- Učlanjen(a)
- 05.05.2024
- Poena
- 55
Na ovaj bezobrazluk moram da odgovorim.
Na temama za Ryzen 5000, 7000 i 9000 si mogao pročtiati savjete ljudi i iskustva o Curve Optimizeru i kako da se nađu stabilne vrijednosti za svako jezgro ponaosob. I to to ti je i objašnjeno prije godinu dana. Da, potrebni su dani da se testira stabilnost svakog jezgra sa CoreCyclerom.
Niko na forumu ti nije mogao dati tačne vrijednosti za tvoj primjerak procesora jer nemamo tvoj primjerak procesora pa da ti sa 99% sigurnosti kažemo kako da podesiš curve optimizer.
Pošalji link za to što tvrdiš.
Moguće je da mi je promaklo.
Postao sam član foruma 05.05.2024, pa je za očekivati da nisam pratio forum, kao dugogodišnji članovi.
Biću veoma zahvalan.
Od 2009 - 2024 godine nisam pratio novosti na IT sceni, jer me nije interesovalo.
Imao sam dobru konfiguraciju, Socket 1366 sa QPI i Intel i7 920 sa četri jezgra u to vreme, i ASUS P6T Deluxe V2.
Imam je i dalje, jer radi savršeno.
Jedino joj fale nove instrukcije, što je i logično obzirom na godine, ali za dnevni rad je dobro.
Pre godinu dana, sve je na forumu, kada sam imao 7700x, niko nije ni pomenuo to što si sada naveo.
Reći, kao ti sada, imaš na forumu pa pronađi, nije od velike pomoći, ako tema ima 50, 60, ... strana sa mnogo postova po stranici.
Danas je tu AI koja to odmah, na klik, pronađe sve što je pitaš i omogući da koristiš.
I ne moraš da joj budeš zahvalan.
Normalno, da niko nije ni imao obavezu da mi pomogne oko CO definisanja po jezgrima.
Nisam ni tražio da mi neko to uradi.
Pitao sam samo za savet kako to da sam uradim.
AI mi je tačno, konkretno, dala postupak i objašnjenja, kako se radi i šta je prethodno potrebno uraditi da bi CO bio definisan "apsolutno" tačno.
Siguran sam da prethodnu pripremu BIOS-a, u to vreme koje pominješ, niko nije znao, a ne zna ni danas, ako nije konsultovao AI.
Postupio sam po AI instrukcijama i odredio CO tačno, što se vidi iz HWInfo koji sam poslao.
Ako računar nema procesor sa tačno definisanim CO, kao moj sada, već sa "pogrešnim"/nedovoljno tačno određenim CO, testiranje jezgara danima, mesecima i godinama, da se utvrdi stabilnost jezgara pod opterećenjem, je uzaludan posao.
Vlasnik računara to ne zna, i misli da je računar stabilan, sve radi, ali nije stabilan.
Postoje testovi na AI i za tu proveru.
Svakom članu foruma, kada se desi da mu računar "zamrzne" ili se restartuje, iz čista mira, kada igra neku od igrica,
dokaz je da mu je procesor nestabilan i da BIOS nije dobro optimizovan.
Može "vrteti" CoreCycler do večnosti, ništa se neće promeniti po pitanju stabilnosti.
Gubite vreme uzalud, a mislite da radite važne testove.
Mora se sve raditi ispočetka, optimizacija BIOS-a i testiranje promenjenih vrednosti u BIOS-u, jedno poslepodne, i do uveče ćete imati "Rock Stable" procesor/računar za igrice ili bilo koji rad.
Nije teško uraditi.
Ako sam ja to mogao i uspeo uz pomoć AI, onda to meže svako, pogotovo poznati članovi foruma, bez pomoći AI, ako ih ne mrzi.
Možda te instrukcije već postoje na forumu, pa pronađi.
Na AI sigirno postoje, pa ih pronađi.
Zahvaljujući AI, ja sada znam kako da ponovo uradim, sebi i bilo kome, ko ima AMD procesor.
Sačuvao sam svu prepisku sa AI u Word dokumentu, i mogu se uvek podsetit kako se radi.
P.S.
Šta je to, što je po tebi, bezobrazno u onom što sam napisao?
Sve što sam napisao mogu i da dokažem.
Nisam nikoga vređao.
Za početak, da bih mogao tvoje mišljenje da vrednujem, uradi na svom računaru Prime95 Large FFT da rade sva jezgra jedan minut, i postavi sliku na forumu.
Moje skromno znanje, i pomoć AI, omogućili su da moj računar može da radi Prime95 Large FFT više od dva sata sa svih osam aktivnih jezgara, savršenim temperaturama, naponima, visokim Effective Clock-om, ... i niskim TDP 65 W.
Nadam se da to nije problem za tebe, i bilo kog člana foruma.
Ja dokazujem šta sam već uradio. Juče sam napisao da sam uradio na zahtev AI, Prime95 Large FFT u trajanju od dva sata, i dokazao AI da je računar 100% Rock Stable, što je AI prihvatila, verujući mi na reč. Lagati AI nije imalo potrebe a ni smisla.
Sada potvrđujem i dokazujem članovima foruma, da nisam lagao AI, i šaljem sliku Prime95 Large FFT koji je počeo 07.02.2026 u 18 : 42 h a prekinuo sam u 20 : 52 h, jer nije imalo ni svrhe ni potrebe raditi dalje.
Očekujem tvoju sliku objavljenu u forumu, i slike ostlih članova foruma, bez obaveze.

Pozdrav.