Šta je novo?

Edge 60 serija ( fusion, obican i pro )

Reći će neki na ovom forumu da nisam normalan al baš me briga. Naime,, ja sam u ponedeljak pošao u A1 da uzmem Honor 400 pro. Gledao sam još i Moto 60 pro i Realme 14 pro plus. Ovaj zadnji mi je bio favorit zbog velikog ekrana jer već sam mator i slabije vidim, posebno bez naočara i gledam da ekran bude što veći. 6,7" mi je minimum minimuma. Međutim, kad sam shvatio da Realme nema band 20 za 4G mrežu odmah sam odustao. Imao sam ranije jedan Meizu koji nije imao band 20, i to dosta degradira rad telefona na našim mrežama. Na kraju sam se odlučio za Honor jer realno ima jače karakteristike od Motorole., pre svega bolju kameru i čiipset, a razlika u ceni je mala. Kada sam stigao u radnju i video Honor izložen na onom pultu, toliko mi je bio odbojan da sam odustao od kupovine. Ne znam zbog čega, ali meni je onaj telefon jako ružan sa prednje strane, dal zbog odnosa stranica ili one pilule od prednje kamere. Uglavnom razočarao sam se i odustao, i tu na licu mesta odlučio da ipak uzmem Motorolu. Ovaj dizajn mi se sviđa, navika šta li, a i ova shadow green boja na leđima mi je super. Jedina mana Motorole je nedostatak AOD i dual aplikacija konkretno Viber, mada ovo drugi mi nije toliko bitno. Za sada sam zadovoljan.

Potraži opciju klonirane aplikacije i imaćeš viber.

Realme ima band 20. Svi telefoni za EU tržište imaju, drugačije ne bi ni mogli. Band 20 nemaju modeli za azijsko podneblje.

Realme ima band 20. Svi telefoni za EU tržište imaju, drugačije ne bi ni mogli. Band 20 nemaju modeli za azijsko podneblje.
Verovatno si u pravu, ali, na nekom Hrvatskom forumu sam čitao komentare i čovek je napisao da nema band 20 (kupljen legalno u Hrvatskoj) pa nisam hteo da eksperimentišem. Na gsm arena stoji da nema. I taj Meizu koji sam imao je bio kupljen kod nas u Telenoru pa nije imao. Doduše to je bilo pre 10ak godina.
Potraži opciju klonirane aplikacije i imaćeš viber.
Pazi stvarno ima, znam da mi je ta opcija nedostajala na edge 40 neo. Hvala

Aj javi kako drži baterija. Razmišljam da zamenim gospođi Xiaomi 13t za edge 60 pro...

neka legne malo... prosto mi je neverovatno da na 50 ultra koji koristim nije išla veća baterija od 4500 mAh.
Punim ga do 81 % i završim dan sa oko 25 % (retko kada ispod toga). Sa 6500 mAh bi opušteno dva dana gurao sa sve aktivnom zaštitom baterije.

Celu seriju 50 su osakatili sa baterijama.
Ja bateriju na telefonu razvalim. Kod mene Potrošnja sve na max. Često dopunim i u autu pošto sam dobar deo dana u putu zbog posla, imam punjač od 60w pa se mnogo ne sekiram. Recimo, do skoro sam koristio A55 sa 5000mah, a pre njega Edge 40 neo sa takođe 5000mah. Definitivno je na Samsungu baterija dosta duže trajala, da ne preteram ali sigurno jedno 30%. Ali zato punjenje.. kohones mi otpadnu dok se samsung napuni, a motorola začas. Samsung me posle dužeg vremena vratio da opet punim bateriju cele noći. Ovaj za sada deluje da će biti bolji od A55 što se tiče trajanja, a o punjeju neću ni da komentarišem.
Evo čisto neka smernica
PS slika je sa motorole, Samsung browser je tu slučajno upao, dugogodišnja navika, bolji mi nekako nego Chrome

Prilozi

• Screenshot_20250730-175248.Briga o bateriji.png
    Screenshot_20250730-175248.Briga o bateriji.png
    114.5 KB · Pregleda: 9
Vrh Dno