Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Koliko sam ja shvatio to zavisi od dostavne poste i njihove politike sa paketomatima.
Meni nisu nikad ubacili u paketomat a drugara na NBGD setaju po razlicitim paketomatima.
Stize mi jos jedan CN prebacih ga na paketomat sa karticnim placanjem. Nema u trakingu VAT kao sto je bilo ranije.

UC-HU?
Mislim da mi je svaka stigla u paketomat (od ovih koje su stigle 🤣).
Nis je u pitanju.

Stiglo i meni za FELIKS LOGISTICS, kako platim dazbine ako preusmjerim na paketomat ? Nisam do sada na ovom paketomatu nista podizao.

Stiglo i meni za FELIKS LOGISTICS, kako platim dazbine ako preusmjerim na paketomat ? Nisam do sada na ovom paketomatu nista podizao.
Kad izabereš paketomat i adresu preuzimanja pisaće ti ispod koja je opcija plaćanja. Ja imam isti slučaj samo ne znam da li će izaći jeftinije ako ga preusmerim na paketomat ili ako mi paket donesu na adresu?

Nisam uticao na to. Nekad ubace u sanduce, nekad na vrata donesu ali najcesce bude paketomat. Zavisi od poste ili postara.
Meni UC-ovi ne stižu pa ne stižu mesecima, sa LA-ovima i CN-ovima nemam problema.
A pošta mi nikad nije ponudila paketomat, za CN mi puste sms sa iznosom za plaćanje koji je po pravilu uvek viši od pdv iznosa na tracking-u, na Viber mi nikad ništa nisu poslali, pošta 11118 Maksima Gorkog.

A pošta mi nikad nije ponudila paketomat, za CN mi puste sms sa iznosom za plaćanje koji je po pravilu uvek viši od pdv iznosa na tracking-u, na Viber mi nikad ništa nisu poslali, pošta 11118 Maksima Gorkog.
Takođe ista situacija kod mene, pošta 11120 Kraljice Marije.

Ovo nema nigde, paket sa Temu-a koji je stigao na carinjenje kod Transfere 26. januara stoji jos uvek kod njih na carinjenju, a paket isto sa Temu-a koji je stigao na carinjenje 1. februara isto kod Transfere pusten i carinjenje zavrseno.

I kod mene isto tako, s'tim što malo kasne statusi na Temu, na poštinom sajtu za praćenje piše da je u GPC tako da očekujem najverovatnije sutra taj A35 od 99rsd. Od 26.01 stojalo na carini I tek 02.02 pustili a kurir pokupio tek danas. Transferu uvek ocenjujem negativno od poslednje 3-4 pošiljke, nakon toga poslednju angažovali Bex.

Prilozi

• Screenshot_20260204_222453_com_einnovation_temu_ContainerActivity.jpg
    Screenshot_20260204_222453_com_einnovation_temu_ContainerActivity.jpg
    69.2 KB · Pregleda: 11
Transfera zeza, paketi preko njih putuju mesec dana a preko BeX-a 10 dana.

Šteta što ne mogu da ih blokiram kao izbor, pa makar i da doplatim za slanje.

Стигло и мени нешто од Feiliks Logistics, каже да треба да платим 500 дин, а све што сам поручивао са Алија сам већ платио картицом на нету. Збуњен сам.

Стигло и мени нешто од Feiliks Logistics, каже да треба да платим 500 дин, а све што сам поручивао са Алија сам већ платио картицом на нету. Збуњен сам.
Pa moras platiti pdv, to sto si platio proizvod i slanje ako nije bilo free shipping ne znaci da si oslobodjen pdv-a.

Transfera zeza, paketi preko njih putuju mesec dana a preko BeX-a 10 dana.

Šteta što ne mogu da ih blokiram kao izbor, pa makar i da doplatim za slanje.
Pošiljka poslata 30.01 preko Bex-a, danas promo carinu I sutra je kod mene a preko Transfere i Pošte katastrofa. Pošiljka jutros dopremljena u moju poštu I još uvek nije uneta u sistem I još uvek nije na dostavi, toliko o Transferi I našoj Pošti, neradnickoj.

Da li neko ceka paket da nije iz Kine vec Evrope? Stoji na carini od 21 januara, Bg carina, dokle stigli sa carnjrnjrm, koji dan.

pogledaj to na aliju da li pise da je u cenu uracunat i porez

^да, уклапа се, цифра је била око 2600 дин, 20% је око 500 дин, то што ми и траже да платим. Проверићу на Алију. Хвала ти.
Мада, никада до сада нисам ништа накнадно морао да платим, кад једном платим на нету. Осим ако прелази, рецимо, 50 еура.

Da li neko ceka paket da nije iz Kine vec Evrope? Stoji na carini od 21 januara, Bg carina, dokle stigli sa carnjrnjrm, koji dan.
Imaš u temi o carini, čoveku su 02.02. isporučili paket koji je stigao na carinu 12.01.

Мада, никада до сада нисам ништа накнадно морао да платим, кад једном платим на нету. Осим ако прелази, рецимо, 50 еура.
bila dobra volja nasih carinika 🙂

Šta se dešava sa UC...HU pošiljkama sa Alija? One mi po pravili stižu najsporije. LA..HU i sada CN pošiljke stižu brže.
Za jednu piše da je 15 Jan 2026 Arrived at local delivery center.

Da li bih mogao da odem do pošte da ih potražim, ili samo da čekam da se smiluju da donesu/ostave u paketomat?

Ja sam za tri UC posiljke juce i prekjuce otvorio dispute.Od 09.12.2025 su local delivery center i nista se ne desava.I rok za njih istice danas.
Imam ih jos tri koje isto za par dana treba da isteknu a isto stoje od 11.12.2025 u glavnom postanskom centru.
I za njih cu otvoriti dispute,sad da li ce vratiti lovu ili nece videcemo.U sustini su to sve neke sitnice i kostale su par eura.

Nazad
Vrh Dno