Ja mislim da sam u vezi ovog problema procitao komentare i komentare, pasuse i pasuse, stranice i stranice, citavu knjigu i sto vise citam sve mi je manje jasno.
Jedni kazu ovo, drugi ono, te bice ovako, te bice onako, pa masa ovih sto su im boksove za pse, drvnike za drva, susare, letnjikovce, poljske wc, bunare, nadstresnice....... obelezili kao nelegalne, pa placace se porez za 5 godina unazad, pa za pomocne objekte do 20m2 se ne placa porez, pa za starogradnju ne treba, pa ako je vise vlasnika pa ovako pa onako, znaci previse nekih faktora i varijabli koje su zakacile ljude.
E sada pricao sam u komsiluku sa ljudima, masi i dalje nije jasno sta se desava ( pogotovo starijim ), i ne mozes da se objasnis ni sa kim, uglavnom vecina kaze necu ja nista podnositi vise.. U blizem komsiluku od 20 kuca ( pricam samo o kucama gde se zivi bez garaza i ostalih objekata ), samo 4 su zute ostale crvene, sa jos masom crvenih pomocnih objekata i koje cega, te kuce su zidane sedamdesetih i pocetkom osamdesetih uglavnom, dosta njih nema ni gradjevinsku a kamoli upotrebnu dozvolu, ljudi tu zive 40-50 godina, placaju porez uredno...
Ja sam iskreno bio odustao da ne prijavljujem nista kao i veliki deo komsija sa kojima sam pricao. Neki su u pravu kada kazu ne mogu ja ispravljati krivu Drinu sada za neke stvari koje su radjene pre 50 godina i nisu uradjene kako treba sticajem raznih okolnosti a ja se tada nista nisam mogao pitati samo mi je to kasnije preslo u nasledstvo. Na selima je jos veca katastrofa, pored kuca, stala, svinjaca, ovcarica, obora, kacara, mlekara, susara, garaza, supa, ambara i jos 100 raznih djavola, sta ti ljudi da rade, kako da se ponasaju ?
Da ne bude da sam tupio uzalud meni konkretno treba savet sto pravni sto od ljudi sta oni misle i kako su se poneli u slicnom slucaju.
Razmisljam se da prijavim samo kucu ukoliko je to moguce naravno. Na placu ima jos supa ( sluzi za odlaganje drva i alata ), koja nije nigde evidentirana niti bilo kako upisana, povrsine 6 x 2.5 i nadstresnicu to jest terasu koja ide uz celu duzinu kuce 8 x 2, znaci gvozdeni stubovi i lim iznad prazan prostor skroz okolo nista nije zazidano sve otvoreno..
Pa sam planirao da prijavim samo kucu, a ovo dvoje ne, jer realno ni jedno ni drugo nije objekat za stanovanje niti tome sluzi i da li postoji opcija da se takva prijava prihvati a da svi objekti na parceli koji su obelezeni ne budu prijavljeni nego samo glavni. Ili da ostanem pri tome da ne diram nista pa sta bude bice ?