaomi, plus sto je hyperos jako restriktivan po pitanju notifikacija. Moras doooobro da se pomucis da ih nateras da rade a i onda random izbaci app iz memorije i ne stigne ništa.
Kod ColorOs rade normalno, origin os takođe. MagicOs kineski čak ima i srpski.

• Like
Reagovanja: s16
Nazad
Vrh Dno