Kao na redditu da sam... Ne znam sta je poenta ovih prozivki. Nemate pojma sta rade, ostavljaju po ceo dan ukljucenu klimu da bi kada se vrate bilo rashladjeno. Lepo sam pitao sam hotel mode ili nesto slicno. Da se zaboravio koja namena, da kazem hocu za sebe. Jer ocigledno bode u oci "nov stan" pa aj da prozivamo. I hotel mode nije nesto sto imaju skupe klime, a drugo uverio sam se i te skupe da nisu odavno tako kvalitetne.
Da, pocrkasmo od ljubomore na tvoj nov stan.
A sada, odgovor na inicijalno pitanje, 2 identicna stana, dnevna sa kuhinjom i 1 spavaca, jedan stan se greje sa 12icom od 30k dinara, drugi sa 2 12ice od po 700e.
Jedan ima ~22m2, drugi 60m2, oba terase i balkonska vrata sa velikim prozorom sa strane, plafoni visoki, stanovi stari oko 100 godina, a dupla drvena stolarija verovatno upola toga, ali zidovi debeli da temp sa ugasenom klimom ne padaju ispod 15c.
Sama informacija o "jednosobnom" i "novom" stanu nam nista ne govori.
Moje iskustvo je da gosti to ili ne cackaju previse ili sta vise, stavljaju slabije nego ja sebi.
Racun za oba zajedno(posto je 1 stan adaptiran u 2 za stan na dan) je bio najveci u decembru i iznosio 20k, u januaru 15k dinara, standardni racuni bez grejanja su oko 5k.
Cisto da napomenem da grejanje za 45m2 u drugom stanu na centralno placamo oko 800e godisnje, gde za 80m2 sa losijom stolarijom izadje za celu sezonu upola toga.
Dodatno, zbog zasticene fasade, 2 klime imaju grejne kablove od oko 2m, sto dodatno povecava potrosnju.
Nemam ni wifi podesen na klimama i ako ga sve imaju...a ti svakako mozes da podesis, pa da kontrolises, mada ne znam koliko ce ti gost biti srecan kada mu "skratis" grejanje.