Šta je novo?

Xbox Series X / S

• Začetnik teme Začetnik teme Gdin_M
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel plaća možda neko one share-ovane GPU koje vidjam na oglasima na KP?
Pretpostavljam da rade po principu setovanja "Home Console", ali da li neko uplaćuje to pa da podeli iskustva?
Jeftinije je od trenutne cene turskog GPU, pa ne znam da li je tako kako se reklamira i da li postoji neki nedostatak u celoj toj priči?

Such as it is...
Mislim da nije tačno da nema interesovanja za pravljenje xbox igara. Eskluziva da, ali generalno igara ne. Danas nikad lakše nije bilo praviti multiplatform naslove. Već dve generacije su i XBox i Playstation prepakovani PC-i. Znači jezgro/kod im je isti. Kao windows/linuks/steamos. X86/X64 arhitektura odnosno AMD spakovan u obe konzole. Pravljenje iste igre za PC/Xbox/PS nikad lakše nije bilo. Zato su i backward kompatibilne konzole bez ikakvog budženja kao što je nekad bio slučaj sa PS3 i PS2 i sl.

AMD suggests the next-gen Xbox will arrive in 2027​

Valve is on track to start shipping its AMD-powered Steam Machine early this year, she said, while Microsoft’s development of an Xbox with a semi-custom SOC from AMD is “progressing well to support a launch in 2027.”
Leaked documents from the FTC vs. Microsoft court battle revealed in the past that Microsoft was planning to make the next Xbox a “hybrid game platform,” which combines local hardware and cloud computing. The documents also said that Microsoft was planning to release the next Xbox in 2028.

Pozdrav,koristio sam Ultimate preplatu preko Turske do poskupljenja koju mi je uredno skidalo sa kartice. Sad sam pokusao da platim Premium pass i izbacuje mi gresku :The region in which your payment option was issued and your Store region need to match. Region konzole je Tu,Stora sa adresom na TU ,region PC je na TU cak i Urban VPN sam upalio na TU i dalje mi to izbacuje. Sta je problem ?

Pisalo se o tome jedno 5-10 strana u nazad.
Ne mozemo vise koristiti Turski region. Nisi trebao nista da diras jer ko je ostao na auto pay-u svaki mesec bilo je ok. Cim nesto promenis nemas vise pristup kupovini sa tog regiona.

Pozdrav,koristio sam Ultimate preplatu preko Turske do poskupljenja koju mi je uredno skidalo sa kartice. Sad sam pokusao da platim Premium pass i izbacuje mi gresku :The region in which your payment option was issued and your Store region need to match. Region konzole je Tu,Stora sa adresom na TU ,region PC je na TU cak i Urban VPN sam upalio na TU i dalje mi to izbacuje. Sta je problem ?
A jel si ostao na Ultimate pass-u pošto nije prošao Premium? Ili sad više ne možeš ni Ultimate da platiš?
I ja sam razmišljao o promeni gamepass plana kad npr. hoću da igram neke igre sa Steam-a pa da ne plaćam Ultimate bezveze.

Ne mozemo vise koristiti Turski region. Nisi trebao nista da diras jer ko je ostao na auto pay-u svaki mesec bilo je ok. Cim nesto promenis nemas vise pristup kupovini sa tog regiona.
Ma oke ... al nisam lud bio da im dajem 2000 za pass ...

A jel si ostao na Ultimate pass-u pošto nije prošao Premium? Ili sad više ne možeš ni Ultimate da platiš?
I ja sam razmišljao o promeni gamepass plana kad npr. hoću da igram neke igre sa Steam-a pa da ne plaćam Ultimate bezveze.
Stopirao sam ultimate preplatu totalno i proslo je 2-3 meseca... sad ocu pustim Premium al vise neda

Ma oke ... al nisam lud bio da im dajem 2000 za pass ...

Stopirao sam ultimate preplatu totalno i proslo je 2-3 meseca... sad ocu pustim Premium al vise neda
Uf, to je verovatno bila greška... Ne sme da se prekida na Turskom. Ali testirao sam, i kartice rade na Koreji, košta skoro isto kao i Turska. Tako da probaj sa Korejom. A radi i Chile, samo je par dolara skuplji.
Pa ako probaš, baš javi kako si prošao.

Rade Koreja i Čile bez problema

@Mikajlo87 @MikiP

Redovno mi sada skida za GP Premium sa kartice sa koje mi je ranije skidao za Ultimate, a region konzole mi je već neko vreme podešen na Južnu Koreju. Sve sam radio direktno sa konzole, nikakvi VPN-ovi.

@Mikajlo87 @MikiP

Redovno mi sada skida za GP Premium sa kartice sa koje mi je ranije skidao za Ultimate, a region konzole mi je već neko vreme podešen na Južnu Koreju. Sve sam radio direktno sa konzole, nikakvi VPN-ovi.
E sad kad bi pokusao da vratiš pretplatu na GP Ultimate, pretpostavljam da bi isto radilo bez problema obzirom da nisi prekidao mesečno plaćanje preko Turske.

Ja bih čak spustio pretplatu na Essential verziju, čisto dok igram neke igre koje sam kupovao na Steamu ili koje imam na Xbox accountu...

Da li je jos uvek moguce koristiti turske godisnje pretplate preko gift cardova i konvertovati ih u ultimate?

obzirom da nisi prekidao mesečno plaćanje preko Turske
Kao što napisah u ovom postu koji sam linkovao, bio sam prekinuo plaćanje pretplate. Otkazao sam Ultimate nakon poskupljenja, ali sam se onda predomislio nakon 2 nedelje i pokrenuo Premium tako što sam ponovo dodao istu karticu kojom sam plaćao Ultimate.

Kada kupite neku igru na korejskom ili čileanskom storu da li vraćate konzolu na USA? USA ima neke igre koje pomenute regije nemaju.

Menjaj ih kako ti se "cefne".

Da uskočim u temu i pohvalim serises S kako radi pošto sam ga prevashodno uzeo za moonlight streaming. Hteo sam da pravim mini PC za tu namenu ali sam odustao jel konfor konzole je bolji. Kako mi je primarna biblioteka igara PC game pass i steam mislim daje to trenutna najjeftinija varijanta za nas koji volimo da uštedimo 🙂. Usput ovi free naslovi na series S rade savim pristojno.

Par puta rečeno, TR se i dalje može koristiti, malo komplikovaniji proces ali bude gotovo sve za par minuta.

Preko PC-a kupim Xbox pretplatu (recimo od 300TL) na Turgame,
nakon što dobijem kod za pretplatu, isto preko browsera odem na link za redem koda, upalim VPN za TR i dodam kod,
liri mi se automatski prebacuju na nalog na konzolu koje mogu da koristim za kupovinu igra direktno preko konzole (nameštenu na TR region).

^^
Ne znam šta da mislim. Phil mi je bio simpatičan. Ko zna šta je sve iza ugla.
Nekako, kao da nova epoha dolazi u mnogim stvarima ne samo u gejmingu.

Microsoft trenutno drži barem 50% gaming istorije i mnoge IP-e, ovo se nikako neće dobro završiti.
I ima 11-12% tržišta video igara. Ne znam da li će im ova smena pomoći, ali nisam siguran ni da će odmoći, tj. da može gore a ovoliko uloženog novca

I ima 11-12% tržišta video igara. Ne znam da li će im ova smena pomoći, ali nisam siguran ni da će odmoći, tj. da može gore a ovoliko uloženog novca
Naravno da može gore, pogledaj šta rade Star Treku i pogledaj šta se dogodi igrama poput Concord i sl. Novi IP propadne odmah pa nikog i nije briga, stari umire u mukama. Microsoft games treba da obrce milijarde sa svime što ima a ima da ga zakopaju samo tako.

Kako da prave Xbox ekskluzive kada su im igre užas? Za vreme 360-ice mogao sam samo da zavidim na katalogu i kako to lepo radi.

Mojnete tako...
Fable deluje simpa. 😍
TES 6 će biti dominacija! Kao Starfield! 😈

Nazad
Vrh Dno