Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kao OPPO korisnik, nemam ni mrvicu tvog samopouzdanja 😁

auto mod je većini slučajeva previše fejk, oštrač i iscrtan i uopšte ne mogu da provalim kako radi.
mislim, nema šta da se provali, jednostavno ne zavisi ni od čega, ni od HDR-a, ni fokusa, ni tapkanja za merenje expo, ni EV-a, ničega.

nekad napravi savršenu fotografiju kao fotoaparat da me oduševi, a nekad mi na 1x isrcta više nego na 40x.

master opet, sa poslednjih nekoliko ažuriranja nije više onakav kakav je bio ili moja podešavanja više ne rade posao. a i ne možeš ga koristiti u svakoj situaciji, napolju je super ali unutra pri lošem osvetljenju ako nema sunca nije to to, fali mu nešto.

tako da i sad unutra koristim gcam.
inače, i auto i master i portret su mi po difoltu na -0.7 EV, na Xiaomiju sam držao na -0.3 😁

nemoj oštrije 😭

meni se 17u baš zbog toga sviđa, zato što je prirodan, ne izoštrava svaku pojedinačnu dlaku sa brade i obrva.
lako ćeš u galeriji sharpness da podesiš, ali tako prirodnu sliku teško da možeš da dobiješ u postu.

OPPO ima isto preoštar portret ali sreća pa ovako izgleda ekstra zbog preprirodnog bokeha i CC filtera koji daju grain pa stvarno možeš da dobiješ super fotku, ali je i dalje oštar.
Pogledajte prilog 526891Pogledajte prilog 526892Pogledajte prilog 526893

master VS portrait.

fun fact što bi se reklo, Vivo je sa raw lighting-om i dalje oštriji od Oppa 🤣
Moraš da razumeš da 99% korisnika ne gleda fotografije ni na 100% a kamoli na 300 ili 500% da bi videli koliko je koja dlaka oštra.
Korisnicima je bitno da dobiju lepše fotografije od onih koje vide golim okom i da mogu odmah da ih šibnu na društvene mreže, a meke, isprane i mutne fotografije, ne ulaze u tu priču. Meni je extra što postoje opcije poput master, humanistic i Leica authentic moda pa nek svako koristi šta želi.
Kamera na telefonu je tu da uhvatiš momenat, atmosferu i emociju u nekim posebnim trenucima a ne da pixel pipuješ i upoređuješ sa profi aparatima. Imam nekoliko objektiva čija vrednost prelazi cenu svih ovih ultri zajedno ali mi ništa ne vrede kad nisu sa mnom, sa druge strane, telefon mi je stalno u džepu.

Moraš da razumeš da 99% korisnika ne gleda fotografije ni na 100% a kamoli na 300 ili 500% da bi videli koliko je koja dlaka oštra.
sve mi jasno, prosecan korisnik kupuje jabuku 😀 godinama najprodavaniji telefon i ako je poluprozivod po svakom parametru, ali kontam da bar mi "kinezi" nismo bas prosek pa da ako pricamo, pricamo o kvalitetu.
sto se pipovanja tice, zavrsio sam sa tim davnih dana, ovo su stvari koje se vide odmah na malom ekranu i jos gore na kompu. sto veci ekran, to losije izgleda.
ovo sto izbacujem nije nikakav pixel peeping, obican krop na 50%, kao sto bi recimo nekad isekao sliku za insta.

tako da ako pricamo o kvalitetu i kako telefoni/kamere rade, ovo sto sam rekao bi trebalo da stoji.

a ja se nadam da ovo recimo i prosecan korisnik moze da vidi, ako ne vidi razliku izmedju ove dve slike, da ga j onda.

Korisnicima je bitno da dobiju lepše fotografije od onih koje vide golim okom
ako je samo ovo bitno, ne vidim onda zasto uopste pricamo o kamerama, delimo snimke i slike, gledamo poredjenja izmedju Xiaomija, Oppa, Viva, kad ce i ono smece Samsunga a34 ili koji je vec broj da slika dovoljno dobro za instagram.

2 god star Vivo vs najnoviji Xiaomi....i posle se ljutiš što stavljamo Vivo the 👑 😄

Lepše otvara senke 17U od 15U.
Kome treba macro, onda je 15U bolja opcija. Svakako će baterija za naše tržište biti loša, pa će opet i autonomija biti kao na 15U.

Lepše otvara senke 17U od 15U.
Kome treba macro, onda je 15U bolja opcija. Svakako će baterija za naše tržište biti loša, pa će opet i autonomija biti kao na 15U.
Jos jedno zapazanje, ako se porede Authentic vs Zeiss, bolje slike pravi Vivo.
Ali kada se porede Vibrat i Vivid, daleko bolje slike pravi Xiaomi.

Poslednja izmena:

krenuo sinoć da gledam i batalio odmah posle minut kad je rekao kako menja "color profile", a u stvari samo lepi filtere na Vibrant modu.. i kroz ceo video koristio Vibrant.
Nisam ni gledao, ispremotavao i postavio ovde da mi bude podsetnik da nekad pogledam.

A ima li brt neki review da ti odgovara? Daj postavi neko poređenje, po tvojim merilima, i full u Authentic modu 😀

A ima li brt neki review da ti odgovara?
ne 🤣

mislim, ne možeš da budeš review-er i da snimaš klipove ljudima koji ne znaju ništa a da ti prvi ne znaš osnovne stvari.

"sad sam stavio Leica natural color profile", lik zalepi filter.
sreća pa je na Vivu znao da menja sa vivida na Zeiss i obrnuto.

bio sam fin i ostavio sam mu lep komentar da ga ne demorališem i da eventualno promeni nešto ubuduće ali bih mu najradije oduzeo telefone i blokirao nalog jer osnovne stvari nije prošao sa telefonom pre nego što je uzeo da snima.

Daj postavi neko poređenje, po tvojim merilima
bilo pre godinu dana kad sam kupio OPPO, Authentic 15u vs Master x8u, na svim fokalnim distancama 😁

Nisam ni gledao, ispremotavao i postavio ovde da mi bude podsetnik da nekad pogledam.

A ima li brt neki review da ti odgovara? Daj postavi neko poređenje, po tvojim merilima, i full u Authentic modu 😀

moj covek "As a side note, Xiaomi 17u is always on the Leica authentic mode" 😀

Stiže Xioami 17 serija zvanično kod nas. Za pre order idu lepi pokloni.

2000e za telefon kome se ring razdrnda za mesec dana i tablet koji košta 800e zbog mat ekrana...ovi iz Xiaomija su se baš ubacili. 😂

Poslednja izmena:
Ne vredi, Kinezi poludeli načisto 🙂

Izašao i 17 global review.

Ništa epohalno, makar da nisu išli na 99% kopiju apple dizajna

Steta sto nije malo jaci trotinet, bila bi mozda solidna kupovina ko produzuje ugovor kod operatera.

Jedino dobro što su predstavili je ovaj ultra tin magnetic PB. 🙂 ako neko nađe gde ima da se kupi u Srbiji neka pusti poruku možda u ovu temu 🙂

Nazad
Vrh Dno