Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Zvuk nikada ali eon app zna da secne na sekundu na svakih par minuta. WIFI 6, 250/300 redovno merim na boxu. Ne desava mi se recimo u Stremio (on je doduse druga vrsta pakla)

EON ti možda sjecka zbog osvježavanja? Meni je sjeckao dok nisam podesio 50Hz, od tada bez greške.

3rd gen.
KRS. 😀
Mislim, nije do Somija nego do ATV 14.
Problem sa interlaced sadrzajom, konkretno 1080i25 kanalima.
Nije do AFRa, AFR radi super.

Ko gleda takav (interlaced) sadrzaj, savet (za sada) zaobidjite ATV14 uredjaje.

Nemam puno iskustva sa boxovima ali i ja imam utisak da je jak HW potpuno upucan u nogu losim SW. Zato mi se toliko vise dobada EON box kako radi, gde sve apsolutno radi bez da stucne, gde nikada nisam usao u settings, i gde je jedini problem sto hardwerski vise ne moze da pogura vece remux fajlove a da je sve ostalo top.
3rd gen drzim rucno na 4K50Hz ali i dalje po nekada EON app stucne.

...
imate li neku preporuku za podešavanja u okviru match content frame i advanced display settings? neke stvari tu su prilično neintuitivne, ili sam ja zarđao sa terminima 🙂
Ja sam ga uzeo pre par dana na Temuu, EU verzija, posto mi je trebao jos jedan box za drugi tv. Posto vec imam modovan Move box, uporedio sam tako sto sam pustio isti video i prebacivao sa jednog na drugi ,definitivno je losija slika na Xiaomi-ju. Onda sam cackao dalje i skontao da uopste nemam podesavanja slike, tj imam te modove slike kao i podesavanja, mogu da udjem i promenim ali uopste ne sacuva. Zna li neko sta moze da bude problem?
Nisam ranije imao priliku da koristim Mi box pa je mozda samo do mog neznanja.

Prilozi

• IMG20260211222246.jpg
    IMG20260211222246.jpg
    172.7 KB · Pregleda: 65
Ja sam ga uzeo pre par dana na Temuu, EU verzija, posto mi je trebao jos jedan box za drugi tv. Posto vec imam modovan Move box, uporedio sam tako sto sam pustio isti video i prebacivao sa jednog na drugi ,definitivno je losija slika na Xiaomi-ju. Onda sam cackao dalje i skontao da uopste nemam podesavanja slike, tj imam te modove slike kao i podesavanja, mogu da udjem i promenim ali uopste ne sacuva. Zna li neko sta moze da bude problem?
Nisam ranije imao priliku da koristim Mi box pa je mozda samo do mog neznanja.
meni su modovi slike potpuno nestali nakon apdejta sistema...ali, dok nisam uradio apdejt ništa od ovoga takođe nisam uspeo da sačuvam, recimo stavim 0 umesto -1 i ne vidim način da to ostane tako...

Izbacili su modove jer sta ce ti kad nece da ih sacuva svakako 😀 Znaci, isti problem, nisam nasao na netu resenje za sad. Proverio sam da nije kopija box i nije. Juce mi je nesto updateovao na kratko, blinkala je slika i bilo je obavestenje da je update u toku, ali nisam nikakve promene uocio nakon toga.

može li da se na mi box 3 nekako stavi play store na home page? nigde ne pronalazim ikonu da je stavim na home screen? malo smara da moram da idem na search, ili da ulazim u podešavanja pa da tamo pronađem play store u all apps...baš je smaranje...

može li da se na mi box 3 nekako stavi play store na home page? nigde ne pronalazim ikonu da je stavim na home screen? malo smara da moram da idem na search, ili da ulazim u podešavanja pa da tamo pronađem play store u all apps...baš je smaranje...
Nakon sto kliknes na home dugme, imas 4 klika na desno da dodjes do search, pa onda jos jednom na dole da bi mogao da kucas.
Malo brzi trik je da kliknes na voice dugme jer to odmah otvara pretragu svega. Mozes da koristis glas, a mozes i da klikens jednom na levo da udjes u tastaturu.
Dakle, voice, levo, enter i kucas sta te zanima

Nakon sto kliknes na home dugme, imas 4 klika na desno da dodjes do search, pa onda jos jednom na dole da bi mogao da kucas.
Malo brzi trik je da kliknes na voice dugme jer to odmah otvara pretragu svega. Mozes da koristis glas, a mozes i da klikens jednom na levo da udjes u tastaturu.
Dakle, voice, levo, enter i kucas sta te zanima
to naravno znam, ali pitah jel postoji način da stavim play store ikonu na home screen i izbegnem search?

pošto bar ja ne vidim način da to uradim...na mi box 2 sam mogao da kliknem dodaj app, klikneš na ikonu, i ona se pojavi na home screenu...ne kapiram zašto je play store maltene skrivena app...

Постоји - ево ти скини и инсталирај пречицу (мој МЕГА налог)
ОДАВДЕ

Bio je neki apdejt kod mene na mi box 2 (sa finskim A 14). Malo je drugačije okruženje, ne vidim nikakvu drugu razliku.

Posle zadnjeg updatea poceo da mi kasni zvuk svuda(Stremio, EON). U podesavanjima ima neki dialog enhancer, bio je na low, na off nema problema.

Koje su alternative ovom boxu, ali da bude android tv? Do 100ak evra.

I mene zanima, sve mi se manje svidja kako radi box 2. Stick 4k se jos drzi

Као андроид ТВ бих најпре себи купио RockTek G2 и ценом је ту око 100 евра (наравно у Кини).
Бокс је:
  • сертификован (дакле има и подршку за све стриминг сервисе)
  • Amlogic S905x4-k
  • 4GB RAM, 32 складиште
  • гигабитни мрежни адаптер
  • HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Dolby Atmos
  • Андроид ТВ 14
  • CoreELEC подржан (за оне којима је и то битно)
Једноставно, поред Homatics R Box 4K Plus сигурно најсвеобухватнији бокс. И моје мишљење је да је S905x4 ипак бољи чипсет од S905x5m.

Udjoh u temu jer sam hteo moj A95x f3 da zamenim sa novijim Mi box 3rd gen. Kako ste zadovoljni sa trecom generacijom?

Ja sam ga vratio (14 dana fore) zbog problema sa interlaced video sadrzajem (deinterlacija ne radi bas kako treba, ali to je problem vezan izgleda za sve A14 uredjaje, nije vezano samo za Mi Box).
Van toga ga nazalost nisam nesto stigao istestirati. Delovao mi je skroz okej. Secam se da se KODI nesto sporo pokretao (tipa 20-30 sekundi, instaliran sa Play Store-a, isto bese cak i nakon fabric reseta, dok na FireStick 4K Max-u 1st gen se pokrece za par sekundi).
AFR je radio super, to se secam.

Mislim da je super opcija (barem za onih 5800 koliko sam ga ja uzeo, sad je verovatno nekih 1000-1500 skuplji? mrzi me da izguglam), osim ako ti ne treba specificno deinterlacija.

Za iris,xbo,stremio ,you tube i fm radio ,radi bez greške.
Znao da zakoči iris,dok je bio na A1 mreži,sa mts,nema problema.

Udjoh u temu jer sam hteo moj A95x f3 da zamenim sa novijim Mi box 3rd gen. Kako ste zadovoljni sa trecom generacijom?
Ja nisam. Pisao osam ovde, brz je HW ali je SW slab. Prvo me je zezao zeleni ekran, pa je Stremio ostajao da svira u pozadini, pa Dolby Vision nikako da se otkaci, pa na kraju lag zvuka od zadnjeg update-a u svim aplikacijama. Da li je do mog primerka ili je generalno, ne znam, ali ja ga ne bih kupio sada, vec bi isao na neki drugi model. Pisao sam ovde da imam EON box u drugoj sobi, koji osim sto je HW slab pa ga to koci kod vecih remuxa na Stremio, radi kao zmaj, bez da sam ikada morao da ulazim u settings i nesto petljam. Ovo, svako malo pokusavam neku drugu kombinaciju da vidim hoce li konacno da "legne". Takodje, pre bih uzeo AndroidTV umesto GoogleTV.

Спорији у синтетичким тестовима или у реалном раду?

Ja nisam. Pisao osam ovde, brz je HW ali je SW slab. Prvo me je zezao zeleni ekran, pa je Stremio ostajao da svira u pozadini, pa Dolby Vision nikako da se otkaci, pa na kraju lag zvuka od zadnjeg update-a u svim aplikacijama. Da li je do mog primerka ili je generalno, ne znam, ali ja ga ne bih kupio sada, vec bi isao na neki drugi model. Pisao sam ovde da imam EON box u drugoj sobi, koji osim sto je HW slab pa ga to koci kod vecih remuxa na Stremio, radi kao zmaj, bez da sam ikada morao da ulazim u settings i nesto petljam. Ovo, svako malo pokusavam neku drugu kombinaciju da vidim hoce li konacno da "legne". Takodje, pre bih uzeo AndroidTV umesto GoogleTV.
U svakom slucaju, noviji je uredjaj, pa ostaje nada da ce nedostatke ispraviti neki update.

Na papiru performanse super ali na terenu se to ne vidi. Često secka zvuk. Čini mi se posle apdejta da je to još gore. Slika nekako isprana koja god podešavanja da stavim. bolja na iris boxu a mi box 3rd gen 4x jača mašina. Niđe veze. Kad se podvuče crta kako trenutno stvari stoje ne vredi ni tih 50 evra.

Које плејере и подешавања користите па немате добру слику на ми 3. ген? Са нова плејером, стрим са мреже или хбо, нетфликс ради скроз пристојно.

Nazad
Vrh Dno