Šta je novo?

Edge 60 serija (fusion, obican i pro)

E ovako, ima 2 nedelje kako sam uzeo Moto Edge 60 Pro i u odnosu na Honor Magic 7 Lite je klasa iznad ali u svakom pogledu. Moto je pre svega kompaktniji telefon, bolje mi leži u ruci, maska koja dolazi sa njim tome doprinosi između ostalog, Android 16 koji je blizak originalu daje mi prirodniji način korišćenja. Bolji procesor se oseća na svakom koraku, brži flujidniji a posbno kamera. Kamera je za 2 klase iznad, na Honoru mi prilikom otvaranja kamere ili prelazak na drugu aplikaciju kočio i seckao telefon-ne uvek ali me nerviralo, kao da se mučio, o slikama neću ni da govorim. Baterija, kao šlag na tortu, fantastična. Uspeo sam i 3 dana da izguram, kod Honora 2 dana. Iako je na Moto 10% manji kapacitet u odnosu na Honor u praksi je 10-20% bolja i optimizovanija. Konačni utisak je da sam baš zadovoljan prelazkom na Moto. Telefon je softwerski utegnut, optimizovan, nema bagova jednostavno zaokružen tefon što bi se reklo. Mada, moram priznati ima jedna sitnica koja mi smeta, svaki put kada izađem iz airplane moda moram ručno da podesim 4G tip mobilne mreže. Ne mogu da namestim da mi je podrazumevani tip mreže 4G već konstantno vraća na 5G(ne mogu da isključim recomended 5G) pa ako neko zna bio bih mu zahvalan kako da isključim 5G recomeded.

Zar nema u podesavanjima pa network i internet pa sims and mobile pa kliknes na sim broj pa network type.

Ima, ali to svaki put moram da ponovim kada izađem iz airplane moda

Da li još nekog nervira adaptivno osvetljenje ekrana što se stalno spušta na minimum?

Zar nema u podesavanjima pa network i internet pa sims and mobile pa kliknes na sim broj pa network type.
Našao sam, barem mislim da jesam. Potrebno je isključiti "Automatically select network" i sada me ne vraća na 5G posle airplane moda.

Htjedoh Honor 200 pa se rasprodao. Zakačih se za ovu Motorolu Edge 60 Pro. Sve mi se sviđa. Samo naletih negdje da imaju problem sa iznenadnim gašenjem. Da li je to čest problem ili se priča vuče od nekih prije modela?

Htjedoh Honor 200 pa se rasprodao. Zakačih se za ovu Motorolu Edge 60 Pro. Sve mi se sviđa. Samo naletih negdje da imaju problem sa iznenadnim gašenjem. Da li je to čest problem ili se priča vuče od nekih prije modela?
Ja za 2 nedelje korišćenja nisam imao takav problem, telefon je odličan. Moguće da su rešili softwerski taj problem.

Vjerovatno je bilo na nekoj seriji prije pa ljudi pričaju napamet. Kupio bih preko operatera. Ako kupim, biće 2 godine garancije pa neka se servis zamajava sa problemom.

Imam ga od jula meseca, nijednom se nije sam ugasio. Ako bi mu tražio neku manu, jedino što mi pada na pamet je da se 2-3 puta zaglupavio proximity senzor, nije hteo da ugasi ekran tokom razgovora. Restart je rešavao taj problem. I ovo što sam malopre napisao, adaptivno osvetljenje koje stalno pada na minimum. Sve ostalo je top.

Svaki telefon i generalno uređaj ima neku sitnu manu. Pošto ja ne želim da plaćam telefone onoliko koliko koštaju flagship modeli, uvijek sam spreman na neki kompromis. Ali koliko sam do sada vidio, za mene prosječnog korisnika, ovde nema puno zamjerki.

Jel stiglo android 16 ažuriranje na Edge 60 (običan)?

Imam ga od jula meseca, nijednom se nije sam ugasio. Ako bi mu tražio neku manu, jedino što mi pada na pamet je da se 2-3 puta zaglupavio proximity senzor, nije hteo da ugasi ekran tokom razgovora. Restart je rešavao taj problem. I ovo što sam malopre napisao, adaptivno osvetljenje koje stalno pada na minimum. Sve ostalo je top.
Danas sam shvatio da mi face unlock pravio probleme sa proximity senzorom, i još ponešto (sam se otključava u džepu pa mi popali i pogasi svašta nešto). Čim sam ga deaktivirao odmah nekako sve bolje funkcioniše.

Pitanje za vlasnike 60 pro: da li ima 2xtap da se isključi/zaključa ekran?

Vagam između 60 pro i 25 ultra. Ovde me opasno vuče baterija i zakrivljeni ekran na koji sam navikao, dok je sw (deluje mi) prednost na ultri. Opet, 60 pro elegantnije izgleda (meni) i za sada je u prednosti, ipak mi je ovaj drugi malo glomazan, zakloniće mi pola šoferke. Ako ima neko neki savet, dobro došao je.

Vagam između 60 pro i 25 ultra. Ovde me opasno vuče baterija i zakrivljeni ekran na koji sam navikao, dok je sw (deluje mi) prednost na ultri. Opet, 60 pro elegantnije izgleda (meni) i za sada je u prednosti, ipak mi je ovaj drugi malo glomazan, zakloniće mi pola šoferke. Ako ima neko neki savet, dobro došao je.
Ako govoriš o motoroli edge 60 pro i samsungu S25 ultra, posto nisam siguran da to razumem, po meni je onda najbolja treća opcija (tačno između ove dve), a to je Motorola signature 16/512gb, kojoj počinje promocija za par dana ako se ne varam (u drugoj podtemi pisao neko). Video sam ga uživo, meni se baš sviđa kako izgleda. Minimalno zakrivljen ekran, baš lep dizajn i biće i nekih poklona. Samo još da sačekamo da vidimo cenu, pa da vidim hoću li i ja uzeti taj 🙂

Pogledaću i to. Tako je, to sam mislio, cena nije presudni faktor, već upotrebljivost i trajanje baterije. Sad ću u prolazu malo čačnuti 60 pro, a ovo za signature ću ispratiti svakako, hvala za info.

Signature je veći i širi telefon i teško da će u ruci ležati kao 60pro. Uz to, košta kao dva 60 pro

Za 60-cu android 16 stiglo unapredjenje od oko 37Mb samo bezbednost za 1.januar.

Upravo kupio Edge 60 pro. Bilo je samo u zelenkastoj (shadow) i ljubičastoj boji, tako da je kupljen shadow.
Upravo mi kopira podatke sa starog samsunga gde mi se pojavila linija na ekranu, pa sam rešio da je vreme za zamenu. Telefone menjam baš kad moram, tako da se nadam da će i ovaj nov poživeti dovoljno godina. Mako sam skeptičan zbog ovakvog ekrana do ivice.
Nikada nisam koristio Motorolu i ovaj sam kupio "na slepo". Samo zato što mi je u glavi da ne stavljaju toliko bloatwarea kao ostali. Videćemo da li sam se prevario. Pixel je ispao iz priče zato što nema kod nas da se kupi regularno.

Nisi se prevario. Ja pre 5 godina kupio edge 20 pro i dalje je u životu (sada kod sina koji ga urniše igricama i prženjem baterije do 0 %).
Ako se plašiš da ekran ne pukne, onda preko temua naruči neku futrolu koja ima sve četiri izdignute ivice preko ekrana.

Kući imamo i 50 ultra i 60 pro i svi rade kako treba.

Da li neko od vas koristi screen protector? Ima li neko da preporuči neki? I neku masku. Da li je sve isto na 60, 60 pro i fusion? Ili moram baš da ciljam 60 pro?

Za obican egde sam kupovao preko Ali/Temua mada najbolja je orginalna koja se dobija uz telefon. Zastitio sam kod platinum outfitters ekran to je isto kao i onaj mobile outfitters mislim taj princip malo se sa stane skida nakon 9 meseci ipotrebe pa cu ici da mi urade popravku.

Moram da kažem da sam oduševljen telefonom. Navikao sam na Samsung i Xiaomi i ovako čist Android je pravo osveženje. Možda me još drže utisci, ali mi se čini da sve neverovatno brzo radi, pogotovo senzor otiska prsta i da je kamera prilično dobra.
Ili je zato što sam došao sa 4 godine starog telefona.

Nakon oko 9 meseci na edge 60 pocela da se malo po krajevima oba donja i gore levo odvaja platium outfitters premium folija danas zamenio valjda ce i ova da traje tako oko 9 meseci.

Martovsko unapredjenje androida od oko 32Mb za obicni 60 je pusteno za download.

Nazad
Vrh Dno