Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Pozdrav,
prvi put mi se javlja situacija da mi stize mejl od alija da posiljka ne moze da mi bude dostavljena i da je mozda izgubljena,
a po pracenju na postinom sajtu RSBEGC Отпремa

od juce.
da li se nekome desilo slicno?
u pitanju je narukvica za sat

Da li je normalno da pošiljka sa Temu više dana putuje od carine do pošte? Već par dana na Transfera sajtu stoji da je pošiljka puštena sa carine i predata kuriru, a na poštinom sajtu stoji samo "Elektronski prispela", ali nikako da se pojavi "Prijem".

^meni danima stoje 4 posljike "being handed over by customs" of transfere a od bexa se naručuju, prolaze i stižu za to vreme.

Da bog da propali

Znači neradnici iz Transfere i Pošte na delu. Sad bar znam da nije u pitanju samo moja pošiljka, nego je češća pojava.

Temu - Transfera - jedna pošiljka:

03.02. 16:00 - status - predato kuriru
06.02 06:00 - status - predato kuriru
06.02 11:31 - status - 11202 otprema

Nemoguće je pretraziti temu sa kljucnom reci AP.

Prvi put sam dobio broj AP, je li on prelazi u LAHU ili kako dolazi? Nemojte reci da ce ici na CN 🙁

5.februar
AP00794*** - LA08553****HU

gotovo je nemoguce uhvatiti niz AP kodova , pa tako i kodove koje naknadno dobiju

Ima li neki pomak za tvoje UC?
Mislim da smo u sličnoj situaciji - ja sam pošta Banovo Brdo, isto su poslednji datumi 8-9. decembar...
Ni kod pošte 11118 Vračar nema nikakvog pomaka za nekoliko decembarskih UC-ova.
Zavidim ovim Nišlijama kojima UC-ove preusmeravaju na paketomate, za nas u BG-u šanse da ikada vidimo te UC-ove su minimalne.

@Dzombache
verovao ili ne, IMA.
Danas dobio poruku na viber da je UC10042XXXXHU poslata u 11703, Momčila Čedića 1G 11147, Beograd. Posle te, poruka da je prispela u paketomat i link za otvaranje, i rok do 12.02.
Bio pre jedno 2 sata do tamo, unutra tri paketa, osim ovog bili su i UC10049XXXXHU i UC10044XXXXHU. A taman im pre neki dan svima istekao rok za dostavu na AE, samo nisam otvarao dispute jer znam da nema smisla, UC čekaš pa ako dođe...
Ako su ove napokon stigle, očekujem i nadam se da će ovih dana i ostale iz tog perioda stići!

UC HU jos iz novembra, ni traga ni glasa.
Nesto skuplje sa Alija od Cainiao, bez int treking broja, sad se pojavilo kod nas kao PJ...RS FEILIKS LOGISTICS. Ne pise nista za troskove... videcemo uskoro.

Čekam pošiljku sa ShawnCraft-a, nema veze sa Temuom. Imala je 4PX.......CN broj kad je krenula iz Kine, a kad je stigla kod nas dobila je LP............PP broj. Malopre mi je stigla poruka da će mi BEX isporučiti paket. Pojma nisam imao da postoje pošiljke koje nisu sa Temua, a koje ne isporučuje Pošta, nego kurirske službe.

Zalosno je shvatiti da smo tako lepo skuvani, da se radujemo ako nam ikada stigne UC posiljka, koja je uredno placena i onda joj se gubi trag. Mene su ucili da se to zove kradja. Zasto je tesko evidentirati UC posiljke u sistemu, pa da bar znamo gde se nalaze i ko je krivac? Ako nemas kapacitete za obavljanje posla, prepusti to nekom drugom. Ali neeee, mora Posta da ima prste u svemu...

Sa apsolutnim pracenjem sigurno stize i naplata svega sto treba, a imajuci u vidu da ovde ljudi ne mogu da prezale par desetina dinara za CN posiljku...

Ja ne uticem na to kako ce prodavac da posalje. Nije rec o par desetina dinara, nego 60 dana u transportu, to je izgubljeno vreme. Interesantno je kako UC posiljka ima pracenje sve dok ne udje u Srbiju, znaci moglo bi i kod nas, samo da neko hoce.
I jos jedna stvar, i necu vise da zatrpavam temu: Narucio sam nesto za sta sam 500% siguran da ga niko drugi iz Srbije nije narucio bas u istom periodu. Eno ga od pre nedelju dana na oglasima, jedan jedini komad. I prodavac bas iz mog grada.

Ja ne uticem na to kako ce prodavac da posalje. Nije rec o par desetina dinara, nego 60 dana u transportu, to je izgubljeno vreme. Interesantno je kako UC posiljka ima pracenje sve dok ne udje u Srbiju, znaci moglo bi i kod nas, samo da neko hoce.
I jos jedna stvar, i necu vise da zatrpavam temu: Narucio sam nesto za sta sam 500% siguran da ga niko drugi iz Srbije nije narucio bas u istom periodu. Eno ga od pre nedelju dana na oglasima, jedan jedini komad. I prodavac bas iz mog grada.
Ne mislim na prodavca, nego na uvodjenje pracenja svih paketa od strane drzave.

To je moglo kod tog lika da zavrsi i greskom, bar 3 puta se meni licno desavalo da tudji paketi (uglavnom sitni) zavrse vezani za moje pakete u mojoj kaseti u paketomatu jer radnik greskom ubaci u pogresnu kasetu pa sam morao da zivkam ljude da dodju po svoj paket.

A to isto se barem jednom sigurno desilo i meni ali me niko nikad nije zvao.

Tako da imas (mozda) jednog takvog koji je odlucio da zadrzi tvoj paket.

A naravno moguce je i da kasni, da je izgubljen, dignut, da ga taj prodavac nije ni poslao, da je slucajno taj narucio isto itd itd.

Sa apsolutnim pracenjem sigurno stize i naplata svega sto treba, a imajuci u vidu da ovde ljudi ne mogu da prezale par desetina dinara za CN posiljku...

kako bre par desetina dinara kada se za te pošiljke naplata vrši u iznosu od 20% od kupovne vrednosti,
Primera radi neka je pošiljka vrednosti tričavih 1000 rsd to je vec 200 rsd

Nazad
Vrh Dno